Πώς επιλύονται οι συγκρούσεις μεταξύ γονέων και παιδιών

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν σύγχρονες τεχνικές, μακριά από τις παραδοσιακές μορφές ανταμοιβής και τιμωρίας. Οι γονείς θα μάθουν, επίσης, πώς να προλαμβάνουν τις συγκρούσεις και πώς να αφουγκράζονται τις ανάγκες των παιδιών, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να φωνάζουν και να τα τιμωρούν.

User Avatar
Συμβουλευτική Γονέων
(3 reviews)

Το σεμινάριο : Πώς επιλύονται οι συγκρούσεις μεταξύ γονέων και παιδιών αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο, πρακτικό, ασύγχρονο, σεμινάριο.

Οι 2 πρώτες εισηγήσεις του Σεμιναρίου, είναι ανοικτές προς όλους (θα δείτε τη σχετική ένδειξη σε πράσινο χρώμα). Μπορείτε έτσι να έχετε μια πρώτη εικόνα σχετικά με το σεμινάριο και τα περιεχόμενα του.

Τι σημαίνει ασύγχρονο σεμινάριο:

Πρόκειται για σεμινάριο που είναι βιντεοσκοπημένο, επομένως μπορείτε να το παρακολουθήσετε Online από την πλατφόρμα PSYVERSITY, πολλαπλές φορές, από την άνεση του υπολογιστή, του tablet ή του κινητού τηλεφώνου σας. Η επικοινωνία με τον εισηγητή πραγματοποιείται μέσω κλειστού φόρουμ, προσβάσιμου αποκλειστικά στον εισηγητή και σε όσους έχουν αποκτήσει το σεμινάριο.

Στο σεμινάριο, παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης, με την παρακολούθηση του 80% των εισηγήσεων. Βεβαιωθείτε ότι κατά τη διαδικασία εγγραφής σας στην πλατφόρμα του Psyversity, έχετε δηλώσει σωστά το ονοματεπώνυμο σας, ώστε όταν εκδοθεί η βεβαίωση παρακολούθησης να αναγράφει τα σωστά στοιχεία. (Επικοινωνήστε μαζί μας εάν το όνομα σας δεν είναι σωστά δηλωμένο, προκειμένου να κάνουμε την σχετική διόρθωση).

Περιγραφή σεμιναρίου:

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι γονείς να γνωρίσουν αποτελεσματικούς τρόπους διαπαιδαγώγησης, έτσι ώστε τα παιδιά να μάθουν να συνεργάζονται και να πειθαρχούν, όχι επειδή φοβούνται τις απειλές και τις τιμωρίες, αλλά επειδή είναι πεπεισμένα πως αυτό που κάνουν είναι σωστό.

Για το λόγο αυτό, στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν σύγχρονες τεχνικές, μακριά από τις παραδοσιακές μορφές ανταμοιβής και τιμωρίας. Οι γονείς θα μάθουν, επίσης, πώς να προλαμβάνουν τις συγκρούσεις και πώς να αφουγκράζονται τις ανάγκες των παιδιών, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να φωνάζουν και να τα τιμωρούν.

Τι θα κερδίσετε από το σεμινάριο:

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν λύσεις για προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι γονείς, όπως η άρνηση των παιδιών να κάνουν τα μαθήματά τους, η χρήση του κινητού τηλεφώνου, οι συγκρούσεις μεταξύ αδερφών, η επιθετικότητα των παιδιών, η άρνησή τους να βοηθήσουν στις δουλειές του σπιτιού και να μαζέψουν τα πράγματά τους, καθώς και η οριοθέτηση της συμπεριφορά τους εκτός σπιτιού.

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο:

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς που θέλουν είτε να επιλύσουν είτε να προλάβουν ενδεχόμενες συγκρούσεις, καθώς και σε ψυχολόγους και ειδικούς ψυχικής υγείας που επιθυμούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά οικογένειες και γονείς.

Αλληλεπίδραση με τον Εισηγητή

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον εισηγητή, μέσω του ειδικά διαμορφωμένου κλειστού φόρουμ του σεμιναρίου, το οποίο είναι προσβάσιμο αποκλειστικά στον εισηγητή και σε όσους έχουν επιλέξει να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο σεμινάριο. Στο φόρουμ αυτό, μπορείτε να θέσετε ερωτήματα ή ακόμη να ανοίξετε θέματα προς συζήτηση.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Συνολικά: 21 Εισηγήσεις Διάρκεια: 2 Ώρες

Εισηγητής - Φορέας Σεμιναρίου

Δημήτρης Βαγενάς

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχανάλυση στο Brunel University London κι έχει ολοκληρώσει την τετραετή εκπαίδευση στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία στην ΕΣΥΘΕΠΑΣ και το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαθησιακές Δυσκολίες: Αξιολόγηση και Αποκατάσταση» στο ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. Εργάζεται ως θεραπευτής ενηλίκων, παιδιών και οικογένειας κι έχει εκπαιδευτεί στο προβολικό τεστ παραμυθιών Fairy Tale Test. Είναι μέλος (MBPsS) του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (The British Psychological Society). Άρθρα του για θέματα ψυχολογίας και τέχνης δημοσιεύονται σε πολυάριθμα διαδικτυακά περιοδικά.

Αξιολογήσεις

Average Rating

5
3 ratings

Detailed Rating

5 stars
3
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0
  • Πώς επιλύονται οι συγκρούσεις μεταξύ γονέων και παιδιών

    Πολύ χρήσιμο ως σύντομη και περιεκτική παρουσίαση μεθόδων αντιμετώπισης και πρόληψης συγκρούσεων, με απλό και κατανοητό τρόπο για κάθε ηλικία.

  • Πώς επιλύονται οι συγκρούσεις μεταξύ γονέων και παιδιών

    Αναλυτικό, διςφωτιστικό και πολύ χρήσιμο, εξσιρετική παρουσίαση!

  • ΠΩΣ ΕΠΙΛΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ

    Πολύ ενδιαφέρον!