Αισθητηριακό παιχνίδι ως θεραπευτικό μέσο σε παιδιά με ΔΕΠΥ & αυτισμό

Το παιχνίδι είναι ένας τρόπος ανάπτυξης και εκμάθησης από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής. Το αισθητηριακό παιχνίδι είναι ικανό να προσφέρει πολύ σημαντικά εφόδια σε παιδιά και ενήλικες όπως για παράδειγμα αναπτυξιακά, γνωστικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά.

Φυσικά, η χρήση του μπορεί να συμβάλει σαν μέσο θεραπείας και ανάπτυξης σε παιδιά με ΔΕΠΥ, αυτισμό καθώς και σε παιδιά που έχουν δυσκολία στην αισθητηριακή τους ολοκλήρωση.

Πώς μπορεί, λοιπόν, το αισθητηριακό παιχνίδι να συμβάλει στην ανάπτυξη και την εκπαίδευση παιδιών τυπικής ανάπτυξης, σε παιδιά με ΔΕΠΥ και αυτισμό;

Θεματολογία εξ αποστάσεως σεμιναρίου αισθητηριακό παιχνίδι ως θεραπευτικό μέσο:

  • Η συμβολή του αισθητηριακού παιχνιδιού στην ανάπτυξη και την εκπαίδευση παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας.
  • Πώς μπορεί το παιχνίδι να είναι θεραπευτικό μέσο;
  • Κλινική εικόνα για την διαταραχή ελλειμματικής προσοχής υπερκινητικότητα, ΔΕΠΥ.
  • Κλινική εικόνα για διαταραχή αυτισμού και διαταραχή αισθητηριακής ολοκλήρωσης.
  • Υποστήριξη και εφαρμογή αισθητηριακού παιχνιδιού στα παιδιά με ΔΑΦ και ΔΕΠΥ.
  • Δημιουργία αισθητηριακού περιβάλλοντος και ο ρόλος του στην ανάπτυξη του λόγου, της επικοινωνία και της κοινωνικοποίησης.

Η ΔΕΠΥ είναι μια νευροαναπτυξιακή διαταραχή η οποία εκδηλώνεται εώς ένα μοτίβο απροσεξίας με ή και χωρίς υπερκινητικότητα που παρεμβαίνει στην καθημερινή λειτουργικότητα και ανάπτυξη.

Ο αυτισμός αντίστοιχα είναι μια νευροαναπτυξιακή διαταραχή χαρακτηρίζεται με την μειωμένη ικανότητα του ατόμου στην κοινωνική επικοινωνία και αλληλεπίδραση καθώς συμπεριλαμβάνει επαναλαμβανόμενα μοτίβα συμπεριφοράς, υπερβολική ή μειωμένη αντίδραση σε αισθητηριακά ερεθίσματα.

Το εξ αποστάσεως αισθητηριακό παιχνίδι ως θεραπευτικό μέσο σε παιδιά με ΔΕΠΥ & αυτισμό απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, παιδαγωγούς, νηπιαγωγούς, βρεφονηπιοκόμους, γονείς και φυσικά σε όσους θέλουν να εξερευνήσουν τον κόσμο του παιδιού.

Γιατί με το Balance-life, ποιο είναι!

To balance-life είναι μια δημιουργία με σκοπό την κατανόηση και την μετάδοση του γεγονότος ότι η ισορροπία καθώς και την ανάγκη της συνεχούς αυτοβελτίωσης και ολοκλήρωσης είναι αναγκαία και πηγάζει τόσο από μέσα μας αλλά και φυσικά από όσα λαμβάνουμε σαν ερεθίσματα γύρω μας. Ο κάθε άνθρωπος κρύβει μια τεράστια εσωτερική δύναμη, απλά πρέπει να την κατανοήσει και να βρει τον κατάλληλο τρόπο να την διοχετεύσει. Σε ένα κόσμο που μπορείς να γίνεις οτιδήποτε θέλεις, ΓΙΝΕ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ.

Η προσπάθεια μας είναι μέσα από την κοινότητα του balance-life να δώσουμε το όχημα, τις γνώσεις και την δύναμη να γνωρίσει ο κάθε άνθρωπος τον εαυτό του, τις βαθύτερες αιτίες των σωματικών και ψυχικών παθήσεων, να μεταλαμπαδεύσουμε την κουλτούρα και την συλλογιστική μας, δηλαδή τον ολιστικό τρόπο που πρέπει ο καθένα μας να αντιμετωπίζει την ζωή.

H ψυχολογία είναι ο αρωγός στην καθημερινότητα για την σωστή διαχείριση όλων των θεμάτων που μας απασχολούν. Η ψυχολογία είναι ο κλάδος που αποτελεί το κλειδί για να γνωρίσουμε εμάς τους ίδιους, το περιβάλλον και τους γύρω μας.

Εισηγητής: Κουτλουμπάση Ελένη- Συμβουλευτική Ψυχολόγος, M.A. Counselling.

Η Ελένη Κουτλουμπάση είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος καθώς έχει ολοκληρώσει της προπτυχιακές της σπουδές Bsc (Hons) Psychology στο University of East London (2016) με διπλωματική εργασία στην επίδραση του Ηλεκτρονικού Εκφοβισμού στην καταθλιπτική συμπτωματολογία, το άγχος και το στρες στα θύματα.

Στην συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Συμβουλευτική ψυχολογία, M.A. Counselling Psychology with practicum στο University of Sheffield (2020) και πρακτική εξάσκηση ως σύμβουλος ψυχικής υγείας στο ανοιχτό προς το κοινό κέντρο συμβουλευτικής του πανεπιστημίου.

Εκπαιδεύεται στην θεραπεία ζεύγους και της οικογένειας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2021) ενώ έχει τελειώσει το επαγγελματικό πρόγραμμα Συμβουλευτική- Life Coaching- Mentoring του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2017) καθώς και την πρακτική της άσκηση στο κέντρο απασχόλησης ΚΔΑΜ ΜΕΑ- Κύκλος. Εργάστηκε στο κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης μέσω διαδικτύου E-help του διεθνές πανεπιστημίου του Sheffield στην Θεσσαλονίκη.

Συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα Eliemental project- South-East European Research Centre για την ανεργία και την επιχειρηματικότητα σε γυναίκες άνω των 40 ετών (2015).

Σήμερα είναι ιδρυτικό μέλος του balance-life και διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη μέσω συνεδριών ατομικά και ομαδικά. Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος: Αριθμός Πρ.ΔΔΥΚΜ/Μ.Ε.Θ. 442063 (13259)

Τρόπος διεξαγωγής εξ αποστάσεως σεμιναρίου:

Τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα για να λαμβάνετε το μέγιστο της εμπειρίας και τις γνώσεις με σύγχρονες μεθόδους. Μπορείτε να απολαύστε τα σεμινάρια από όπου βρίσκεστε, η διαδικασία είναι απλή και εύκολη:
• Αγοράζετε το σεμινάριο.
• Λαμβάνετε το email επιβεβαίωσης.
• Μια ημέρα πριν το σεμινάριο θα λάβατε ένα email με το link (σύνδεσμο). Πατώντας πάνω εκεί την ημέρα και την ώρα του σεμιναρίου χωρίς καμία άλλη ενέργεια μεταφέρεστε στην τάξη. Θα βλέπετε τον εισηγητή ζωντανά θα μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις είτε μέσα από το μικρόφωνο σας είτε μέσω chat. Σε μια με δυο εργάσιμες μέρες θα λάβετε και το βίντεο του σεμιναρίου για να μπορείτε να το ξανά δείτε και να το μελετήστε ξανά.
• Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να το παρακολουθήστε το σεμινάριο online θα λάβετε το link για να μπορέσετε να το δείτε βιντεοσκοπημένο.
• Στο τέλος του σεμιναρίου λαμβάνετε με email το πιστοποιητικό παρακολούθησης και σημειώσεις.
Όλα μας τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα με κορυφαίες προδιαγραφές και ανανεώνονται συνεχώς για να φέρνουμε τις πιο σύγχρονες πληροφορίες. Ζήσε την εμπειρία του balance-life.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Ημερομηνία Διεξαγωγής: 11/11/2023
Ώρα 10.30 – 15.00
Διάρκεια & Κόστος: 4 ώρες, 50 ευρώ με ΦΠΑ

BALANCE LIFE

Διεύθυνση: Αρτάκης 12 Πεισάνδρου, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2315.536547
Ιστοσελίδα: www.balance-life.gr
Η Ελένη Κουτλουμπάση είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος καθώς έχει ολοκληρώσει της προπτυχιακές της σπουδές Bsc (Hons) Psychology στο University of East London Στην συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Συμβουλευτική ψυχολογία. Εκπαιδεύεται στην θεραπεία ζεύγους και της οικογένειας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε στο κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης μέσω διαδικτύου E-help του διεθνές πανεπιστημίου του Sheffield στην Θεσσαλονίκη. Σήμερα είναι ιδρυτικό μέλος του balance-life και διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη μέσω συνεδριών ατομικά και ομαδικά.

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Εισηγητές: Κουτλουμπάση Ελένη - Ψυχολόγος
Τύπος: Online Σεμινάριο
Τόπος Διεξαγωγής: ONLINE
Διάρκεια: 4 Ώρες
Κόστος: 50

Ημ/νία Διεξαγωγής: 11 Νοέ (10:30 - 15:00)

Βεβαίωση Παρακολούθησης: ΝΑΙ - Πιστοποιητικό παρακολούθησης. σύντομο quiz, συζητήσεις, case study, κλίμακα συγκράτησης φαγητού

Σεμινάρια του φορέα