Οργανωτική Ψυχολογία

Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στην Οργανωτική Ψυχολογία, με την πιστοποίηση του University of Lancashire.

User Avatar
Ψυχολογία Εργασίας
(0 review)

Ο επόμενος κύκλος στο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις: 20 Σεπτεμβρίου 2023.

Εκτός από την ασύγχρονη εκπαίδευση, περιλαμβάνει και 5 Live Συναντήσεις με τον Εισηγητή, Μιχαήλ Γαλανάκη, B.Sc., M.Sc., Ph.D., σε προκαθορισμένες ημερομηνίες οι οποίες θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Πιστοποιητικό Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης – ICPS & University of Central Lancashire.

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα Οργανωτικής Ψυχολογίας:

Tο πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ή έχουν έντονο ενδιαφέρον για τον κλάδο της Οργανωτικής Ψυχολογίας. Σκοπός του είναι να εισαγάγει τους συμμετέχοντες στις βασικές έννοιες της Οργανωτικής Ψυχολογίας καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα εννοιών. Πιο συγκεκριμένα, αυτό το πρόγραμμα απευθύνεται σε ψυχολόγους, στελέχη ανθρωπίνου δυναμικού, επαγγελματίες στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, φοιτητές και απόφοιτους κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών.

Τι θα μάθετε σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα:

Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται και σε μία σειρά από επαγγελματικές δεξιότητες καθώς η θεματολογία του προγράμματος περιλαμβάνει:

 • Τεχνικές μείωσης του άγχους.
 • Ασκήσεις ενίσχυσης κινήτρων.
 • Τρόπους τοποθέτησης λειτουργικών στόχων.
 • Ενίσχυση των κοινωνικών δεξιοτήτων.
 • Εκπαίδευση στην αποτελεσματική επικοινωνία.
 • Τεχνικές αύξησης της αυτοπεποίθησης.
 • Ασκήσεις αύξησης της εργασιακής απόδοσης.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη όλων εκείνων των γνώσεων και δεξιοτήτων που καθιστούν τον απόφοιτο του προγράμματος ικανό να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις και τις εφαρμογές με στόχο την επαγγελματική αλλά και την προσωπική του εξέλιξη.

Πιο συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες:

 • Μαθαίνουν τις βασικές έννοιες της Οργανωτικής Ψυχολογίας.
 • Μαθαίνουν πως ο επιστημονικός κλάδος της Οργανωτικής Ψυχολογίας δύναται να βοηθήσει στην αύξηση της εργασιακής απόδοσης και ικανοποίησης.
 • Έχουν την δυνατότητα να μάθουν τις τεχνικές που χρησιμοποιεί ο οργανωτικός ψυχολόγος στην συνεργασία του με τους εργαζομένους και τα στελέχη διεύθυνσης.
 • Μπορούν να διευρύνουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα συμπεριλαμβάνοντας αυτές τις τεχνικές στις υπηρεσίες τους και να συνεχίζουν να εξελίσσονται σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο,
 • Διευρύνουν τις γνώσεις και τα ενδιαφέροντα τους για την ψυχολογία.

Βασικές Πληροφορίες Εκπαιδευτικού Προγράμματος

 • Βιντεσκοπημένες διαλέξεις 5 βασικών ενοτήτων.
 • Βοηθητικό υλικό μελέτης.
 • 5 δίωρα live online εκπαιδεύσεις με τον εισηγητή του προγράμματος.
 • Τεστ αξιολόγησης πολλαπλών επιλογών.

Περιεχόμενα Σεμιναρίου

Το πρόγραμμα αποτελείται από 5 αυτόνομες ενότητες οι οποίες περιγράφονται παρακάτω. Οι δεξιότητες που αποκτώνται από αυτό το πρόγραμμα είναι χρήσιμες τόσο για τους ψυχολόγους, όσο και για μια πληθώρα άλλων επαγγελμάτων (διευθυντικά στελέχη, επαγγελματίες ποικίλων κλάδων κτλ), αλλά και για όσους θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις γνώσεις για να βελτιωθούν σε προσωπικό επίπεδο.

Ενότητες προγράμματος:

 • Εισαγωγή στην Οργανωτική Ψυχολογία
 • Η Επικοινωνία στους Οργανισμούς
 • Διαδικασίες επιλογής προσωπικού
 • Το εργασιακό στρες
 • Ηγεσία

Επικοινωνία με τον εισηγητή

Μέσω ειδικού κλειστού φόρουμ, οι συμμετέχοντες μπορούν να έρθουν σε απευθείας επικοινωνία με τον εισηγητή, προκειμένου να θέσουν ερωτήματα και να συζητήσουν πτυχές του προγράμματος.

Λίγα λόγια για τον Εισηγητή του Προγράμματος

Μιχαήλ Γαλανάκης, B.Sc., M.Sc., Ph.D.
Είναι κάτοχος Πτυχίου Master (MSc) στην Οργανωτική Ψυχολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών & Κοινωνικών Επιστημών από το 2003. Το 2009 αναγορεύθηκε Διδάκτωρ Οργανωτικής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών & Κοινωνικών Επιστημών με βαθμό Άριστα.

Υλοποιεί μαθήματα Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, στο ΤΕΙ Αθηνών, στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Από το 2009 έχει εποπτεύσει περισσότερες από 100 προπτυχιακές και μεταπτυχιακές διατριβές.

Έχει διακριθεί για την κατασκευή ψυχομετρικών εργαλείων (www.testbiz.com) για την στάθμιση των οποίων έχει χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης, την ΓΓΕΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μεταξύ άλλων έχει κατασκευάσει ψυχομετρικά εργαλεία για την μέτρηση της Συναισθηματικής Νοημοσύνης, της Προσωπικότητας, της Κινητοποίησης, της Ηγεσίας και των Επαγγελματικών Αξιών, τα οποια χρησιμοποιούνται από μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Είναι αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας (ΕΕΘΕΨΥ), συντονιστής του Κλάδου Θετικής Ψυχολογίας της ΕΛΨΕ, μέλος της ΕΛΨΕ από το 2010 και μέλος της Ένωσης Στελεχών Ανθρωπίνου Δυναμικού από το 2008

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Συνολικά: 5 Εισηγήσεις Διάρκεια: 20 Ώρες

Εισηγητής - Φορέας Σεμιναρίου

ICPS & LANCASHIRE

www.icps.edu.gr

Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών. Το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα που από το 1989 εξειδικεύεται αποκλειστικά στις επιστήμες που συνδέονται με την ανθρώπινη συμπεριφορά. University of Lancashire: Πανεπιστήμιο με έδρα το Preston της Αγγλίας. Έτος ίδρυσης: 1828

Αξιολογήσεις

Average Rating

0
0 rating

Detailed Rating

5 stars
0
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.

Ενδιαφέροντα