Εγκληματολογική Δικαστική Ψυχολογία

Ο κόσμος του εγκλήματος και της ερμηνείας της εγκληματικής συμπεριφοράς θα ανοιχτεί μπροστά σας.
Θα μελετήσετε τις θεωρίες που εξηγούν το έγκλημα, την ανάλυση του εγκλματολογικού προφίλ, τη χρήση των καταθέσεων από αυτόπτες μάρτυρες, τη διαδικασία της απελευθέρωσης, επανένταξης και πιθανής υποτροπής και πολλά άλλα.

User Avatar
Δικαστική Ψυχολογία
(0 review)

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ: 22 Οκτωβρίου 2023

Πιστοποιητικό Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης – ICPS / University of Central Lancashire

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα:

Tο πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ή έχουν έντονο ενδιαφέρον για τον τομέα της δικαστικής ψυχολογίας και τον ρόλο του στην συμπεριφορά του ατόμου. Σκοπός του να εισαγάγει τους συμμετέχοντες στις βασικές έννοιες της δικαστικής ψυχολογίας καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεωριών και τεχνικών. Αυτό το πρόγραμμα απευθύνεται σε ψυχολόγους, εγκληματολόγους, καθηγητές, αστυνομικούς, άτομα που έχουν σχέση με την Δικαιοσύνη, αλλά και για όσους ενδιαφέρονται για αυτόν τον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο της ψυχολογίας.

Τι θα μάθετε:

Ο κόσμος του εγκλήματος και της ερμηνείας της εγκληματικής συμπεριφοράς θα ανοιχτεί μπροστά σας.
Θα μελετήσετε τις θεωρίες που εξηγούν το έγκλημα, την ανάλυση του εγκλματολογικού προφίλ, τη χρήση των καταθέσεων από αυτόπτες μάρτυρες, τη διαδικασία της απελευθέρωσης, επανένταξης και πιθανής υποτροπής και πολλά άλλα.

Βασικές Πληροφορίες Προγράμματος

Βιντεσκοπημένες διαλέξεις 5 βασικών ενοτήτων.
Βοηθητικό υλικό μελέτης.
5 δίωρα live online εκπαιδεύσεις με τον εισηγητή του προγράμματος.
Τεστ αξιολόγησης πολλαπλών επιλογών.

Περιεχόμενα Σεμιναρίου

Το πρόγραμμα αποτελείται από 5 αυτόνομες ενότητες, οι οποίες περιγράφονται παρακάτω. Οι δεξιότητες που αποκτώνται από αυτό το πρόγραμμα είναι χρήσιμες τόσο για τους ψυχολόγος, όσο και για μια πληθώρα άλλων επαγγελμάτων (εγκληματολόγων, καθηγητές, αστυνομικών, και ατόμων που έχουν σχέση με την Δικαιοσύνη), αλλά και για όσους θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις γνώσεις για να βελτιωθούν σε προσωπικό επίπεδο.

Λίγα Λόγια για τον Εισηγητή

Σωτήριος Δεδελούδης, B.Sc., M.Sc., Ph.D.,
Ξεκίνησε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο του Sheffield, όπου και πήρε με άριστα το πτυχίο Ψυχολογίας, BSc in Psychology. Μετέπειτα ξεκίνησε το πρώτο του μεταπτυχιακό πάλι στο Πανεπιστήμιο του Sheffield, MSc in Counselling Psychology, όπου και έκανε την διπλωματική του εργασία πάνω στη διακοπή του καπνίσματος στον εργασιακό χώρο. Ένα χρόνο μετά, ξεκίνησε το δεύτερο του μεταπτυχιακό πάνω στην Δικαστική Ψυχολογία, MSc in Forensic Psychology, στο Πανεπιστήμιο του Coventry, με θέμα “500.000 υποθέσεις ανθρωποκτονίας στην Αμερική, και οι συνδέσεις τους με την επιλογή όπλου”.

Παράλληλα, δούλεψε ως Ψυχολόγος στις Φυλακές των Διαβατών στη Θεσσαλονίκη για 2 χρόνια και ένα χρόνο στο Καταφύγιο Κακοποιημένων Γυναικών.

Ολοκλήρωσε το Διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του Huddersfield, με τίτλο διατριβής “Narrative and personality roles of violent offenders in Greece”. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Βόρεια Αγγλία δούλεψε στην Αστυνομία του West Yorkshire και ασχολήθηκε κυρίως με υποθέσεις που αφορούσαν εγκλήματα μίσους.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Συνολικά: 5 Εισηγήσεις Διάρκεια: 10 weeks

Εισηγητής - Φορέας Σεμιναρίου

ICPS & LANCASHIRE

www.icps.edu.gr

Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών. Το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα που από το 1989 εξειδικεύεται αποκλειστικά στις επιστήμες που συνδέονται με την ανθρώπινη συμπεριφορά. University of Lancashire: Πανεπιστήμιο με έδρα το Preston της Αγγλίας. Έτος ίδρυσης: 1828

Αξιολογήσεις

Average Rating

0
0 rating

Detailed Rating

5 stars
0
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.

Ενδιαφέροντα