Τα μάτια που με κοίταξαν – Διαδικτυακή, κλειστή ομάδα θεραπείας
«Τα μάτια που με κοίταξαν», Διαδικτυακή, κλειστή ομάδα θεραπείας, διαρκείας 1 έτους, με τον ψυχοθεραπευτή, επόπτη και συγγραφέα Πέτρο Θεοδώρου
Πληροφορίες Ομάδας Θεραπείας
Συντονιστής ομάδας: Πέτρος Θεοδώρου, ψυχοθεραπευτής Gestalt, επόπτης, συγγραφέας 4 βιβλίων
Διάρκεια ομάδας: 18 τρίωρες συναντήσεις (Από Οκτώβριο 2023 έως Ιούνιο 2024)
Κόστος συμμετοχής: 720 ευρώ (Προκαταβολή 120 ευρώ, υπόλοιπο σε 6 δόσεις των 100 ευρώ που θα καταβληθούν από Νοέμβριο έως Απρίλιο).
Αριθμός Συμμετεχόντων: Μίνιμουμ 10, μάξιμουμ 13.
Διεξαγωγή: Online – Zoom
Γενικά χαρακτηριστικά και το όλο πλαίσιο της ομάδας
Η ομάδα είναι βιωματική, εξελίσσεται ανά δεκαπενθήμερες 3ωρες συναντήσεις – 18 συνολικά, από τον Οκτώβριο του 2023 ως και τον Ιούνιο του 2024
Η δέσμευση του κάθε συμμετέχοντα είναι για όλη τη διάρκειά της.
Η ομάδα απευθύνεται σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο, χωρίς να προϋποτίθεται καμία προηγούμενη σχετική εμπειρία.
Ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος, το ελάχιστο 10 άτομα και το μέγιστο 13.
Πριν την έναρξη της ομάδας (στις 13 Οκτωβρίου 2023, στις 18.00) θα γίνει μία ανοιχτή ενημερωτική διαδικτυακή συνάντηση με όλους όσους θα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Ωστόσο, όποιος το επιθυμεί, μπορεί να δηλώσει από πριν συμμετοχή και να δεσμεύσει μία θέση στην ομάδα.
Μετά την ενημερωτική συνάντηση και μόλις καλυφθούν οι αναγκαίες θέσεις για τη συγκρότηση της ομάδας, ο κάθε συμμετέχων θα έχει μία πολύ σύντομη διαδικτυακή συνάντηση γνωριμίας με τον συντονιστή, σε προσωπικό επίπεδο.
A. Για απευθείας εγγραφή – δέσμευση θέσης, κάντε click στην παρούσα σελίδα, στον σύνδεσμο “ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ”, προκειμένου να ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγγραφής και πληρωμής.
Β. Εάν -πριν την δέσμευση θέσης- επιθυμείτε να δηλώσετε συμμετοχή στη δωρεάν εισαγωγική συνάντηση, παρακαλούμε στείλτε email στο [email protected] προκειμένου να λάβετε τις πληροφορίες σύνδεσης στην Online εισαγωγική συνάντηση.
Η ευρύτερη θεματολογία της ομάδας
έχει να κάνει με όσα συμβαίνουν καθώς σχετιζόμαστε και αλληλεπιδρούμε με τους Άλλους, πάντα μέσα στο ευρύτερο «όλον», στο οποίο χτίζεται η προσωπική πραγματικότητα του καθένα μας.
Επίσης, στα θέματα της ομάδας είναι και οι σχέσεις έρωτα, αγάπης και σεξουαλικού πόθου, καθώς και οι μεγάλες συγχύσεις μεταξύ τους.
Τα τόσο δυσδιάκριτα όρια, ιδιαίτερα αυτών των τριών ειδών σχέσεων, σημαίνουν συχνότατα πλέον δυσμενέστατες επιπτώσεις στο πώς συμβαίνουν κι εξελίσσονται οι συναντήσεις μας.
Πόσο μάλλον όταν διάφορα γνωρίσματα της εποχής μας, μαζί με κάποιους τρόπους χρήσης του διαδικτύου και των «social media», διαβρώνουν καθοριστικά τους τρεις αυτούς τρόπους να συνδεόμαστε, αφού τορπιλίζουν δραματικά την ούτως ή άλλως χαμηλή σχεσιακή μας παιδεία.
Ωστόσο, η διάρκεια της ομάδας σαφώς παρέχει τη δυνατότητα να δουλευτούν οποιεσδήποτε άλλες θεματικές περιοχές, οι οποίες ενδέχεται:
(α) να απασχολούν ή να απασχολήσουν τους συμμετέχοντες ή
(β) απλώς να σχετίζονται εμμέσως με την κυρίως θεματολογία της ομάδας – όπως είναι η οικογένεια, το εσωτερικό παιδί, το τραύμα, η κάθε μορφής απώλεια σε φυσικό και ψυχολογικό επίπεδο, η ματαιότητα, η μοναξιά, η ευθύνη των επιλογών μας την κάθε στιγμή.
Ο σκοπός της ομάδας
είναι να ενεργοποιήσει τον συμμετέχοντα ως προς ό,τι τον απασχολεί στις σχέσεις του, όχι μόνο θεωρητικά, αλλά επίσης στην προσωπική του πραγματικότητα όπως διαμορφώνεται στο δικό του πεδίο ζωής.
Έτσι, o συμμετέχων δουλεύει:
(α) ατομικά, και, παράλληλα,
(β) αλληλεπιδρώντας με τους άλλους, στη μοναδική «μήτρα» της συλλογικής δύναμης της ομάδας.
Ο τρόπος δουλειάς και η «φιλοσοφία» της ομάδας
βασίζεται στις υπαρξιακές και ολιστικές ιδέες των σύγχρονων ανθρωπιστικών προσεγγίσεων, καθώς και στο ευρύτερο πλαίσιο των ιδεών της θεραπείας Γκεστάλτ, έτσι ώστε:
- Πάντα να υπάρχει απόλυτος σεβασμός στην προσωπική πραγματικότητα του κάθε συμμετέχοντα, στα όρια και στον ξεχωριστό τρόπο που βιώνει ό,τι τον απασχολεί.
- Να καταλύεται θετικά και δημιουργικά η ανάπτυξη του δυναμικού του κάθε συμμετέχοντα καθώς και οι ικανότητές του αυτοϋποστήριξης.
Επίσης, ο τρόπος δουλειάς της ομάδας εμπλουτίζεται με την προσέγγιση του συντονιστή, η οποία ονομάζεται PSP (Process Stage Praxis – ενσώματη αλληλεπίδραση βασισμένη στην εσωτερική εμπειρία).
Στη γενική φιλοσοφία του τρόπου λειτουργίας της ομάδας, το άτομο θεωρείται σε άμεση αλληλεπίδραση με το περιβάλλον του, ως αναπόσπαστο στοιχείο ενός ενιαίου όλου.
Στο απέραντο αυτό όλον, τίποτα δεν μπορεί να νοηθεί απομονωμένα. Επομένως, τίποτα δεν υφίσταται «αντικειμενικά» και πιο «έγκυρα» από οτιδήποτε άλλο.
Έτσι, η «φωνή» του καθενός μας είναι μοναδική και πολύτιμη, και κάθε άποψη, κατάσταση και βίωμα στην ομάδα είναι μέρος των διαδικασιών της, χωρίς ερμηνείες και κριτική.
Ο βιωματικός χαρακτήρας της ομάδας
σημαίνει ότι η ομάδα δεν είναι κάποια «τάξη» όπου διδάσκεται κάποια «ύλη» ως μάθημα ή δίνονται συμβουλές.
Η ομάδα συνδημιουργείται από τον συντονιστή και τα μέλη της, περιλαμβάνει διάφορες βιωματικές ασκήσεις, επικεντρώνεται σε ό,τι συμβαίνει άμεσα, ζωντανά, στο παρόν της, και είναι από τη θέση αυτή που ο κάθε συμμετέχων εξερευνά τα τοπία του προσωπικού του κόσμου, χωρίς ποτέ να υποχρεούται να πει ή να κάνει κάτι που δεν το επιθυμεί.
Τέλος, οι όποιες θεωρητικές εισηγήσεις, αν και όποτε έχουν λόγο να γίνονται, κυρίως πλαισιώνουν αυτά που προκύπτουν από τη δουλειά της ομάδας.
Τι πιθανά αποκομίζει ο συμμετέχων
- Ανάπτυξη της επίγνωσης, αυτογνωσία και βήματα προσωπικής ανάπτυξης ως προς την ευρύτερη θεματική της ομάδας, τις σχέσεις αγάπης, έρωτα και σεξουαλικού πόθου.
- Μία προσωπική βιωματική προσέγγιση άλλων, επί μέρους θεμάτων γύρω από τα οποία ξετυλίγεται η κάθε συνάντηση.
- Κάποια προσωπικά αφομοιωμένα εργαλεία που θα είναι εν δυνάμει «χρήσιμα» σε διάφορες όψεις της καθημερινής ζωής.
Σε κάθε περίπτωση:
η συμμετοχή στην ομάδα συμβάλλει στο να εξερευνήσει κάποιος με ξεχωριστούς τρόπους όχι μόνο τις σχέσεις του αλλά και τον «πίνακα περιεχομένων» βασικών θεμάτων του, όπως και τον γενικό του προσανατολισμό σε αυτά, πάντα στο δικό του πεδίο ζωής.
Πληροφορίες Ομάδας Θεραπείας
Συντονιστής ομάδας: Πέτρος Θεοδώρου, ψυχοθεραπευτής Gestalt, επόπτης, συγγραφέας 4 βιβλίων
Διάρκεια ομάδας: 18 τρίωρες συναντήσεις (Από Οκτώβριο 2023 έως Ιούνιο 2024)
Κόστος συμμετοχής: 720 ευρώ (Προκαταβολή 120 ευρώ, υπόλοιπο σε 6 δόσεις των 100 ευρώ που θα καταβληθούν από Νοέμβριο έως Απρίλιο).
Αριθμός Συμμετεχόντων: Μίνιμουμ 10, μάξιμουμ 13.
Διεξαγωγή: Online – Zoom
Πληροφορίες Χρέωσης
Εάν επιθυμείτε εφάπαξ εξόφληση του ποσού, μπορείτε να προχωρήσετε σε εξόφληση, είτε μέσω πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας, από την παρούσα σελίδα, είτε με κατάθεση σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς.
Εάν επιθυμείτε εξόφληση σε δόσεις, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, μπορείτε να κάνετε τμηματική κατάθεση, ομοίως, στους παρακάτω λογαριασμούς της Mental Media. Παρακαλούμε κατά την κατάθεση σας, μην αμελήσετε να αναφέρεται ως αιτιολογία κατάθεσης, το ονοματεπώνυμο σας. Το παραστατικό της κατάθεσης σας, θα το λάβετε το συντομότερο δυνατό, αμέσως μόλις γίνει η ταυτοποίηση της κατάθεσης σας.
Τράπεζα: Revolut
IBAN: LT36 3250 0752 4875 2983
BIC: REVOLT21
Δικαιούχος (Beneficiary): Mental Media OE
Διεύθυνση Δικαιούχου: (Beneficiary address) Aristotelous 3B, Kalamaria, 55133, Thessaloniki, Greece
————————————————
Τράπεζα: Πειραιώς
Δικαιούχος: Mental Media OE
IBAN: GR71 0172 2150 0052 1503 3094 242
BIC: PIRBGRAA
————————————————
Τράπεζα: Εθνική
Όνομα δικαιούχου: Mental Media OE
IBAN: GR37 0110 8310 0000 8314 4016 389
Swift Code (BIC): ETHNGRAA
Πρόγραμμα Συναντήσεων
2023
Εισαγωγική (δωρεάν) σύναντηση 13 Οκτωβρίου 2023
1η συνάντηση: 20 Οκτωβρίου
2η συνάντηση: 3 Νοεμβρίου
3η συνάντηση: 17 Νοεμβρίου
4η συνάντηση: 1 Δεκεμβρίου
5η συνάντηση: 15 Δεκεμβρίου
2024
6η συνάντηση: 12 Ιανουαρίου
7η συνάντηση: 26 Ιανουαρίου
8η συνάντηση: 9 Φεβρουαρίου
9η συνάντηση: 23 Φεβρουαρίου
10η συνάντηση: 8 Μαρτίου
11η συνάντηση: 22 Μαρτίου
12η συνάντηση: 5 Απριλίου
13η συνάντηση: 19 Απριλίου
14η συνάντηση: 26 Απριλίου (1 εβδ. απόσταση)
15η συνάντηση: 10 Μαϊου
16η συνάντηση: 24 Μαϊου
17η συνάντηση: 7 Ιουνίου
18η συνάντηση: 21 Ιουνίου
PSYCHOLOGY.GR
Πληροφορίες Σεμιναρίου
Ημ/νία Διεξαγωγής: 29 Νοέ (18:00 - 21:00)