Coaching: Βασικά μοντέλα, θεωρίες και δεξιότητες

Το online σεμινάριο Coaching βασικά μοντέλα, θεωρίες και δεξιότητες αναλύει βασικές θεωρίες του coaching καθώς εκπαιδεύει τους εν δυνάμει coaches ή επαγγελματίες να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους και την επικοινωνία με τους πελάτες τους.  Στο σεμινάριο αναλύονται τα χαρακτηριστικά και ο ρόλος κάθε coach.

Οι θεωρίες που θα συζητηθούν διεξοδικά είναι  το ΤOM’S model, το GROW model, OSCAR και το Practice model, μοντέλα στοχευμένα για την επίλυση προβλημάτων.

Το μοντέλο GROW και OSCAR συμβάλλουν στον καθορισμό του στόχου και τις πτυχές που πρέπει κανείς να εστιάσει καθώς επίσης και στην αναγνώριση της παρούσας κατάστασης, στην διερεύνηση της πραγματικότητας και την ενίσχυση δεξιοτήτων. Ενθαρρύνουν και ορίζουν τις επιλογές που πρέπει να κάνει το άτομο καθώς βοηθούν βήμα-βήμα να αναπτυχθεί ένα πλάνο δράσης.

Όσον αφορά το μοντέλο Practice στοχεύει στην αμεσότερη επίλυση των προβλημάτων και στην πρακτικότητα του να εφαρμοστεί σε πολλές συνθήκες. Ακόμα, θα αναλυθούν τρόποι για την σωστή διαχείριση συμπτωμάτων του άγχους και διαχείριση αρνητικών σκέψεων και κρίσιμων καταστάσεων.

Κομμάτι του σεμιναρίου αποτελεί η δύναμη της ενσυνειδητότητας (mindfulness), της θετικής ψυχολογίας και της ψυχικής ανθεκτικότητας (resilient). Έννοιες και πρακτικές οι οποίες σχετίζονται άμεσα με την ανάπτυξη του εαυτού μας και τις δυνατότητες του ατόμου.

Η ενσυνειδητότητα είναι η ικανότητα το να ζει κανείς στο παρόν καθώς να μπορεί να αναγνωρίζει την κατάσταση που βιώνει είτε είναι θετική είναι αρνητική.

Η επίγνωση άλλωστε είναι σημαντική για την επίτευξη στόχων. Αντίστοιχα, η θετική ψυχολογία που αναλύεται στο μάθημα αυτό βοηθάει άμεσα την προσωπική εξέλιξη του ατόμου αλλά και την δυνατότητα να καλλιεργήσει και να υιοθετήσει μια υγιή στάση ζωής.

Τέλος, η ψυχική ανθεκτικότητα χτίζει την ικανότητα του ατόμου να μπορεί να διαχειριστεί κρίσιμες καταστάσεις.

Θεματολογία που θα αναλυθεί διεξοδικά:

 • Ιδιαίτερες ικανότητες ενός coach ή ενός επαγγελματία
 • Μοντέλο GROW
 • Μοντέλο TOM’S
 • Μοντέλο OSCAR
 • Μοντέλο PRACTICE
 • Πώς μπορεί να συμβάλει το Mindfulness & η Θετική Ψυχολογία
 • Πώς μπορεί να συμβάλει και να χτίσουμε Ψυχική ανθεκτικότητα

Το σεμινάριο Coaching, Βασικά μοντέλα, θεωρίες και δεξιότητες θα μπορούσε να αποτελέσει την συνέχεια του σεμιναρίου μας Εισαγωγή στο Life Coaching.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης, σημειώσεις και σχόλια ασκήσεων.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας και σε επαγγελματίες που θέλουν να προσφέρουν ένα πρακτικό πλάνο δράσης στους πελάτες τους ή να το εφαρμόσουν οι ίδιοι.

Tο Balance-life

To balance-life είναι μια δημιουργία με σκοπό την κατανόηση και την μετάδοση του γεγονότος ότι η ισορροπία καθώς και την ανάγκη της συνεχούς αυτοβελτίωσης και ολοκλήρωσης είναι αναγκαία και πηγάζει τόσο από μέσα μας αλλά και φυσικά από όσα λαμβάνουμε σαν ερεθίσματα γύρω μας.

Ο κάθε άνθρωπος κρύβει μια τεράστια εσωτερική δύναμη, απλά πρέπει να την κατανοήσει και να βρει τον κατάλληλο τρόπο να την διοχετεύσει. Σε ένα κόσμο που μπορείς να γίνεις οτιδήποτε θέλεις, γίνε ο εαυτός σου.

Η προσπάθεια μας είναι μέσα από την κοινότητα του balance-life να δώσουμε το όχημα, τις γνώσεις και την δύναμη να γνωρίσει ο κάθε άνθρωπος τον εαυτό του, τις βαθύτερες αιτίες των σωματικών και ψυχικών παθήσεων, να μεταλαμπαδεύσουμε την κουλτούρα και την συλλογιστική μας, δηλαδή τον ολιστικό τρόπο που πρέπει ο καθένα μας να αντιμετωπίζει την ζωή.

H ψυχολογία είναι ο αρωγός στην καθημερινότητα για την σωστή διαχείριση όλων των θεμάτων που μας απασχολούν. Η ψυχολογία είναι ο κλάδος που αποτελεί το κλειδί για να γνωρίσουμε εμάς τους ίδιους, το περιβάλλον και τους γύρω μας.

Κουτλουμπάση Ελένη- Συμβουλευτική Ψυχολόγος, M.A. Counselling, L.Coach

Η Ελένη Κουτλουμπάση είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος καθώς έχει ολοκληρώσει της προπτυχιακές της σπουδές Bsc (Hons) Psychology στο University of East London (2016) με διπλωματική εργασία στην επίδραση του Ηλεκτρονικού Εκφοβισμού στην καταθλιπτική συμπτωματολογία, το άγχος και το στρες στα θύματα.

Στη συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Συμβουλευτική ψυχολογία, M.A. Counselling Psychology with practicum στο University of Sheffield (2020) και πρακτική εξάσκηση ως σύμβουλος ψυχικής υγείας στο ανοιχτό προς το κοινό κέντρο συμβουλευτικής του πανεπιστημίου.

Εκπαιδεύεται στην θεραπεία ζεύγους και της οικογένειας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2021) ενώ έχει τελειώσει το επαγγελματικό πρόγραμμα Συμβουλευτική- Life Coaching- Mentoring του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2017) καθώς και την πρακτική της άσκηση στο κέντρο απασχόλησης ΚΔΑΜ ΜΕΑ- Κύκλος.

Εργάστηκε στο κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης μέσω διαδικτύου E-help του διεθνές πανεπιστημίου του Sheffield στην Θεσσαλονίκη. Συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα Eliemental project- South-East European Research Centre για την ανεργία και την επιχειρηματικότητα σε γυναίκες άνω των 40 ετών (2015). Σήμερα είναι ιδρυτικό μέλος του balance-life και διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη μέσω συνεδριών ατομικά και ομαδικά.

Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος: Αριθμός Πρ.ΔΔΥΚΜ/Μ.Ε.Θ. 442063 (13259)

Τρόπος διεξαγωγής εξ αποστάσεως σεμιναρίου:

Τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα για να λαμβάνετε το μέγιστο της εμπειρίας και τις γνώσεις με σύγχρονες μεθόδους.

Μπορείτε να απολαύστε τα σεμινάρια από όπου βρίσκεστε, η διαδικασία είναι απλή και εύκολη:

 • Αγοράζετε το σεμινάριο.
 • Λαμβάνετε το email επιβεβαίωσης.
 • Μια ημέρα πριν το σεμινάριο θα λάβατε ένα email με το link (σύνδεσμο). Πατώντας πάνω εκεί την ημέρα και την ώρα του σεμιναρίου χωρίς καμία άλλη ενέργεια μεταφέρεστε στην τάξη. Θα βλέπετε τον εισηγητή ζωντανά θα μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις είτε μέσα από το μικρόφωνο σας είτε μέσω chat. Σε μια με δυο εργάσιμες μέρες θα λάβετε και το βίντεο του σεμιναρίου για να μπορείτε να το ξανά δείτε και να το μελετήστε ξανά.
 • Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να το παρακολουθήστε το σεμινάριο online θα λάβετε το link για να μπορέσετε να το δείτε βιντεοσκοπημένο.
 • Στο τέλος του σεμιναρίου λαμβάνετε με email το πιστοποιητικό παρακολούθησης και σημειώσεις.

Όλα τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα με κορυφαίες προδιαγραφές και ανανεώνονται συνεχώς για να φέρνουμε τις πιο σύγχρονες πληροφορίες. Ζήσε την εμπειρία του balance-life.

BALANCE IN YOUR LIFE

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2315.536547
Ιστοσελίδα: Balance in your life
To balance-life είναι μια δημιουργία με σκοπό την κατανόηση και την μετάδοση του γεγονότος ότι η ισορροπία καθώς και την ανάγκη της συνεχούς αυτοβελτίωσης και ολοκλήρωσης είναι αναγκαία και πηγάζει τόσο από μέσα μας αλλά και φυσικά από όσα λαμβάνουμε σαν ερεθίσματα γύρω μας.

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Εισηγητές: Ελένη Κουτλουμπάση - Ψυχολόγος
Τύπος: Live Webinar
Τόπος Διεξαγωγής: Zoom
Διάρκεια: 4 ώρες
Κόστος: 55

Ημ/νία Έναρξης: 21 Ιαν
Ημ/νία Λήξης: 22 Ιαν

Βεβαίωση Παρακολούθησης: ΝΑΙ