Ενδυνάμωση συντροφικών σχέσεων και διαχείριση προβλημάτων ζεύγους

Η σημασία των διαπροσωπικών σχέσεων για την προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη του ατόμου είναι ιδιαίτερα σημαντική. Οι σχέσεις μας ξεκινάνε με την γέννηση μας και την αλληλεπίδραση με το άτομο που μας φροντίζει. Ο άνθρωπος όπως είναι γνωστό είναι κοινωνικό ον και τείνει να αλληλοεπιδρά, να επικοινωνεί, να μοιράζεται σκέψεις, βιώματα και συναισθήματα.

Η συντροφικότητα και η σύναψη συντροφικών σχέσεων αποτελούν επίσης ένα βασικό κομμάτι στην ζωή του ατόμου και μια από τις σημαντικότερες σχέσεις που αναπτύσσει.

Οι ικανοποιητικές συντροφικές σχέσεις δημιουργούν ισορροπία, ευεξία και κλίμα υποστήριξης στα μέλη του ζευγαριού. Ωστόσο, η έλλειψη δεξιοτήτων στην επικοινωνία, η αναποτελεσματική διαχείριση συναισθημάτων και η έλλειψη ενίσχυσης τους εαυτού μας ή μιας ομάδας πολλές φορές προκαλούν ρήξη και προβλήματα σε ένα ζευγάρι ή στην συμπεριφορά των μελών.

Το παρόν εξ αποστάσεως σεμινάριο ενδυνάμωσης συντροφικών σχέσεων και διαχείριση προβλημάτων ζεύγους στοχεύει να διερευνήσει ζητήματα που προκύπτουν λόγω δυσλειτουργικών μοτίβων και τρόπο σκέψης των συντρόφων.

Το ζεύγος θα έχει την δυνατότητα να επεξεργαστεί τις προσδοκίες, τις επιθυμίες και τις ανάγκες των δυο συντρόφων. Ακόμα, θα έχει την ευκαιρία να αναζητήσει και να θέσει αποτελεσματικότερες πρακτικές ενδυνάμωσης επικοινωνίας και ανάπτυξης συνεργασίας καθώς και αναζήτηση για την επίλυση παρεξηγήσεων.

Τέλος, το online σεμινάριο ενσωματώνει την τέχνη της επικοινωνίας και την διαχείριση συναισθημάτων, για παράδειγμα θυμού, άγχους, χτίζοντας δεξιότητες για καλύτερη επικοινωνία.

Θεματολογία που θα αναλυθεί διεξοδικά:

  • Η σημασία των σχέσεων μας στην πορεία της ζωής μας.
  • Διερεύνηση & αντιμετώπιση προβλημάτων στο ζευγάρι.
  • Ενδυνάμωση συντροφικής σχέσης.
  • Η τέχνη της επικοινωνίας ανάμεσα στα μέλη του ζευγαριού.
  • Τρόποι επικοινωνίας.
  • Αντιμετώπιση ανεπιθύμητων συναισθημάτων (πχ θυμός)
  • Ενίσχυση εαυτού και ομάδας.

Στο τέλος τους σεμιναρίου θα δοθούν σημειώσεις και πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας και ζεύγους, ψυχολόγους ή φοιτητές παρόμοιων σχολών καθώς προσεγγίζει το θέμα τόσο πρακτικά όσο και ψυχοθεραπευτικά. Επιπλέον, είναι κατάλληλο για όλους όσους επιθυμούν να ενδυναμώσουν το εαυτό τους ή την σχέση τους με το ζευγάρι τους και να χτίσουν νέους διαύλους επικοινωνίας, επαναπροσδιορίζοντας την σχέση τους και βελτιώνοντας την.

Η τιμή για ένα ζευγάρι διαμορφώνεται στα 90 ευρώ. Κάντε την εγγραφή επισημαίνοντας και των δυο ατόμων τα στοιχεία στο κύριο θέμα, για την έκδοση πιστοποιητικού https://balance-life.gr/contact-balance/

*Το σεμινάριο δεν αποτελεί θεραπεία ζεύγους αλλά προσεγγίζει επί της ουσίας τα προβλήματα και την επίλυση τους.

Γιατί με το Balance-life, ποιο είναι!

To balance-life είναι μια δημιουργία με σκοπό την κατανόηση και την μετάδοση του γεγονότος ότι η ισορροπία καθώς και την ανάγκη της συνεχούς αυτοβελτίωσης και ολοκλήρωσης είναι αναγκαία και πηγάζει τόσο από μέσα μας αλλά και φυσικά από όσα λαμβάνουμε σαν ερεθίσματα γύρω μας. Ο κάθε άνθρωπος κρύβει μια τεράστια εσωτερική δύναμη, απλά πρέπει να την κατανοήσει και να βρει τον κατάλληλο τρόπο να την διοχετεύσει. Σε ένα κόσμο που μπορείς να γίνεις οτιδήποτε θέλεις, ΓΙΝΕ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ.

Η προσπάθεια μας είναι μέσα από την κοινότητα του balance-life να δώσουμε το όχημα, τις γνώσεις και την δύναμη να γνωρίσει ο κάθε άνθρωπος τον εαυτό του, τις βαθύτερες αιτίες των σωματικών και ψυχικών παθήσεων, να μεταλαμπαδεύσουμε την κουλτούρα και την συλλογιστική μας, δηλαδή τον ολιστικό τρόπο που πρέπει ο καθένα μας να αντιμετωπίζει την ζωή.

H ψυχολογία είναι ο αρωγός στην καθημερινότητα για την σωστή διαχείριση όλων των θεμάτων που μας απασχολούν. Η ψυχολογία είναι ο κλάδος που αποτελεί το κλειδί για να γνωρίσουμε εμάς τους ίδιους, το περιβάλλον και τους γύρω μας.

Εισηγητής: Κουτλουμπάση Ελένη- Συμβουλευτική Ψυχολόγος, M.A. Counselling.

Η Ελένη Κουτλουμπάση είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος καθώς έχει ολοκληρώσει της προπτυχιακές της σπουδές Bsc (Hons) Psychology στο University of East London (2016) με διπλωματική εργασία στην επίδραση του Ηλεκτρονικού Εκφοβισμού στην καταθλιπτική συμπτωματολογία, το άγχος και το στρες στα θύματα.

Στην συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Συμβουλευτική ψυχολογία, M.A. Counselling Psychology with practicum στο University of Sheffield (2020) και πρακτική εξάσκηση ως σύμβουλος ψυχικής υγείας στο ανοιχτό προς το κοινό κέντρο συμβουλευτικής του πανεπιστημίου.

Εκπαιδεύεται στην θεραπεία ζεύγους και της οικογένειας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2021) ενώ έχει τελειώσει το επαγγελματικό πρόγραμμα Συμβουλευτική- Life Coaching- Mentoring του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2017) καθώς και την πρακτική της άσκηση στο κέντρο απασχόλησης ΚΔΑΜ ΜΕΑ- Κύκλος.

Εργάστηκε στο κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης μέσω διαδικτύου E-help του διεθνές πανεπιστημίου του Sheffield στην Θεσσαλονίκη. Συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα Eliemental project- South-East European Research Centre για την ανεργία και την επιχειρηματικότητα σε γυναίκες άνω των 40 ετών (2015).

Σήμερα είναι ιδρυτικό μέλος του balance-life και διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη μέσω συνεδριών ατομικά και ομαδικά. Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος: Αριθμός Πρ.ΔΔΥΚΜ/Μ.Ε.Θ. 442063 (13259)

Τρόπος διεξαγωγής εξ αποστάσεως σεμιναρίου:

Τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα για να λαμβάνετε το μέγιστο της εμπειρίας και τις γνώσεις με σύγχρονες μεθόδους. Μπορείτε να απολαύστε τα σεμινάρια από όπου βρίσκεστε, η διαδικασία είναι απλή και εύκολη:
• Αγοράζετε το σεμινάριο.
• Λαμβάνετε το email επιβεβαίωσης.
• Μια ημέρα πριν το σεμινάριο θα λάβατε ένα email με το link (σύνδεσμο). Πατώντας πάνω εκεί την ημέρα και την ώρα του σεμιναρίου χωρίς καμία άλλη ενέργεια μεταφέρεστε στην τάξη. Θα βλέπετε τον εισηγητή ζωντανά θα μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις είτε μέσα από το μικρόφωνο σας είτε μέσω chat. Σε μια με δυο εργάσιμες μέρες θα λάβετε και το βίντεο του σεμιναρίου για να μπορείτε να το ξανά δείτε και να το μελετήστε ξανά.
• Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να το παρακολουθήστε το σεμινάριο online θα λάβετε το link για να μπορέσετε να το δείτε βιντεοσκοπημένο.
• Στο τέλος του σεμιναρίου λαμβάνετε με email το πιστοποιητικό παρακολούθησης και σημειώσεις.
Όλα μας τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα με κορυφαίες προδιαγραφές και ανανεώνονται συνεχώς για να φέρνουμε τις πιο σύγχρονες πληροφορίες. Ζήσε την εμπειρία του balance-life.

Συνοπτικές Πληροφορίες Σεμιναρίου

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Παρασκευή 2/12/2022 & Σάββατο 3/12/2022
Ώρα: 19:00-21-00 και 18:00-21:00
Διάρκεια & Κόστος: 5 ώρες, 60 ευρώ με ΦΠΑ

BALANCE LIFE

Διεύθυνση: Αρτάκης 12 Πεισάνδρου, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2315.536547
Ιστοσελίδα: www.balance-life.gr
Η Ελένη Κουτλουμπάση είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος καθώς έχει ολοκληρώσει της προπτυχιακές της σπουδές Bsc (Hons) Psychology στο University of East London Στην συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Συμβουλευτική ψυχολογία. Εκπαιδεύεται στην θεραπεία ζεύγους και της οικογένειας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε στο κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης μέσω διαδικτύου E-help του διεθνές πανεπιστημίου του Sheffield στην Θεσσαλονίκη. Σήμερα είναι ιδρυτικό μέλος του balance-life και διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη μέσω συνεδριών ατομικά και ομαδικά.

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Εισηγητές: Κουτλουμπάση Ελένη - Ψυχολόγος
Τύπος: Online Σεμινάριο
Τόπος Διεξαγωγής: ONLINE
Διάρκεια: 5 Ώρες
Κόστος: 60

Ημ/νία Έναρξης: 02 Δεκ
Ημ/νία Λήξης: 03 Δεκ

Βεβαίωση Παρακολούθησης: ΝΑΙ - Πιστοποιητικό παρακολούθησης

Σεμινάρια του φορέα