Άγχος – Κρίση Πανικού: Αναγνώριση και αντιμετώπιση

Διαδυκτιακή ψυχοεκπαίδευση διαχείρισης άγχους και κρίσης πανικού μέσω της πλατφόρμας zoom, η οποία απευθύνεται σε όσους θέλουν να καταλάβουν ακριβώς πώς λειτουργεί το άγχος, η κρίση πανικού καθώς και τρόπους να τα διαχειρίζονται.

Το άγχος θεωρείται μη φυσιολογικό, όταν επηρεάζει τις καθημερινές μας δραστηριότητες και μας εμποδίζει από το να έχουμε μια φυσιολογική ζωή.

Οι αγχώδεις διαταραχές διακρίνονται σε διάφορες κατηγορίες. Όλες έχουν ως κοινό σύμπτωμα το άγχος και όλες αντιμετωπίζονται.

Οι κρίσεις πανικού μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικά και κάποιες φορές να μας εξαντλούν συναισθηματικά.

Δεν κάνουν διακρίσεις, μπορεί να μας επηρεάσουν όλους κάποια στιγμή της ζωής μας και μπορεί να προκληθούν από άγχος, διαταραχή πανικού ή κατάθλιψη.

Στο σεμινάριο αυτό θα μάθουμε να αναγνωρίζουμε πότε βιώνουμε δυσλειτουργικό άγχος και πότε βιώνουμε μία κρίση πανικού και με ποιούς τρόπους μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε.

Θα συζητηθούν θέματα όπως:

  • Τι είναι φόβος και τι άγχος
  • Ποιο είναι το δυσλειτουργικό άγχος
  • Τι είναι η κρίση πανικού και ποιά η συμπτωματολογία της
  • Ποια αίτια κρύβονται πίσω απ’ όλα αυτά
  • Τρόποι αντιμετώπισης και διαχείρησης
  • Τρόποι υποστήριξης ασθενών από άτομα του περιβάλλοντος τους

Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ένα επιστημονικό τέστ εκτίμησης άγχους (Beck Anxiety Invertory, BAI) για να ενημερωθούν, βάσει αποτελέσματος για τους κατάλληλους τρόπους αντιμετώπισης.

Θα γίνουν βιωματικές ασκήσεις για την αντιμετώπιση με art therapy, cbt, nlp, mindfulness και κλινική υπνοθεραπεία.

Εισηγητές:

Νεκτάριος Κοσμάς

Ο Νεκτάριος Κοσμάς είναι απόφοιτος του ακαδημαϊκού προγράμματος σπουδών στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας/Counselling Psychology του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής και εξειδικεύτηκε στην Ιατρική Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παρακολούθησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Σχεσιακή Ψυχανάλυση και τη Ψυχοθεραπεία στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών από το Ινστιτούτο Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ψυχοθεραπείας και πραγματοποίησε μετεκπαιδευτικές σπουδές εξειδίκευσης στην Κλινική Ύπνωση – Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία (Advanced Diploma In Clinical Hypnosis – Bioaffective Psychotherapy) από το General Hypnotherapy Standards Council της Βρετανίας.

Έχει ολοκληρώσει εκπαιδευτικό επιμορφωτικό πρόγραμμα στις δεξιότητες και τεχνικές παρέμβασης του γνωσιακού συμπεριφορικού μοντέλου ( cbt κατά Aaron Beck) από το Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Συνθετικής Προσέγγισης ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π.

Είναι εκπαιδευόμενος στο εκπαιδευτικό διατμηματικό πρόγραμμα εισαγωγής στη Θεωρία & Πράξη της Ομαδικής Ψυχοθεραπείας κατά Irvin Yalom και τα Σχεσιακά Δυναμικά της Ομάδος απο το Ινστιτούτο Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας σε συνεργασία με το ΨΝΑ Δρομοκαίτειο. Εξειδικεύεται στον νευρογλωσσικό προγραμματισμό ΝLP και στο EFT σε επίπεδο certificat practitioner.

Είναι ιδιοκτήτης του γραφείου συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας Εν+συναίσθηση. Έχει εργαστεί ως εισηγητής βιωματικών εργαστηρίων αυτογνωσίας και μάθησης και ως θεραπευτής σε κέντρα ψυχοθεραπείας και σε ιδιωτικές εκπαιδευτικές δομές. Τελευταία συνεργάζεται με το ΙΙΕΚ orbis anima στον τομέα των εκπαιδευτικών σεμιναρίων.

Είναι επιστημονικός συνεργάτης με διαδικτυακή αρθρογραφία σε διάφορα sites εκ των οποίων και στο www.psychology.gr. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής, του European Association for Counseling, της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ψυχοθεραπείας και της Αμερικάνικης Εταιρείας Ομαδικής Ψυχοθεραπείας Agpa, στο ιδιωτικό του γραφείο παρέχει συνεδρίες σε έφηβους και ενήλικες (ατομικές, ζεύγους, ομάδας) και ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια.

Μαρία Βέρρα

Η Μαρία Βέρρα είναι απόφοιτη του ακαδημαϊκού προγράμματος σπουδών στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας / Counselling Psychology του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής (Δίπλωμα αναγνωρισμένο από την European Association For Counselling και την Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής). Έχει μετεκπαιδευτικές σπουδές εξειδίκευσης στην Κλινική Ύπνωση – Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία (Advanced Diploma In Clinical Hypnosis – Bioaffective Psychotherapy) από το General Hypnotherapy Standards Council της Βρετανίας.

Εξειδικεύεται στον νευρογλωσσικό προγραμματισμό NLP και στο EFT σε επίπεδο certificate practitioner. Έχει παρακολουθήσει το διατμηματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα εισαγωγής στην Θεωρία & Πράξη της Ομαδικής Ψυχοθεραπείας κατα Irvin Yalom απο το Ινστιτούτο Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας ΙΣΟΨ σε συνεργασία με το ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο.

Επιπρόσθετα εκπαιδευτικά προγράμματα:

1. Δεξιότητες στην συμβουλευτική – Πιστοποίηση από το EDEXCEL
2. Εισαγωγή στη Δραματοθεραπεία – Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης Μυθία.

Είναι συνεργάτιδα – εισηγήτρια σε βιωματικά σεμινάρια και θεραπεύτρια σε ομάδες αυτό-ανάπτυξης στο κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας «ΕΝ + ΑΙΣΘΗΣΗ». Είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ψυχοθεραπείας.

Δηλώνετε συμμετοχή αφήνοντας όνομα, επώνυμο, κινητό τηλέφωνο, αποδεικτικό κατάθεσης στέλνοντας e-mail στο [email protected] και αφού επιβεβαιωθούν τα στοιχεία θα σας αποσταλεί μια μέρα πρίν, ένα μήνυμα με τη διεύθυνση που θα σας συνδέσει στη διαδυκτιακή πλατφόρμα zoom, από την οποία θα γίνει η αναμετάδοση.

Εν + αίσθηση, Νεκτάριος Κοσμάς, Συμβουλευτική-Ψυχοθεραπεία

Διεύθυνση: Φαέθοντος 38 – Κυψέλη, Αθήνα
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6955787766
Νεκτάριος Κοσμάς είναι απόφοιτος του ακαδημαϊκού προγράμματος σπουδών στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας/Counselling Psychology του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής και εξειδικεύτηκε στην Ιατρική Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Εισηγητές: Νεκτάριος Κοσμάς & Μαρία Βέρρα
Τύπος: Live Webinar
Τόπος Διεξαγωγής: Zoom
Διάρκεια: 3 ώρες
Κόστος: 15

Ημ/νία Διεξαγωγής: 03 Οκτ (11:00 - 14:00)

Βεβαίωση Παρακολούθησης: ΝΑΙ