Διαχείριση άγχους

Διαχείριση άγχους

Το άγχος και οι συνέπειες του είναι η μάστιγα της σημερινής εποχής. Το άγχος εκδηλώνεται στην ζωή του καθένα με διαφορετικό τρόπο, συμπτώματα και ένταση.

Ποιους κινδύνους όμως κρύβει για την υγεία μας;

Πώς μπορεί κανείς να καταφέρει να ανιχνεύσει όλα τα σημάδια του και στην συνέχεια να τα διαχειριστεί με σκοπό μια καλή ποιοτική ζωή;

Οι μορφές άγχους μπορούν να οδηγήσουν σε παθολογία και να δυσκολέψουν την καθημερινότητα του ατόμου, κάνοντας του την μη δυσλειτουργική.

Μορφές άγχους χαρακτηρίζονται για παράδειγμα το κοινωνικό άγχος, η αγοραφοβία, η κρίση πανικού, το γενικευμένο άγχος.

Η σωστή εφαρμογή τεχνικών χαλάρωσης, η διαχείριση συναισθημάτων και σκέψεων καθώς και η ολοκληρωτική στάση ζωής συμβάλλουν άμεσα στην ευζωία και την απομάκρυνση του άγχους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το άγχος κρύβεται καθημερινά στα πιο απλά πράγματα και προκαλεί πολλές φορές πλήθος σωματικών συμπτωμάτων όπως για παράδειγμα έλκος στομάχου, πονοκεφάλους ή δύσπνοια. Η σωστή ενημέρωση και ο έλεγχος των σκέψεων και των συναισθημάτων είναι ο βασικότερος τρόπος να επιλυθεί το ζήτημα του άγχους από την ρίζα, μειώνοντας παράλληλα τα ψυχικά και σωματικά συμπτώματα.

Η αλλαγή τρόπου ζωής και η επιλογή για μια καθημερινότητα χωρίς άγχος είναι στην επιλογή του καθένα, κατανοώντας τον εαυτό του και εξελίσσοντας τον.

 Θεματολογία που θα αναλυθεί διεξοδικά: 

 • Τι είναι το άγχος και πως δημιουργείται στον οργανισμό μας.
 • Ποιες διεργασίες και αλλαγές γίνονται στο σώμα μας.
 • Πότε το άγχος γίνεται παθολογικό και ποιες είναι οι διαταραχές άγχους;
 • Κριτήρια και διαφορές των διαταραχών άγχους
 • Αιτιότητα – ανάλυση
 • Τρόποι αντιμετώπισης σε καθημερινή βάση, ψυχολογικό υπόβαθρο και ανάλυση
 • Πρακτικοί τρόποι αντιμετώπισης

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης, τα πρακτικά tips, ασκήσεις και σημειώσεις.

Το σεμινάριο διαχείρισης άγχους απευθύνετε σε ειδικούς ψυχικής υγείας και σε όσους θέλουν να προσεγγίσουν το ζήτημα του άγχους, τα συμπτώματα, τις μορφές και τον τρόπο αντιμετώπισης τους.

Το Balance-life

To balance-life είναι μια δημιουργία με σκοπό την κατανόηση και την μετάδοση του γεγονότος ότι η ισορροπία καθώς και την ανάγκη της συνεχούς αυτοβελτίωσης και ολοκλήρωσης είναι αναγκαία και πηγάζει τόσο από μέσα μας αλλά και φυσικά από όσα λαμβάνουμε σαν ερεθίσματα γύρω μας. Ο κάθε άνθρωπος κρύβει μια τεράστια εσωτερική δύναμη, απλά πρέπει να την κατανοήσει και να βρει τον κατάλληλο τρόπο να την διοχετεύσει. Σε ένα κόσμο που μπορείς να γίνεις οτιδήποτε θέλεις, γίνε ο εαυτός σου.

Η προσπάθεια μας είναι μέσα από την κοινότητα του balance-life να δώσουμε το όχημα, τις γνώσεις και την δύναμη να γνωρίσει ο κάθε άνθρωπος τον εαυτό του, τις βαθύτερες αιτίες των σωματικών και ψυχικών παθήσεων, να μεταλαμπαδεύσουμε την κουλτούρα και την συλλογιστική μας, δηλαδή τον ολιστικό τρόπο που πρέπει ο καθένα μας να αντιμετωπίζει την ζωή.

H ψυχολογία είναι ο αρωγός στην καθημερινότητα για την σωστή διαχείριση όλων των θεμάτων που μας απασχολούν. Η ψυχολογία είναι ο κλάδος που αποτελεί το κλειδί για να γνωρίσουμε εμάς τους ίδιους, το περιβάλλον και τους γύρω μας.

Εισηγητής: Κουτλουμπάση Ελένη- Συμβουλευτική Ψυχολόγος, M.A. Counselling, L.Coach

Η Ελένη Κουτλουμπάση είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος καθώς έχει ολοκληρώσει της προπτυχιακές της σπουδές Bsc (Hons) Psychology στο University of East London (2016) με διπλωματική εργασία στην επίδραση του Ηλεκτρονικού Εκφοβισμού στην καταθλιπτική συμπτωματολογία, το άγχος και το στρες στα θύματα. Στην συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Συμβουλευτική ψυχολογία, M.A. Counselling Psychology with practicum στο University of Sheffield (2020) και πρακτική εξάσκηση ως σύμβουλος ψυχικής υγείας στο ανοιχτό προς το κοινό κέντρο συμβουλευτικής του πανεπιστημίου.

Εκπαιδεύεται στην θεραπεία ζεύγους και της οικογένειας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2021) ενώ έχει τελειώσει το επαγγελματικό πρόγραμμα Συμβουλευτική- Life Coaching- Mentoring του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2017) καθώς και την πρακτική της άσκηση στο κέντρο απασχόλησης ΚΔΑΜ ΜΕΑ- Κύκλος.

Εργάστηκε στο κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης μέσω διαδικτύου E-help του διεθνές πανεπιστημίου του Sheffield στην Θεσσαλονίκη. Συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα Eliemental project- South-East European Research Centre για την ανεργία και την επιχειρηματικότητα σε γυναίκες άνω των 40 ετών (2015). Σήμερα είναι ιδρυτικό μέλος του balance-life και διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη μέσω συνεδριών ατομικά και ομαδικά. Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος: Αριθμός Πρ.ΔΔΥΚΜ/Μ.Ε.Θ. 442063 (13259)

Τρόπος διεξαγωγής εξ αποστάσεως σεμιναρίου:

Τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα για να λαμβάνετε το μέγιστο της εμπειρίας και τις γνώσεις με σύγχρονες μεθόδους. Μπορείτε να απολαύστε τα σεμινάρια από όπου βρίσκεστε, η διαδικασία είναι απλή και εύκολη:

 • Αγοράζετε το σεμινάριο.
 • Λαμβάνετε το email επιβεβαίωσης.
 • Μια ημέρα πριν το σεμινάριο θα λάβατε ένα email με το link (σύνδεσμο). Πατώντας πάνω εκεί την ημέρα και την ώρα του σεμιναρίου χωρίς καμία άλλη ενέργεια μεταφέρεστε στην τάξη. Θα βλέπετε τον εισηγητή ζωντανά θα μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις είτε μέσα από το μικρόφωνο σας είτε μέσω chat. Σε μια με δυο εργάσιμες μέρες θα λάβετε και το βίντεο του σεμιναρίου για να μπορείτε να το ξανά δείτε και να το μελετήστε ξανά.
 • Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να το παρακολουθήστε το σεμινάριο online θα λάβετε το link για να μπορέσετε να το δείτε βιντεοσκοπημένο.
 • Στο τέλος του σεμιναρίου λαμβάνετε με email το πιστοποιητικό παρακολούθησης και σημειώσεις.

Όλα  τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα με κορυφαίες προδιαγραφές και ανανεώνονται συνεχώς για να φέρνουμε τις πιο σύγχρονες πληροφορίες. Ζήσε την εμπειρία του balance-life.

BALANCE IN YOUR LIFE

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2315.536547
Ιστοσελίδα: Balance in your life
To balance-life είναι μια δημιουργία με σκοπό την κατανόηση και την μετάδοση του γεγονότος ότι η ισορροπία καθώς και την ανάγκη της συνεχούς αυτοβελτίωσης και ολοκλήρωσης είναι αναγκαία και πηγάζει τόσο από μέσα μας αλλά και φυσικά από όσα λαμβάνουμε σαν ερεθίσματα γύρω μας.

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Εισηγητές: Ελένη Κουτλουμπάση - Ψυχολόγος
Τύπος: Live Webinar
Τόπος Διεξαγωγής: Zoom
Διάρκεια: 4 ώρες
Κόστος: 50

Ημ/νία Έναρξης: 03 Δεκ
Ημ/νία Λήξης: 04 Δεκ

Βεβαίωση Παρακολούθησης: ΝΑΙ