Διαπαιδαγώγηση και οριοθέτηση του παιδιού προσχολικής και σχολικής ηλικίας

Το σεμινάριο Διαπαιδαγώγηση και οριοθέτηση του παιδιού προσχολικής και σχολικής ηλικίας αποτελεί ένα Online Σεμινάριο του PSYCHOLOGY.GR με εισηγητή τον Δημήτρη Τσουκάλη, ψυχολόγο με 14 έτη κλινική εμπειρία στην ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

Περιγραφή σεμιναρίου

Οι παραδοσιακές και οι μοντέρνες αξίες πάνω στην διαπαιδαγώγηση του παιδιού είναι ενίοτε αντιφατικές με συνέπεια συχνά να μπερδεύουν τους γονείς οι οποίοι χάνουν την σιγουριά και την αυτοπεποίθηση τους.

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να ξεμπερδέψει όσο το δυνατόν περισσότερο τον γονέα ο οποίος αγωνίζεται να μεγαλώσει το παιδί του με τις προσωπικές του αξίες.

Θεματολογία που θα καλυφθεί στο σεμινάριο

Θα συζητηθούν οι ανάγκες και αλλαγές στην ψυχολογία του ζευγαριού από τη σύλληψη, οι ανάγκες των παιδιών καθώς μεγαλώνουν (θηλασμός, ύπνος, διατροφή, επικοινωνία), η διάπλαση του χαρακτήρα τους και οι οικογενειακές αλληλεπιδράσεις στην πάροδο του χρόνου.

Θα παρουσιαστούν επιστημονικές απόψεις γύρω από την οικογενειακή ζωή, όπως θέματα ορίων, συμπεριφοράς, υπευθυνότητας, ρόλων και είδους γονεικότητας (π.χ. αυστηρό, επιεικές, χαλαρό, αυταρχικό, ελευθεριακό).

Θα παρουσιαστούν οι υγιείς τρόποι οριοθέτησης και διαπαιδαγώγησης των παιδιών.

Θα υπάρχει μια ελεύθερη ώρα, στην οποία οι γονείς θα μπορούν να θέσουν ερωτήσεις στον εισηγητή, καθώς και να ανοίξουν θέματα για ομαδική συζήτηση.

Ερωτήματα που θα απαντηθούν στο σεμινάριο / πως θα ωφεληθεί όποιος το παρακολουθήσει

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να ξεμπερδέψει, ενδυναμώσει και ενθαρρύνει του γονείς ως προς την διαπαιδαγώγηση και οριοθέτηση των παιδιών.

Μεθοδολογία σεμιναρίου

Θα γίνει 50λεπτη παρουσίαση με χρήση Power Point των επιστημονικών απόψεων γύρω από τη θεματική του σεμιναρίου. Έπειτα θα γίνει διάλειμμα 15 λεπτών και τέλος θα δοθούν 45 λεπτά για όσους συμμετέχοντες θέλουν να θέσουν ερωτήσεις στον εισηγητή και να συζητήσουν πρακτικές συμβουλές  ή άλλα θέματα που τους απασχολούν.

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο
Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς και κάθε ενδιαφερόμενο.

Λίγα λόγια για τον εισηγητή
tsoukalis-dimitrisΟ Δημήτρης Τσουκάλης είναι ψυχολόγος (με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος) με 14 έτη κλινική εμπειρία στην ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, καθώς και καθηγητής ψυχολογίας στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση.

PSYCHOLOGY.GR

Διεύθυνση: Αριστοτέλους 3Β, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 231111.6862
Ιστοσελίδα: Psychology.gr
Το Psychology.gr ιδρύθηκε το 2003. Eίναι εγκεκριμένος εκδότης της υπηρεσίας Google News, για θέματα Ψυχολογίας & Ψυχικής Υγείας & Πιστοποιημένο Μέσο Ενημέρωσης καταχωρημένο στο Μητρώο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, με αριθμό μητρώου: 14371.

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Εισηγητές: Δημήτρης Τσουκάλης
Τύπος: ONLINE
Τόπος Διεξαγωγής: WEB
Διάρκεια: 2 Ώρες
Κόστος: 20

Ημ/νία Διεξαγωγής: 31 Μάρ (19:00 - 21:00)

Βεβαίωση Παρακολούθησης: ΝΑΙ

Σεμινάρια του φορέα