Διαχείριση Διαπροσωπικών Συγκρούσεων

Το σεμινάριο απευθύνεται σε οποιονδήποτε άνθρωπο βιώνει και καλείται να διαχειριστεί μία διαπροσωπική σύγκρουση: σε οικογενειακό, συναισθηματικό, επαγγελματικό, φιλικό επίπεδο.

User Avatar
Σχέσεις & Επικοινωνία
(1 review)

Πως μπορούμε να διαχειριστούμε αποτελεσματικά μία σύγκρουση; Και τι σημαίνει επί της ουσίας αποτελεσματική διαχείριση;

Το Σεμινάριο Διαχείριση Διαπροσωπικών Συγκρούσεων, είναι ένα Online – ασύγχρονο σεμινάριο.

Η 1η εισήγηση του Σεμιναρίου, είναι ανοικτή προς όλους (θα δείτε τη σχετική ένδειξη σε πράσινο χρώμα). Μπορείτε έτσι να έχετε μια πρώτη εικόνα σχετικά με το σεμινάριο και τα περιεχόμενα του.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο από τον υπολογιστή, το κινητό τηλέφωνο ή το tablet σας, στον χρόνο που εσείς επιλέγετε. Έχετε το δικαίωμα, να το παρακολουθήσετε, πολλαπλές φορές. Η επικοινωνία με τον εισηγητή, γίνεται μέσω κλειστού φόρουμ, προσβάσιμου αποκλειστικά στον εισηγητή και σε όσους έχουν αποκτήσει το σεμινάριο.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου, αποκτάτε πρόσβαση στη βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Περιγραφή σεμιναρίου

Σε αυτό το σεμινάριο θα δούμε αναλυτικά όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τη φύση της σύγκρουσης: την αρχή, τα στάδια μέσα από τα οποία περνάει, τις μορφές που λαμβάνει και τα αίτια που την προκαλούν.

Η μέθοδος των 6 βημάτων για την διευθέτηση κάθε διαπροσωπικής κρίσης

Θα αναπτύξουμε τα 6 βήματα που μπορούμε να αξιοποιήσουμε για να μπορούμε να διευθετούμε κάθε διαπροσωπική κρίση, ανεξάρτητα από το πλαίσιο και τη μορφή της σχέσης (οικογενειακή, ερωτική, επαγγελματική, κοινωνική, κτλ.).

Μέσα από τις πληροφορίες που θα αντλήσουμε, θα είμαστε σε θέση:

Α. Να αναγνωρίζουμε μία συγκρουσιακή κατάσταση, ακόμα και όταν δεν εκδηλώνεται.

Β. Να δούμε συνολικά τα αίτια που την προκαλούν.

Γ. Να διακρίνουμε ανάμεσα στα αίτια και τις μορφές που μπορεί να λάβει μία ρήξη.

Δ. Να εξοικειωθούμε με μία μέθοδο συνολικότερης επίλυσης των διαπροσωπικών συγκρούσεων, ανεξαρτήτως της μορφής της σχέσης και του πλαισίου εντός του οποίου υφίσταται.

Ε. Να συνειδητοποιήσουμε πως η σύγκρουση είναι αναπόδραστο γεγονός και αντί να προσπαθούμε να την εξοβελίσουμε από τη ζωή μας, είναι πιο αποτελεσματικό και ρεαλιστικό να εστιάζουμε στη διαχείριση της έντασης, της συχνότητας εμφάνισής της, καθώς και της χρονικής διάρκειάς της.

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε οποιονδήποτε άνθρωπο βιώνει και καλείται να διαχειριστεί μία διαπροσωπική σύγκρουση: σε οικογενειακό, συναισθηματικό, επαγγελματικό, φιλικό επίπεδο.

Αλληλεπίδραση με τον Εισηγητή

Μπορείτ ενα επικοινωνήσετε με τον εισηγητή, μέσω του ειδικά διαμορφωμένου κλειστού φόρουμ του σεμιναρίου, το οποίο είναι προσβάσιμο αποκλειστικά στον εισηγητή και σε όσους έχουν επιλέξει να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο σεμινάριο. Στο φόρουμ αυτό, μπορείτε να θέσετε ερωτήματα ή ακόμη να ανοίξετε θέματα προς συζήτηση.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Συνολικά: 10 Εισηγήσεις Διάρκεια: 2 Ώρες

Εισηγητής - Φορέας Σεμιναρίου

Χρίστος Βράχας

Ψυχολόγος, Msc στη Συστηματική Φιλοσοφία

Σπούδασε Ψυχολογία και Νομική αμφότερα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στη Συστηματική Φιλοσοφία με προσανατολισμό στη Βιοηθική Φιλοσοφία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Στην τρέχουσα περίοδο είναι τελειόφοιτος φοιτητής στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου με κατεύθυνση Γενετικής. Έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και παρουσιάσεις σε επιστημονικά συνέδρια. Εργάζεται ως Ψυχολόγος και εστιάζει στη διαχείριση συγκρούσεων, θυμού, κρίσεων πανικού και συμβουλευτική ζεύγους.

Αξιολογήσεις

Average Rating

5
1 rating

Detailed Rating

5 stars
1
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0
  • Διαχείριση Διαπροσωπικών Συγκρούσεων

    Με οργανωμένο και συστηματικό τρόπο ο εισηγητής κατάφερε να με βοηθήσει να κατανοήσω κάποιες καταστάσεις και συμπεριφορές που βιώνω καθημερινά και να αντιδρώ με σύνεση, στόχο και ψυχραιμία. Πολύ βοηθητικό.

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.

Ενδιαφέροντα