Ψυχολογικές θεωρίες της εφηβείας, με έμφαση στην ψυχανάλυση: κλινικές γνώσεις για όσους εργάζονται με εφήβους

Το σεμινάριο παρουσιάζει με ολοκληρωμένο και κριτικό τρόπο, την ουσία και το νόημα από όλες τις υπάρχουσες θεωρίες της εφηβείας στην υφήλιο αυτή την στιγμή

Ψυχολογία Παιδιού & Εφήβου
(0 review)

Το σεμινάριο : Ψυχολογικές θεωρίες της εφηβείας, με έμφαση στην ψυχανάλυση αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο, πρακτικό, ασύγχρονο,  σεμινάριο.

Οι 3 πρώτες εισηγήσεις του Σεμιναρίου, είναι ανοικτές προς όλους (θα δείτε τη σχετική ένδειξη σε πράσινο χρώμα). Μπορείτε έτσι να έχετε μια πρώτη εικόνα σχετικά με το σεμινάριο και τα περιεχόμενα του.

Τι σημαίνει ασύγχρονο σεμινάριο:
Πρόκειται για σεμινάριο που είναι βιντεοσκοπημένο, επομένως μπορείτε να το παρακολουθήσετε Online από την πλατφόρμα PSYVERSITY, πολλαπλές φορές, από την άνεση του υπολογιστή, του tablet ή του κινητού τηλεφώνου σας.  Η επικοινωνία με τον εισηγητή πραγματοποιείται μέσω κλειστού φόρουμ, προσβάσιμου αποκλειστικά στον εισηγητή και σε όσους έχουν αποκτήσει το σεμινάριο.

Στο σεμινάριο, παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης, με την παρακολούθηση του 80% των εισηγήσεων και την επιτυχή ολοκλήρωση του τελικού test αξιολόγησης (10 ερωτήσεις – multiple choice).

Το σεμινάριο παρουσιάζει με ολοκληρωμένο και κριτικό τρόπο, την ουσία και το νόημα από όλες τις υπάρχουσες θεωρίες της εφηβείας στην υφήλιο αυτή την στιγμή (π.χ. ψυχολογικές, κοινωνιολογικές, φεμινιστικές, ανθρωπολογικές κ.α.). Έμφαση και ενδελέχεια αποδίδεται στην πληθώρα ψυχαναλυτικών θεωριών για την φυσιολογική και παθολογική εφηβεία.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε όσους επιθυμούν να κατανοήσουν σε βάθος την ψυχοσύνθεση, την σκέψη, την συμπεριφορά την υγιή ανάπτυξη καθώς και την ψυχοπαθολογία του εφήβου. Οι παιδοψυχίατροι, παιδίατροι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, ανθρωπολόγοι, κοινωνιολόγοι, νηπιαγωγοί, εκπαιδευτικοί και όσοι ασχολούνται με εφήβους θα λάβουν ολοκληρωμένη γνώση για τη φυσιολογική και παθολογικη ανάπτυξη εφηβεία.

Τι θα κερδίσει όποιος παρακολουθήσει το σεμινάριο

Ο θεατής του σεμιναρίου θα λάβει με συνοπτικό, αλλά ενδελεχή και βαθιά ουσιαστικό τρόπο, μια σφαιρική και ολοκληρωμένη κατανόηση όλων των υπάρχουσων θεωριών της εφηβείας. Οποιοσδήποτε εργάζεται με εφήβους και θέλει να τους κατανοήσει καλύτερα, θα έχει όφελος από αυτό το σεμινάριο. Το καλύτερο δυνατό όφελος από την παρακολούθηση του σεμιναρίου θα έχουν όσοι ήδη ασχολούνται η επιθυμούν να ασχοληθούν ψυχοθεραπευτικά με εφήβους ή/και επιθυμούν να εμπλουτίσουν την αντίληψη τους με ολοκληρωμένες και ενδελεχείς κλινικές γνώσεις και δεξιότητες για την ψυχοθεραπεία εφήβων, σε όλο το φάσμα της ψυχοπαθολογίας.

Περιεχόμενα σεμιναρίου

1) Τα θεμέλια της φισολογικής και επιστημονικής μελέτης του εφήβου
2) Βιολογική ανάπτυξη στην εφηβεία
3) Γνωστική ανάπτυξη στην εφηβεία
4) Κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη στην εφηβεία
5) Θεωρίες της εφηβειας : ανθρωπολογικές, ψυχολογικές, φεμινιστικές, κοινωνικές, ηθικής ανάπτυξης, σωματοψυχολογικές, Gestalt, διαπροσωπικές, ενδοπροσωπικές.
6) Θεωρίες της ανάπτυξης της ταυτότητας στην εφηβεία: Marcia, Havingust, Kernberg, Erikkson, Loevinger
7) Ψυχαναλυτικές θεωρίες της εφηβείας: Κλασσική ψυχαναλυτική άποψη, Sigmund Freud, Anna Freud, Winnicott, Blos, Kestemberg, Laufer, Lagache, Cahn, Aulagnier, Klein
8) Η ψυχαναλυτική προσέγγιση της ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης στην προεφηβεία, αρχική, μέση και ύστερη εφηβεία
9) Συμπεράσματα

Αλληλεπίδραση με τον Εισηγητή

Μπορείτ ενα επικοινωνήσετε με τον εισηγητή, μέσω του ειδικά διαμορφωμένου κλειστού φόρουμ του σεμιναρίου, το οποίο είναι προσβάσιμο αποκλειστικά στον εισηγητή και σε όσους έχουν επιλέξει να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο σεμινάριο. Στο φόρουμ αυτό, μπορείτε να θέσετε ερωτήματα ή ακόμη να ανοίξετε θέματα προς συζήτηση.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Συνολικά: 19 Εισηγήσεις / 1 quiz Διάρκεια: 3 Ώρες

Εισηγητής - Φορέας Σεμιναρίου

Δημήτρης Τσουκάλης

Ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής παιδιών και ενηλίκων.

Ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής παιδιών και ενηλίκων.

Αξιολογήσεις

Average Rating

0
0 rating

Detailed Rating

5 stars
0
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.

Ενδιαφέροντα