Ψυχανάλυση και Σεξουαλικότητα

Στο σεμινάριο περιγράφονται αναλυτικά και εξηγούνται: η σεξουαλική σημασία των συμπτωμάτων, τα στάδια της ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης αλλά και ο δομικά «διαστροφικός» χαρακτήρας της σεξουαλικής ζωής.

Ψυχοθεραπεία
(0 review)

Το σεμινάριο : Ψυχανάλυση και Σεξουαλικότητα αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο, πρακτικό, ασύγχρονο,  σεμινάριο.

Οι 3 πρώτες εισηγήσεις του Σεμιναρίου, είναι ανοικτές προς όλους (θα δείτε τη σχετική ένδειξη σε πράσινο χρώμα). Μπορείτε έτσι να έχετε μια πρώτη εικόνα σχετικά με το σεμινάριο και τα περιεχόμενα του.

Τι σημαίνει ασύγχρονο σεμινάριο:
Πρόκειται για σεμινάριο που είναι βιντεοσκοπημένο, επομένως μπορείτε να το παρακολουθήσετε Online από την πλατφόρμα PSYVERSITY, πολλαπλές φορές, από την άνεση του υπολογιστή, του tablet ή του κινητού τηλεφώνου σας.  Η επικοινωνία με τον εισηγητή πραγματοποιείται μέσω κλειστού φόρουμ, προσβάσιμου αποκλειστικά στον εισηγητή και σε όσους έχουν αποκτήσει το σεμινάριο.

Στο σεμινάριο, παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης, με την παρακολούθηση του 80% των εισηγήσεων και την επιτυχή ολοκλήρωση του τελικού test αξιολόγησης (10 ερωτήσεις – multiple choice).

Περιγραφή Σεμιναρίου

Το σεμινάριο παρουσιάζει και αναλύει τα κυριότερα σημεία του ενδιαφέροντος της ψυχανάλυσης για τη σεξουαλικότητα, από τις απαρχές της στα τέλη του 19ου αιώνα και την επινόησή της από το Σίγκμουντ Φρόυντ, έως και σήμερα. Περιγράφονται αναλυτικά και εξηγούνται: η σεξουαλική σημασία των συμπτωμάτων, η παιδική προέλευση της σεξουαλικότητας (στάδια της ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης) αλλά και ο δομικά «διαστροφικός» χαρακτήρας της σεξουαλικής ζωής.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές, φοιτητές και απόφοιτους ψυχολογίας και συναφών κλάδων που επιθυμούν να κατανοήσουν τη σημασία της σεξουαλικότητας για την ψυχανάλυση, σε νέους ή πιο έμπειρους επαγγελματίες ψυχικής υγείας που ενδιαφέρονται για τη χρησιμότητά της στην κλινική, αλλά και ανθρώπους για τους οποίους η ψυχανάλυση μπορεί να είναι ένα εντελώς άγνωστο πεδίο και θέλουν να διερευνήσουν διανοητικά ή και ξεκινώντας μια ψυχαναλυτική εμπειρία.

Τι θα κερδίσει όποιος παρακολουθήσει το σεμινάριο

Σκοπός του σεμιναρίου είναι, μέσα από τη λεπτομερή παρουσίαση του ενδιαφέροντος του Φρόυντ και των ψυχαναλυτών για τη σεξουαλικότητα και τη σεξουαλική ζωή, να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τη σημασία αυτού του πεδίου της ανθρώπινης εμπειρίας, ώστε, διαλύοντας τις παρεξηγήσεις και της παρανοήσεις που συχνά τη συνοδεύουν στον κοινωνικό λόγο, να δώσουν την ευκαιρία σε όποιον ενδιαφέρεται να ξεκινήσει μια ψυχαναλυτική εμπειρία να γνωρίζει περί τίνος πρόκειται αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει αυτό το πεδίο για την κλινική του, εφόσον είναι επαγγελματίας ψυχικής υγείας, να γνωρίζει ποιος είναι ο σκοπός και η σημασία του.

Περιεχόμενο του σεμιναρίου

1. Σκοπός και δομή του σεμιναρίου
2. Σίγκμουντ Φρόυντ
3. Η σημασία της σεξουαλικότητας
4. Σεξουαλικότητα και ψυχικά συμπτώματα (Μελέτες για την υστερία)
5. Η παιδική προέλευση της σεξουαλικότητας (στάδια της ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης)
6. Η διαστροφικότητα ως κανονικότητα (κατάλογος με «διαστροφές»)
7. Η σχέση γλώσσας και σεξουαλικότητας
8. Η σεξουαλικότητα σήμερα
9. Περίληψη και βιβλιογραφία

Αλληλεπίδραση με τον Εισηγητή

Μπορείτ ενα επικοινωνήσετε με τον εισηγητή, μέσω του ειδικά διαμορφωμένου κλειστού φόρουμ του σεμιναρίου, το οποίο είναι προσβάσιμο αποκλειστικά στον εισηγητή και σε όσους έχουν επιλέξει να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο σεμινάριο. Στο φόρουμ αυτό, μπορείτε να θέσετε ερωτήματα ή ακόμη να ανοίξετε θέματα προς συζήτηση.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Συνολικά: 10 Εισηγήσεις / 1 quiz Διάρκεια: 1 Ώρα

Εισηγητής - Φορέας Σεμιναρίου

Γιάννης Γραμματόπουλος

Ψυχολόγος, Ψυχαναλυτής, Λακανικού προσανατολισμού

Ο Δρ. Γιάννης Γραμματόπουλος είναι ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης, λακανικού προσανατολισμού. Έχει σπουδάσει ψυχολογία στο Τμήμα Ψυχολογίας, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει κάνεις μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο (MSc Applied Psychology, Brunel University), όπου ολοκλήρωσε και τις διδακτορικές σπουδές του στην ψυχανάλυση.

Αξιολογήσεις

Average Rating

0
0 rating

Detailed Rating

5 stars
0
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.

Ενδιαφέροντα