Ένας τρόπος να υπάρχουμε: 5ος Κύκλος Σεμιναρίων & Εργαστηρίων Αυτοβελτίωσης

Ένας τρόπος να υπάρχουμε, είναι ο κύκλος αυτοβελτίωσης -ο τελευταίος για τη φετινή χρονιά-  που έχει προγραμματιστεί από την ομάδα του PSYCHOLOGY.GR, για τον μήνα Ιούνιο.

Θα διεξαχθεί Online, μέσω Zoom.
Ο κύκλος αυτοβελτίωσης γίνεται με την υποστήριξη του Κολλεγίου Ανθρωπιστικών Επιστημών ICPS.

Η συνολική διάρκεια του κύκλου αυτοβελτίωσης είναι 10 ώρες. Πρόκειται για 3 Σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 15 Ιουνίου και  2 Βιωματικά Εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 16 Ιουνίου.

Μέσα από τα σεμινάρια του Σαββάτου θα γνωρίσουμε σε βάθος την προσωποκεντρική στάση ζωής, ενώ μέσα από τα Εργαστήρια της Κυριακής θα πειραματιστούμε και θα βιώσουμε τις αρχές της προσωποκεντρικής και εν τέλει, έναν νέο τρόπο να υπάρχουμε….

Θεματικές Ενότητες που θα καλυφθούν

Στο διήμερο αυτό, θα γίνει μια ουσιαστική γνωριμία, θεωρητικά και πρακτικά, με την προσωποκεντρική προσέγγιση. Θα συζητηθούν ή/και θα δουλευτούν μέσω ασκήσεων, θεματικές ενότητες, όπως:

  • Γονεϊκότητα: πως σχετίζομαι προσωποκεντρικά με το παιδί μου;
  • Προσωπικότητα: Πως χτίζεται η προσωπικότητα μας; πως έγινα αυτό που είμαι;
  • Σχέσεις: πως μπορούμε να υπάρχουμε προσωποκεντρικά μέσα στις προσωπικές σχέσεις μας;
  • Προσωποκεντρικές συνθήκες ζωής: Ενσυναίσθηση, Άνευ όρων αποδοχή, Αυθεντικότητα
  • Επικοινωνία: αυθεντικό πρόσωπο και αποτελεσματική επικοινωνία
  • Οροι αξίας: τι είναι, πως και γιατί μας καθορίζουν;
  • Ψυχικές Διαταραχές: Πως προκύπτουν το άγχος και η κατάθλιψη, σύμφωνα με την προσωποκεντρική θεωρία;

Σε ποιους απευθύνεται

Ο κύκλος αυτοβελτίωσης, απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο που έχει ενδιαφέρον για την αυτογνωσία και την προσωπική ανάπτυξη του.

Απευθύνεται ωστόσο και σε φοιτητές και επαγγελματίες που θέλουν να βιώσουν μια 10ωρη επαφή με την προσωποκεντρική προσέγγιση.

Γενικές Πληροφορίες

Ο κύκλος αυτοβελτίωσης έχει γενική είσοδο 35 ευρώ.  Με αυτό το κόστος συμμετοχής έχετε δικαίωμα να συμμετέχετε σε όποια και όσα σεμινάρια και εργαστήρια επιθυμείτε.
Για φοιτητές και εκπαιδευόμενους σε οποιονδήποτε τομέα της ψυχολογίας/ψυχοθεραπείας, το κόστος συμμετοχής είναι 25 ευρώ. Θα χρειαστεί να στείλετε αποδεικτικό σπουδών, στο [email protected] προκειμένου να λάβετε εκπτωτικό κωδικό για την εγγραφή σας.

Όλα τα σεμινάρια θα βιντεοσκοπηθούν και θα είναι προσβάσιμα στους συμμετέχοντες, για 30 ημέρες, μέσα από την πλατφόρμα του PSYVERSITY.

Παρέχεται βεβαίωση συμμετοχής, για κάθε σεμινάριο ξεχωριστά.  Στις βεβαιώσεις συμμετοχής, θα έχετε πρόσβαση, επίσης μέσα από τον λογαριασμό σας στο PSYVERSITY.

Δεν προβλέπεται επιστροφή χρημάτων, σε περίπτωση που η μη πρόσβαση/συμμετοχή σας, οφείλεται σε αίτια ατομικά (πχ. τοπικά προβλήματα σύνδεσης στο διαδίκτυο, αδυναμία σύνδεσης στην πλατφόρμα zoom, άλλοι προσωπικοί λόγοι κ.ο.κ.)

Στόχος του 5ου κύκλου αυτοβελτίωσης του PSYCHOLOGY.GR

Ο πιο σημαντικός στόχος της ομάδας μας είναι η παροχή χρήσιμων σεμιναρίων και εργαστηρίων για όλους, με πολύ χώρο για συζήτηση, μοιράσματα και απαντήσεις σε ζητήματα που απασχολούν τους συμμετέχοντες, έτσι ώστε να μην πρόκειται για συμβατικά, ακαδημαϊκού τύπου σεμινάρια, αλλά για ευκαιρίες (και εμπειρίες) προσωπικής ανάπτυξης και αυτοβελτίωσης.

Συνοπτική περιγραφή Σεμιναρίων/Εργαστηρίων και Προγράμματος

Προσωποκεντρική προσέγγιση και γονεϊκότητα: Πως σχετίζομαι προσωποκεντρικά με το παιδί μου;

Εισηγήτρια: Κάλη Πολέμη, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, εκπαιδεύτρια γονέων και εκπαιδευτικών σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία σχετικά με την διατροφική διαπαιδαγώγηση.
Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
Ώρα διεξαγωγής: 10.00 – 12.00

Περιγραφή
Αυθεντική και ειλικρινή επικοινωνία. Ως γονέας, είναι σημαντικό να επικοινωνείτε ανοιχτά και ειλικρινά με το παιδί σας. Ενθαρρύνετέ το να εκφράζει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του και ακούστε το χωρίς να το κρίνετε. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της σχέσης σας και στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ εσάς και του παιδιού σας.

Ενθαρρύνετε την ανεξαρτησία. Η προσωποκεντρική οπτική εστιάζει στην ενδυνάμωση των ατόμων να κάνουν τις δικές τους επιλογές και αποφάσεις. Στη γονική μέριμνα, είναι σημαντικό να ενθαρρύνετε το παιδί σας να αναπτύξει ανεξαρτησία και αυτονομία. Επιτρέψτε του να παίρνει αποφάσεις ανάλογα με την ηλικία του και υποστηρίξτε το να αναλαμβάνει την ευθύνη για τις πράξεις του.

Δημιουργώντας ένα θετικό περιβάλλον. Η προσωποκεντρική οπτική δίνει έμφαση στη δημιουργία ενός υποστηρικτικού και μη επικριτικού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη και την αυτό-εξερεύνηση. Ως γονέας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα θετικό περιβάλλον στο σπίτι που να προάγει τη συναισθηματική ευημερία και την προσωπική ανάπτυξη του παιδιού σας.

Γιατί έγινα αυτό που είμαι; Πως διαμορφώνεται η προσωπικότητα σύμφωνα με την Προσωποκεντρική οπτική;

Εισηγήτρια: Πετρακάκη Ελευθερία, BSc, MSc, ECP, Ψυχολόγος- Παιδοψυχολόγος, Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια με ειδίκευση στην Κατάθλιψη, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Προσωποκεντρικής και Βιωματικής Προσέγγισης.
Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
Ώρα διεξαγωγής: 12.30 – 14.30

Περιγραφή
Οι όροι αξίας αναφέρονται στις προϋποθέσεις που τα άτομα πιστεύουν ότι πρέπει να πληρούν προκειμένου να εκτιμηθούν, να αγαπηθούν ή να γίνουν αποδεκτά από τους άλλους. Οι όροι αυτοί συχνά επιβάλλονται από εξωτερικές πηγές, όπως οι γονείς, οι δάσκαλοι ή η κοινωνία. Στην προσωποκεντρική προσέγγιση, ο στόχος είναι να βοηθηθούν τα άτομα να εντοπίσουν και να απομακρυνθούν από αυτές τις συνθήκες αξίας προς έναν πιο αυθεντικό και αυτοκατευθυνόμενο τρόπο ύπαρξης.

Η αυτοεκτίμηση είναι στενά συνδεδεμένη με την αυτοαντίληψη και αναφέρεται στη συνολική αξιολόγηση του ατόμου για την αξία και την αξία του εαυτού του. Στην προσωποκεντρική θεραπεία, η οικοδόμηση της αυτοεκτίμησης περιλαμβάνει την προώθηση της αυτοαποδοχής, της αυτοσυμπόνιας και του αυτοσεβασμού.

Η τάση πραγμάτωσης είναι η έμφυτη τάση μέσα στα άτομα να εκπληρώνουν τις δυνατότητές τους και να κινούνται προς την αξιοποίηση του δυναμικού τους. Αυτή η τάση παρακινεί τα άτομα να μεγαλώνουν, να μαθαίνουν και να αναπτύσσονται με τρόπους που είναι σύμφωνοι με τον πραγματικό τους εαυτό.

Ένας τρόπος να σχετιζόμαστε, οι Προσωποκεντρικές συνθήκες.

Εισηγητής: Παναγιώτης Απότσος, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής, M.Sc., ECP, Εκπαιδευτής στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών ICPS
Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
Ώρα διεξαγωγής: 17.00 – 19.00

Περιγραφή
Ο τρόπος ύπαρξης στην προσωποκεντρική προσέγγιση επικεντρώνεται στη διευκόλυνση της αυτό-εξερεύνησης και της αυτό-ανακάλυψης των πελατών. Οι θεραπευτές βοηθούν τους πελάτες να ξεκαθαρίσουν τα συναισθήματά τους, να προσδιορίσουν τις αξίες και τους στόχους τους και να αποκτήσουν εικόνα των εμπειριών τους. Παρέχοντας ένα υποστηρικτικό και ενσυναισθητικό περιβάλλον, οι θεραπευτές ενδυναμώνουν τους πελάτες να εξερευνήσουν και να κατανοήσουν βαθύτερα τον εαυτό τους.

Το βιβλίο του Carl Rogers, ιδρυτή της Προσωποκεντρικής θεραπείας «Ένας τρόπος να υπάρχουμε» αναφέρεται στη θεραπευτική στάση και προσέγγιση που οι θεραπευτές ενσαρκώνουν στις αλληλεπιδράσεις τους με τους πελάτες. Ο ιδρυτής της Προσωποκεντρικής θεραπείας, τόνισε τη σημασία του τρόπου ύπαρξης του θεραπευτή ως βασικού παράγοντα για τη διευκόλυνση της ανάπτυξης και της αλλαγής του πελάτη.

Μια ομάδα συνάντησης / εργαστήριο

Εισηγητής: Αλέξανδρος Βαλλίδης, Ψυχολόγος, προσωποκεντρικός ψυχοθεραπευτής
Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
Ώρα διεξαγωγής: 10.00 – 12.00

Θα προσπαθήσουμε στην μεγάλη ομάδα να δημιουργήσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα τις συνθήκες οι οποίες προάγουν την ανοιχτότητα, την ειλικρίνεια, τον σεβασμό, την ενσυναίσθηση και την εποικοδομητική ανατροφοδότηση.

Οι ομάδες συνάντησης προσφέρουν στους συμμετέχοντες μια μοναδική ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη, αυτοεξέταση και βαθύτερη σύνδεση με τους άλλους.

Ένας τρόπος να υπάρχουμε – Εργαστήριο

Εισηγητής: Δημήτρης Κάππος, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας, M.Sc στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική
Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
Ώρα διεξαγωγής: 12.30 – 14.30

Στη συνάντηση αυτή θα υλοποιηθούν:

  • Εργαστήριο για Άνευ όρων θετική στάση
  • Εργαστήριο Ενσυναισθητικών αποκρίσεων
  • Ισορροπία ανάμεσα στο αυθεντικό πρόσωπο και την αποτελεσματική επικοινωνία

PSYCHOLOGY.GR

Διεύθυνση: Αριστοτέλους 3Β, Καλαμαριά
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 231111.6860
Ιστοσελίδα: PSYVERSITY- PSYCHOLOGY.GR
Το Psychology.gr ιδρύθηκε το 2003. Περιλαμβάνει 62 ενότητες άρθρων ψυχολογίας και περισσότερα από 8500 άρθρα. Είναι ακόμη εκδότης βιβλίων ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης. Eίναι εγκεκριμένος εκδότης της υπηρεσίας Google News, για θέματα Ψυχολογίας & Ψυχικής Υγείας & Πιστοποιημένο Μέσο Ενημέρωσης καταχωρημένο στο Μητρώο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, με αριθμό μητρώου: 14371.

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Εισηγητές: PSYCHOLOGY.GR & ICPS | Πολλαπλοί Εισηγητές
Τύπος: Επιμορφωτικά Σεμινάρια & Βιωματικά Εργαστήρια
Τόπος Διεξαγωγής: Online - Zoom
Διάρκεια: 2 ημέρες, 10 ώρες
Κόστος: 35

Ημ/νία Έναρξης: 15 Ιούν
Ημ/νία Λήξης: 16 Ιούν

Βεβαίωση Παρακολούθησης: ΝΑΙ