Ενσυνείδητη Διατροφή- Mindful Eating

Ενσυνείδητη Διατροφή- Mindful Eating

Η ενσυνείδητη διατροφή ή αλλιώς το mindful eating είναι η τεχνική που μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο να κερδίσει τον έλεγχο στις διατροφικές του συνήθειες και να βελτιώσει την σχέση σου με το φαγητό. Αποτελεί μια μορφή παρέμβασης που προέρχεται από την ενσυνειδητότητα (mindfulness) και ουσιαστικά συμβάλει στην αναγνώριση των βαθύτερων αιτιών που οδηγεί το άτομο στο να ρυθμίσει την σχέση του με το φαγητό.

Τοποθετεί το βίωμα του και την επίλυση του ζητήματος στο παρόν και συμβάλλει στην αναγνώριση των συναισθημάτων και των μηνυμάτων που δίνει το σώμα μας.

Το mindful eating εισάγει το άτομο σε μια νέα εμπειρία που στοχεύει να χτίσει μια νέα πιο λειτουργική συμπεριφορά γύρω από το φαγητό, την εικόνα του εαυτού μας, τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις του σώματος μας. Βοηθάει σημαντικά στην μείωση των διατροφικών διαταραχών και επιφέρει επίγνωση στα συναισθήματα μας και την συμπεριφορά μας γύρω από την τροφή.

Επιπλέον, εισάγει την κουλτούρα της ενσυνειδητότητας, mindfulness, με ένα ιδιαίτερα στοχευμένο τρόπο ώστε σημαντικά στοιχεία της να μπορούν να εφαρμοστούν σαν εργαλεία για καλύτερη ποιότητα ζωής και σχέσης εαυτού με το φαγητό.

Θεματολογία που θα αναλυθεί διεξοδικά:

  • Τι είναι το mindfulness (ενσυνειδητότητα); -Πώς συμβάλει ο κλάδος της ψυχολογίας  και της συμβουλευτικής; -Διατροφή & υγεία, αυτοεικόνα, συναισθήματα.
  • Διερεύνηση των επιπτώσεων των εξαντλητικών διαιτών, των διατροφικών διαταραχών. -Πλεονεκτήματα mindful eating (ενσυνείδητης διατροφής). -Πρακτικά κομμάτια mindful eating, ερωτηματολόγια, σχεδιασμός γευμάτων και tips. -Η τέχνη να ακούς το σώμα σου και την ανάγκη σου. -Ψυχοθεραπευτικό κομμάτι γύρω από το φαγητό και οι «σκιές» του εαυτού.

Θα δοθούν σημειώσεις, πρακτικά tips, ερωτηματολόγιο, βιωματικές ασκήσεις mindful eating σε όλους τους συμμετέχοντες.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και φοιτητές του χώρου της υγείας, της ψυχικής υγείας και της διαιτολογίας. Επίσης απευθύνεται σε όσους θέλουν να ενημερωθούν αναλυτικά για το ζήτημα και να αλλάξουν συνήθειες στην καθημερινότητα και στην συμπεριφορά τους ως προς το φαγητό μέσω της ευσυνειδητότητας και του mindful eating.

To balance-life

To balance-life είναι μια δημιουργία με σκοπό την κατανόηση και την μετάδοση του γεγονότος ότι η ισορροπία καθώς και την ανάγκη της συνεχούς αυτοβελτίωσης και ολοκλήρωσης είναι αναγκαία και πηγάζει τόσο από μέσα μας αλλά και φυσικά από όσα λαμβάνουμε σαν ερεθίσματα γύρω μας. Ο κάθε άνθρωπος κρύβει μια τεράστια εσωτερική δύναμη, απλά πρέπει να την κατανοήσει και να βρει τον κατάλληλο τρόπο να την διοχετεύσει. Σε ένα κόσμο που μπορείς να γίνεις οτιδήποτε θέλεις, γίνε ο εαυτός σου.

Η προσπάθεια μας είναι μέσα από την κοινότητα του balance-life να δώσουμε το όχημα, τις γνώσεις και την δύναμη να γνωρίσει ο κάθε άνθρωπος τον εαυτό του, τις βαθύτερες αιτίες των σωματικών και ψυχικών παθήσεων, να μεταλαμπαδεύσουμε την κουλτούρα και την συλλογιστική μας, δηλαδή τον ολιστικό τρόπο που πρέπει ο καθένα μας να αντιμετωπίζει την ζωή.

H ψυχολογία είναι ο αρωγός στην καθημερινότητα για την σωστή διαχείριση όλων των θεμάτων που μας απασχολούν. Η ψυχολογία είναι ο κλάδος που αποτελεί το κλειδί για να γνωρίσουμε εμάς τους ίδιους, το περιβάλλον και τους γύρω μας.

Κουτλουμπάση Ελένη- Συμβουλευτική Ψυχολόγος, M.A. Counselling, L.Coach

Η Ελένη Κουτλουμπάση είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος καθώς έχει ολοκληρώσει της προπτυχιακές της σπουδές Bsc (Hons) Psychology στο University of East London (2016) με διπλωματική εργασία στην επίδραση του Ηλεκτρονικού Εκφοβισμού στην καταθλιπτική συμπτωματολογία, το άγχος και το στρες στα θύματα.

Στη συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Συμβουλευτική ψυχολογία, M.A. Counselling Psychology with practicum στο University of Sheffield (2020) και πρακτική εξάσκηση ως σύμβουλος ψυχικής υγείας στο ανοιχτό προς το κοινό κέντρο συμβουλευτικής του πανεπιστημίου.

Εκπαιδεύεται στην θεραπεία ζεύγους και της οικογένειας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2021) ενώ έχει τελειώσει το επαγγελματικό πρόγραμμα Συμβουλευτική- Life Coaching- Mentoring του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2017) καθώς και την πρακτική της άσκηση στο κέντρο απασχόλησης ΚΔΑΜ ΜΕΑ- Κύκλος. Εργάστηκε στο κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης μέσω διαδικτύου E-help του διεθνές πανεπιστημίου του Sheffield στην Θεσσαλονίκη.

Συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα Eliemental project- South-East European Research Centre για την ανεργία και την επιχειρηματικότητα σε γυναίκες άνω των 40 ετών (2015). Σήμερα είναι ιδρυτικό μέλος του balance-life και διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη μέσω συνεδριών ατομικά και ομαδικά. Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος: Αριθμός Πρ.ΔΔΥΚΜ/Μ.Ε.Θ. 442063 (13259)

Τρόπος διεξαγωγής εξ’ αποστάσεως σεμιναρίου:

Τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα για να λαμβάνετε το μέγιστο της εμπειρίας και τις γνώσεις με σύγχρονες μεθόδους. Μπορείτε να απολαύστε τα σεμινάρια από όπου βρίσκεστε, η διαδικασία είναι απλή και εύκολη:

  • Αγοράζετε το σεμινάριο.
  • Λαμβάνετε το email επιβεβαίωσης.
  • Μια ημέρα πριν το σεμινάριο θα λάβατε ένα email με το link (σύνδεσμο). Πατώντας πάνω εκεί την ημέρα και την ώρα του σεμιναρίου χωρίς καμία άλλη ενέργεια μεταφέρεστε στην τάξη. Θα βλέπετε τον εισηγητή ζωντανά θα μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις είτε μέσα από το μικρόφωνο σας είτε μέσω chat. Σε μια με δυο εργάσιμες μέρες θα λάβετε και το βίντεο του σεμιναρίου για να μπορείτε να το ξανά δείτε και να το μελετήστε ξανά.
  • Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να το παρακολουθήστε το σεμινάριο online θα λάβετε το link για να μπορέσετε να το δείτε βιντεοσκοπημένο.
  • Στο τέλος του σεμιναρίου λαμβάνετε με email το πιστοποιητικό παρακολούθησης και σημειώσεις.

Όλα τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα με κορυφαίες προδιαγραφές και ανανεώνονται συνεχώς για να φέρνουμε τις πιο σύγχρονες πληροφορίες. Ζήσε την εμπειρία του balance-life.

Balance in your life

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2315.536547
Ιστοσελίδα: Balance in your life
To balance-life είναι μια δημιουργία με σκοπό την κατανόηση και την μετάδοση του γεγονότος ότι η ισορροπία καθώς και την ανάγκη της συνεχούς αυτοβελτίωσης και ολοκλήρωσης είναι αναγκαία και πηγάζει τόσο από μέσα μας αλλά και φυσικά από όσα λαμβάνουμε σαν ερεθίσματα γύρω μας.

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Εισηγητές: Ελένη Κουτλουμπάση - Ψυχολόγος
Τύπος: Live Webinar
Τόπος Διεξαγωγής: Zoom
Διάρκεια: 4 ώρες
Κόστος: 50

Ημ/νία Έναρξης: 22 Οκτ
Ημ/νία Λήξης: 23 Οκτ

Βεβαίωση Παρακολούθησης: ΝΑΙ

Σεμινάρια του φορέα