Το παιδικό ιχνογράφημα στην θεωρία και πράξη: Εγχειρίδιο χορήγησης, ερμηνείας, αξιολόγησης και ψυχοθεραπείας του παιδιού μέσω της ζωγραφικής

Το παρόν σεμινάριο αποτελεί πλήρες εγχειρίδιο χορήγησης, ερμηνείας, αξιολόγησης των δυνατοτήτων και δυσκολιών αλλά και ψυχοθεραπείας για τις ψυχικές δυσκολίες του παιδιού και του εφήβου.

Ψυχοθεραπεία
(3 reviews)

Το σεμινάριο : Παιδικό ιχνογράφημα στην θεωρία και πράξη αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο, πρακτικό, ασύγχρονο,  σεμινάριο. Οι 2 πρώτες εισηγήσεις του Σεμιναρίου, είναι ανοικτές προς όλους (θα δείτε τη σχετική ένδειξη σε πράσινο χρώμα). Μπορείτε έτσι να έχετε μια πρώτη εικόνα σχετικά με το σεμινάριο και τα περιεχόμενα του.

Τι σημαίνει ασύγχρονο σεμινάριο:
Πρόκειται για σεμινάριο που είναι βιντεοσκοπημένο, επομένως μπορείτε να το παρακολουθήσετε Online από την πλατφόρμα PSYVERSITY, πολλαπλές φορές, από την άνεση του υπολογιστή, του tablet ή του κινητού τηλεφώνου σας.  Η επικοινωνία με τον εισηγητή πραγματοποιείται μέσω κλειστού φόρουμ, προσβάσιμου αποκλειστικά στον εισηγητή και σε όσους έχουν αποκτήσει το σεμινάριο.

Στο σεμινάριο, παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης, με την παρακολούθηση του 80% των εισηγήσεων και την επιτυχή ολοκλήρωση του τελικού test αξιολόγησης (10 ερωτήσεις – multiple choice).

Περιγραφή σεμιναρίου

Το παιδικό ιχνογράφημα είναι η ζωγραφική του παιδιού. Αποδεδειγμένα, το ιχνογράφημα είναι εξαιρετικό μέσο διάγνωσης, επικοινωνίας και ψυχοθεραπείας του παιδιού. Επιπρόσθετα, η διαδικασία είναι απολαυστική για το παιδί.

Το παρόν σεμινάριο αποτελεί πλήρες εγχειρίδιο χορήγησης, ερμηνείας, αξιολόγησης των δυνατοτήτων και δυσκολιών αλλά και ψυχοθεραπείας για τις ψυχικές δυσκολίες του παιδιού και του εφήβου.

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου δεν προυποθέτει καμία προηγούμενη γνώση του ιχνογραφήματος.

Το σεμινάριο παρουσιάζει ολοκληρωμένα και ενδελεχώς τα σημαντικότερα τεστ του παιδικού ιχνογραφήματος παγκοσμίως: τα τεστ σπιτιού, δέντρου, ανθρώπου και οικογένειας (House-tree-person test, kinetic family drawing test).

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο

Το σεμινάριο απευθύνεται στους πάντες ενδιαφερόμενους (γονείς, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, παιδοψυχίατρους, λογοθεραπευτές, εργοθαραπευτές κλπ. ενδιαφερόμενους), είτε έχουν είτε δεν έχουν σχέση με το ιχνογράφημα.

Το σεμινάριο διδάσκει με απλό και συνοπτικό τρόπο την πλήρη θεωρία και πράξη της χορήγησης, της ερμηνείας, της κατανόησης των ψυχικών δυσκολιών και δυνατοτήτων και ειδικά της ψυχοθεραπείας μέσω της ζωγραφικής.

Τι θα κερδίσει όποιος παρακολουθήσει το σεμινάριο

Οι πάντες μπορούν να επωφεληθούν από το σεμινάριο. Συγκεκριμένα, οι γονείς θα μάθουν πως να καταλαβαίνουν και να επικοινωνούν με το παιδί τους βαθύτερα με έναν αμοιβαία απολαυστικό τρόπο, οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων να μπορούν να να χρησιμοποιούν το ιχνογράφημα για να αντιλαμβάνονται τις δυνάμεις και δυσκολίες των μαθητών τους με σφαιρικό τρόπο.

Οι θεραπευτές (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, παιδοψυχίατροι, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές κ.α.) να μπορούν να πραγματώσουν στοχευμένες και ολοκληρωμένες διαγνωστικές και ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις με τους θεραπευόμενους τους.

Αλληλεπίδραση με τον Εισηγητή

Μπορείτ ενα επικοινωνήσετε με τον εισηγητή, μέσω του ειδικά διαμορφωμένου κλειστού φόρουμ του σεμιναρίου, το οποίο είναι προσβάσιμο αποκλειστικά στον εισηγητή και σε όσους έχουν επιλέξει να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο σεμινάριο. Στο φόρουμ αυτό, μπορείτε να θέσετε ερωτήματα ή ακόμη να ανοίξετε θέματα προς συζήτηση.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Συνολικά: 52 Εισηγήσεις / 1 quiz Διάρκεια: 3 Ώρες

Εισηγητής - Φορέας Σεμιναρίου

Δημήτρης Τσουκάλης

Ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής παιδιών και ενηλίκων.

Ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής παιδιών και ενηλίκων.

Αξιολογήσεις

Average Rating

5
3 ratings

Detailed Rating

5 stars
3
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0
  • Εξαιρετικό

    Γεμάτο σεμινάριο που συμπληρώνει όμορφα τη δουλειά της Crotti, απολαυστικός ο ομιλητής, με μια ζηλευτά ήρεμη φωνή.

  • Μπράβο σας!

    Μπράβο σας! Εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο, πολύ πρακτικό, απαντά σε καίρια ερωτήματα γονιών, εκπαιδευτικών κτλ.

  • Χρήσιμο σεμινάριο, χρήσιμες πληροφορίες

    Το σεμινάριο ικανοποίησε τις προσδοκίες μου. Δίνει πολύ αναλυτικές και σαφείς πληροφορίες για την ερμηνεία της παιδικής ζωγραφιάς. Είμαι στον χώρο της εκπαίδευσης και όσα παρακολούθησα θα είναι χρήσιμα (έως πολύτιμα) στο έργο μου.