Άγχος υγείας: Το νικάμε μαζί!

Ομάδα ψυχοεκπαίδευσης για τις φοβίες

Η υγεία είναι μία από τις μεγαλύτερες πηγές ασφάλειας στη ζωή του ανθρώπου, αφού επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό όλους τους τομείς της δραστηριότητάς του. Συνεπώς δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ορισμένοι άνθρωποι ανησυχούν για την υγεία τους ή για την υγεία των αγαπημένων τους προσώπων.

Ο συγκεκριμένος φόβος αυξάνεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας, καθώς η ασθένεια αποτελεί διαρκώς το επίκεντρο της προσοχής μας.

Η συνεχής μετάδοση πληροφοριών που αφορούν την υγεία (τηλεόραση, εφημερίδες κ.λπ.) είναι ένας πρόσθετος παράγοντας που μπορεί να ωθήσει ορισμένους ανθρώπους να έχουν αυξημένη ανησυχία για την ύπαρξη ή την εμφάνιση κάποιας ασθένειας.

Η κατάσταση αυτή μπορεί να είναι ήπια και παροδική ή έντονη και διαρκής έχοντας αυξομειώσεις στην έντασή της. Χαρακτηρίζεται από την παρουσία σκέψεων στις οποίες κυριαρχεί ο μη ρεαλιστικός φόβος ότι κάποια υπαρκτά (ή και ανύπαρκτα) σωματικά συμπτώματα αποτελούν ένδειξη μιας σοβαρής (ίσως και απειλητικής για τη ζωή) ασθένειας.

Οι σκέψεις αυτές οδηγούν σε ένα φαύλο κύκλο και τείνουν να δημιουργούν εμπόδια στην καθημερινότητα των ανθρώπων, αφού  επηρεάζεται όχι μόνο η ψυχολογική διάθεσή τους αλλά και η γενικότερη λειτουργικότητά τους σε διάφορους τομείς της ζωής (συστηματική απουσία από την εργασία, κατανάλωση χρόνου στις υπηρεσίες υγείας, διαταραγμένες διαπροσωπικές σχέσεις κ.ά.).

Ωστόσο, οι σκέψεις αυτές μπορούν να τροποποιηθούν, ώστε να εκπληρώσουν τον πραγματικό τους σκοπό, που είναι η ενίσχυση και η αυτοπροστασία του οργανισμού μας.

Έτσι γινόμαστε ικανοί να προστατεύσουμε ουσιαστικά την υγεία μας, χωρίς να χάνουμε τις χαρές της ζωής και χωρίς να αναλώνουμε όλη μας την ενέργεια σε μη ρεαλιστικές σκέψεις οι οποίες, αν αφεθούν ανεξέλεγκτες, καταλαμβάνουν τη ζωή μας και μειώνουν τη λειτουργικότητά μας.

Δεν είναι η συγκεκριμένη κατάσταση που μας προκαλεί άγχος, αλλά το νόημα που της έχουμε δώσει – ανεξάρτητα από το αν είναι ακριβές ή όχι.

Στο βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Νίκησε το άγχος υγείας» μαθαίνουμε καινούριους τρόπους με τους οποίους αλλάζουμε τις αρνητικές σκέψεις και μειώνουμε σημαντικά το άγχος που αφορά τα θέματα της υγείας, βελτιώνοντας συνολικά την ποιότητα της ζωής μας.

Μέσα από το βιωματικό σεμινάριο, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία:

  • να αποφορτιστούν και να ανακουφιστούν από το πιεστικό άγχος υγείας που τους επιβαρύνει
  • να εξοικειωθούν με τεχνικές χαλάρωσης, ούτως ώστε να μπορούν να τις εφαρμόζουν στην καθημερινότητά τους
  • να σπάσουν το φαύλο κύκλο της ανησυχίας και να αναπτύξουν νέους ωφέλιμους τρόπους συμπεριφοράς
  • να αναπτύξουν μια θετική στάση ζωής και να ενισχύουν την ψυχική τους ανθεκτικότητα

Διεξαγωγή Προγράμματος:

  • Το βιωματικό σεμινάριο «Άγχος Υγείας» θα διεξαχθεί διαδικτυακά, σε «πραγματικό» χρόνο, σε ασφαλή πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων
  • Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, 19:00-21:00.
  • Ο κύκλος του βιωματικού σεμιναρίου είναι δομημένος σε αυτοτελείς συναντήσεις συνίσταται όμως η παρακολούθηση τουλάχιστον 4 συναντήσεων, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να δουν τα οφέλη και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το άγχος τους.
  • Τιμή συμμετοχής για 1 συνάντηση: 20€
  • Τιμή για συμμετοχής για 4 συναντήσεις: 70€

ISON Psychometrica

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2106420001
Ιστοσελίδα: Ison Psychometrica
Εισηγήτρια του βιωματικού σεμιναρίου είναι η κα Ζωή Σιούτη, Κλινική και Συμβουλευτική Ψυχολόγος, με εξειδίκευση στη διαχείριση του στρες, το σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων προαγωγής ψυχικής υγείας και τη συμβουλευτική ψυχολογία.

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Εισηγητές: Ζωή Σιούτη, Κλινική & Συμβουλευτική ψυχολόγος
Τύπος: Live Webinar
Τόπος Διεξαγωγής: Zoom
Διάρκεια: 8 ώρες
Κόστος: 70

Ημ/νία Διεξαγωγής: 09 Μάρ (19:00 - 21:00)