Διατροφικές Διαταραχές: Αναγνώριση – Ανάλυση – Ολιστικός τρόπος αντιμετώπισης

Οι διατροφικές διαταραχές περιγράφονται ως δυσλειτουργικές συνήθειες κατανάλωσης τροφής που προκαλούν ζητήματα έλλειψης ή υπερβολικού βάρους στο σώμα. Εμπεριέχουν διατροφικές συνήθειες οι οποίες είναι ικανές πολλές φορές να καταστρέφουν τόσο την σωματική όσο και την ψυχική υγεία.

Οι πιο συχνές διατροφικές διαταραχές είναι η νευρική ανορεξία, η νευρική βουλιμία, η επεισοδιακή υπερφαγία, η παλινδρόμηση ή αναμάσημα, η πίκα καθώς και η αποφυγή ή περιορισμένη πρόσληψη τροφής. Οι κοινωνικοί κανόνες για την εικόνα του σώματος καθώς και οι συναισθηματικοί προβληματισμοί μπορούν να οδηγήσουν ένα άτομα σε διατροφική διαταραχή.

Στο εξ αποστάσεως σεμινάριο αναλύεται διεξοδικά ποιες είναι οι διατροφικές διαταραχές, πώς τις ξεχωρίζει κανείς καθώς και πώς διαφοροποιούνται μεταξύ τους. Ακόμη, θα αναλυθούν τα αίτια τους, για παράδειγμα βιολογικοί, ψυχολογικοί και συναισθηματικοί παράγοντες και ποιες ομάδες ανθρώπων είναι πιο επιρρεπής σε αυτές. Επίσης θα αναπτυχθούν ψυχολογικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των διαταραχών και η συννοσυρότητα με άλλες ψυχικές ασθένειες.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι οι διατροφικές διαταραχές είναι ένα πολύπλευρο ζήτημα και σύνθετο τόσο στην αναγνώρισή του αλλά και στην αντιμετώπιση του. Πολλές φορές μάλιστα χρειάζεται μια ομάδα ειδικών για να αντιμετωπιστούν και το άτομο να καταφέρει να ισορροπήσει και να ξεπεράσει κάθε δυσκολία.

Θεματολογία που θα αναλυθεί διεξοδικά:

  • Ποιες είναι οι διατροφικές διαταραχές;
  • Πώς μπορούμε να τις αντιληφθούμε και να τις διαχωρίσουμε μεταξύ τους;
  • Ποια είναι η αιτιότητα τους;
  • Πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε ένα άτομο που νοσεί από διατροφικές διαταραχές;
  • Παρεμβάσεις ψυχολογίας.
  • Άλλοι τρόποι αντιμετώπισης, στοιχεία διατροφής, ενίσχυση εαυτού.
  • Τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα των διατροφικών διαταραχών.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Συμπεριλαμβάνεται σύντομο quiz, συζητήσεις, case study, κλίμακα συγκράτησης φαγητού.

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες και φοιτητές του χώρου της υγείας, της ψυχικής υγείας και της διαιτολογίας. Επίσης απευθύνεται σε όσους θέλουν να ενημερωθούν αναλυτικά για το ζήτημα και να αλλάξουν συνήθειες στην καθημερινότητα και στην συμπεριφορά τους ως προς το φαγητό.

Γιατί με το Balance-life, ποιο είναι!

To balance-life είναι μια δημιουργία με σκοπό την κατανόηση και την μετάδοση του γεγονότος ότι η ισορροπία καθώς και την ανάγκη της συνεχούς αυτοβελτίωσης και ολοκλήρωσης είναι αναγκαία και πηγάζει τόσο από μέσα μας αλλά και φυσικά από όσα λαμβάνουμε σαν ερεθίσματα γύρω μας. Ο κάθε άνθρωπος κρύβει μια τεράστια εσωτερική δύναμη, απλά πρέπει να την κατανοήσει και να βρει τον κατάλληλο τρόπο να την διοχετεύσει. Σε ένα κόσμο που μπορείς να γίνεις οτιδήποτε θέλεις, ΓΙΝΕ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ.

Η προσπάθεια μας είναι μέσα από την κοινότητα του balance-life να δώσουμε το όχημα, τις γνώσεις και την δύναμη να γνωρίσει ο κάθε άνθρωπος τον εαυτό του, τις βαθύτερες αιτίες των σωματικών και ψυχικών παθήσεων, να μεταλαμπαδεύσουμε την κουλτούρα και την συλλογιστική μας, δηλαδή τον ολιστικό τρόπο που πρέπει ο καθένα μας να αντιμετωπίζει την ζωή.

H ψυχολογία είναι ο αρωγός στην καθημερινότητα για την σωστή διαχείριση όλων των θεμάτων που μας απασχολούν. Η ψυχολογία είναι ο κλάδος που αποτελεί το κλειδί για να γνωρίσουμε εμάς τους ίδιους, το περιβάλλον και τους γύρω μας.

Εισηγητής: Κουτλουμπάση Ελένη- Συμβουλευτική Ψυχολόγος, M.A. Counselling.

Η Ελένη Κουτλουμπάση είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος καθώς έχει ολοκληρώσει της προπτυχιακές της σπουδές Bsc (Hons) Psychology στο University of East London (2016) με διπλωματική εργασία στην επίδραση του Ηλεκτρονικού Εκφοβισμού στην καταθλιπτική συμπτωματολογία, το άγχος και το στρες στα θύματα.

Στην συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Συμβουλευτική ψυχολογία, M.A. Counselling Psychology with practicum στο University of Sheffield (2020) και πρακτική εξάσκηση ως σύμβουλος ψυχικής υγείας στο ανοιχτό προς το κοινό κέντρο συμβουλευτικής του πανεπιστημίου.

Εκπαιδεύεται στην θεραπεία ζεύγους και της οικογένειας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2021) ενώ έχει τελειώσει το επαγγελματικό πρόγραμμα Συμβουλευτική- Life Coaching- Mentoring του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2017) καθώς και την πρακτική της άσκηση στο κέντρο απασχόλησης ΚΔΑΜ ΜΕΑ- Κύκλος. Εργάστηκε στο κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης μέσω διαδικτύου E-help του διεθνές πανεπιστημίου του Sheffield στην Θεσσαλονίκη.

Συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα Eliemental project- South-East European Research Centre για την ανεργία και την επιχειρηματικότητα σε γυναίκες άνω των 40 ετών (2015).

Σήμερα είναι ιδρυτικό μέλος του balance-life και διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη μέσω συνεδριών ατομικά και ομαδικά. Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος: Αριθμός Πρ.ΔΔΥΚΜ/Μ.Ε.Θ. 442063 (13259)

Τρόπος διεξαγωγής εξ αποστάσεως σεμιναρίου:

Τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα για να λαμβάνετε το μέγιστο της εμπειρίας και τις γνώσεις με σύγχρονες μεθόδους. Μπορείτε να απολαύστε τα σεμινάρια από όπου βρίσκεστε, η διαδικασία είναι απλή και εύκολη:
• Αγοράζετε το σεμινάριο.
• Λαμβάνετε το email επιβεβαίωσης.
• Μια ημέρα πριν το σεμινάριο θα λάβατε ένα email με το link (σύνδεσμο). Πατώντας πάνω εκεί την ημέρα και την ώρα του σεμιναρίου χωρίς καμία άλλη ενέργεια μεταφέρεστε στην τάξη. Θα βλέπετε τον εισηγητή ζωντανά θα μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις είτε μέσα από το μικρόφωνο σας είτε μέσω chat. Σε μια με δυο εργάσιμες μέρες θα λάβετε και το βίντεο του σεμιναρίου για να μπορείτε να το ξανά δείτε και να το μελετήστε ξανά.
• Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να το παρακολουθήστε το σεμινάριο online θα λάβετε το link για να μπορέσετε να το δείτε βιντεοσκοπημένο.
• Στο τέλος του σεμιναρίου λαμβάνετε με email το πιστοποιητικό παρακολούθησης και σημειώσεις.
Όλα μας τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα με κορυφαίες προδιαγραφές και ανανεώνονται συνεχώς για να φέρνουμε τις πιο σύγχρονες πληροφορίες. Ζήσε την εμπειρία του balance-life.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Ημερομηνία Διεξαγωγής: 4/11/2023
Ώρα 10.30 – 14.30
Διάρκεια & Κόστος: 4 ώρες, 40 ευρώ με ΦΠΑ

BALANCE LIFE

Διεύθυνση: Αρτάκης 12 Πεισάνδρου, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2315.536547
Ιστοσελίδα: www.balance-life.gr
Η Ελένη Κουτλουμπάση είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος καθώς έχει ολοκληρώσει της προπτυχιακές της σπουδές Bsc (Hons) Psychology στο University of East London Στην συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Συμβουλευτική ψυχολογία. Εκπαιδεύεται στην θεραπεία ζεύγους και της οικογένειας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε στο κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης μέσω διαδικτύου E-help του διεθνές πανεπιστημίου του Sheffield στην Θεσσαλονίκη. Σήμερα είναι ιδρυτικό μέλος του balance-life και διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη μέσω συνεδριών ατομικά και ομαδικά.

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Εισηγητές: Κουτλουμπάση Ελένη - Ψυχολόγος
Τύπος: Online Σεμινάριο
Τόπος Διεξαγωγής: ONLINE
Διάρκεια: 4 Ώρες
Κόστος: 40

Ημ/νία Διεξαγωγής: 04 Νοέ (10:30 - 14:30)

Βεβαίωση Παρακολούθησης: ΝΑΙ - Πιστοποιητικό παρακολούθησης. σύντομο quiz, συζητήσεις, case study, κλίμακα συγκράτησης φαγητού

Σεμινάρια του φορέα