Ο καλύτερος μου εαυτός: Ταλέντα & Δυνατά Σημεία για Προσωπική και Επαγγελματική Ανάπτυξη

Γνωρίζεις τα έμφυτα ταλέντα σου; Ξέρεις πώς να τα καλλιεργήσεις για να γίνουν δυνατά σημεία;

Έχεις σκεφτεί ποια οφέλη θα έχεις αν αξιοποιείς τις δυνατότητές σου; Θα ήθελες να ανακαλύψεις τη δυναμική σου;

Τα δυνατά σου σημεία είναι τα προσωπικά εφόδια που έχεις και σε στηρίζουν για να πετυχαίνεις τους στόχους και να αξιοποιείς τις δυνατότητές σου γιατί πηγάζουν από τα έμφυτα ταλέντα σου και εκφράζουν τον αυθεντικό σου εαυτό.

Όταν τα αξιοποιείς, έχεις αυτοσυγκέντρωση και καλύτερη απόδοση, ενώ αισθάνεσαι μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και αυτοπεποίθηση.

Συμμετέχοντας στην ομάδα, θα καλλιεργήσεις την αυτογνωσία σου γιατί θα μάθεις τρόπους για να αναγνωρίζεις, να αναπτύσσεις και να αξιοποιείς τα δυνατά σου σημεία αλλά και να διαχειρίζεσαι τα αδύναμα σημεία σου.

Με βάση θεωρίες της ψυχολογίας, και μέσα από πρακτικά παραδείγματα, αναλύουμε τι σημαίνει έμφυτο ταλέντο και πώς καλλιεργείται σε δυνατό σημείο, και πώς μπορείς να χρησιμοποιείς τα δυνατά σου σημεία σε διαφορετικές καταστάσεις και τομείς της ζωής σου- προσωπικό, κοινωνικό, ακαδημαϊκό, εργασιακό- για να υλοποιείς τους στόχους σου και να αναπτύσσεσαι προσωπικά και επαγγελματικά.

Συντονιστές:

Δρ. Σοφία Πρωτόπαπα – Σύμβουλος ψυχικής υγείας και σταδιοδρομίας, συγγραφέας, εκπαιδευτικός
Δρ. Βασίλης Μανουσάκης – Συγγραφέας, πανεπιστημιακός και σύμβουλος ψυχικής υγείας

Λίγα λόγια για την Σοφία Πρωτόπαπα

protopapa-sofiaΗ Δρ. Σοφία Πρωτόπαπα είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Σταδιοδρομίας με σπουδές σε διάφορα αντικείμενα όπως Ιστορία, Οργανωσιακή Ψυχολογία, Κλινική Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικές Επιστήμες. Επίσης, είναι πιστοποιημένη Global Career Development Facilitator από το National Board of Certified Counselors των Η.Π.Α.

Σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες, ακολουθεί κυρίως τη γνωσιακή και συμπεριφοριστική προσέγγιση και εστιάζει στην ενδυνάμωση του ατόμου και σε ικανότητες που μπορεί να αναπτύξει για να ξεπερνάει αποτελεσματικά τα θέματα που αποτελούν πρόκληση στη ζωή του, όπως άγχος, κατάθλιψη ή χαμηλή αυτοεκτίμηση, να βρίσκει εσωτερική ισορροπία και να πετυχαίνει τους στόχους του.

Λίγα λόγια για το Βασίλη Μανουσάκη

vasilis-manousakisO Βασίλης Μανουσάκης είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου σπουδών στην Αμερικανική Ποίηση (Σύλβια Πλαθ) από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διδάξει Δημιουργική Γραφή, Ποίηση και Πεζογραφία, Λογοτεχνική και Οπτικοακουστική Μετάφραση σε πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μεταφράζει ποίηση, πεζογραφία, δοκίμια και ταινίες.

Γράφει και δημοσιεύει ποίηση και διηγήματα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Έχει εκδώσει τρία βιβλία ποίησης και ένα βιβλίο με διηγήματα. Είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού του New York Writers Workshop, ενός αμερικανικού οργανισμού για την προώθηση της Δημιουργικής Γραφής.
Παράλληλα, εργάζεται ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και γράφει άρθρα και συμβουλές ψυχοεκπαιδευτικού περιεχομένου.

Roots Wellness Center

Διεύθυνση: Λεωφ. Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου 64
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 7789736
Ιστοσελίδα: Roots Wellness Center
Tο Roots Wellness Center, εξυπηρετεί όλο το εύρος της Αττικής με τέσσερις ζεστούς και ασφαλείς χώρους στην Άνοιξη, στην Καλλιθέα, στους Αμπελοκήπους και στην Ζωγράφου, προσφέροντας στα ελληνικά και στα αγγλικά υπηρεσίες ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής και κλινικές εποπτείες σε φοιτητές και επαγγελματίες Ψυχικής υγείας με απόλυτη εμπιστευτικότητα, κατανόηση και αυθεντικότητα.

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Εισηγητές: Δρ. Σοφία Πρωτόπαπα - Σύμβουλος ψυχικής υγείας και σταδιοδρομίας, συγγραφέας, εκπαιδευτικός και Δρ. Βασίλης Μανουσάκης - Συγγραφέας, πανεπιστημιακός και σύμβουλος ψυχικής υγείας
Τύπος: Θεραπευτική ομάδα
Τόπος Διεξαγωγής: Zoom
Διάρκεια: 8 δίωρες συνεδρίες
Κόστος: 320

Ημ/νία Διεξαγωγής: 23 Νοέ (19:30 - 21:30)

Σεμινάρια του φορέα