Εισαγωγή στο Life Coaching

Κάντε την αλλαγή στην ζωή σας γνωρίζοντας το life coaching. Το σεμινάριο εισαγωγή στο life coaching αναπτύσσει και παρουσιάζει μια πλήρη εικόνα σχετικά με τον κλάδο του coaching. Το coaching είναι μια διαδικασία που διευκολύνει την εξέλιξη της μάθησης και της ανάπτυξης και ως εκ τούτου βελτιώνει την απόδοση.

Ωστόσο, τι εφόδια είναι απαραίτητα να έχει ένας coach;

Στο online σεμινάριο θα παρουσιαστούν οι βασικές αρχές του coaching, τα πλεονεκτήματα και οι διαφορές με άλλους κλάδους. Επίσης παρουσιάζεται ο τρόπος διεξαγωγής του και η εφαρμογή του καθώς και ο κώδικας δεοντολογίας.

Το life coaching στηρίζεται στην αλλαγή και την προσωπική δουλειά του ατόμου. Πολλές φορές πιθανόν ο όρος να συσχετιστεί με άλλες παρόμοιες έννοιες ωστόσο δεν είναι ιδιαίτερα ορθό. Έτσι θα αναλυθούν διεξοδικά οι διαφορές του life coaching (προπονητική ζωής) με το mentoring και την συμβουλευτική ψυχολογία.

Κρίνεται απαραίτητο άλλωστε οι διαφορές να είναι διακριτές τόσο σε άτομα που επιθυμούν να ακολουθήσουν επαγγελματικά το δρόμο του coaching είτε ως πελάτες με σκοπό να γνωστοποιηθεί τι πραγματικά προσφέρει το coaching καθώς και τι να προσδοκά κανείς.

Επιπροσθέτως,  αναλύεται ο κώδικας δεοντολογίας, ο οποίος τηρείται ώστε να υπάρχει μια ορθή μορφή στην συνεδρία αλλά και ποιότητα υπηρεσιών.

Αναλύεται πως το σύστημα πεποιθήσεων, το οποίο ακολουθεί ένα άτομο μπορεί να τον εγκλωβίσει σε λάθος δυσλειτουργικά μοτίβα ή να τον οδηγήσει στην επιτυχία. Σημαντικό κομμάτι του σεμιναρίου αποτελεί το σύστημα πεποιθήσεων και η σημασία του στην διαδικασία του coaching και το μοντέλο SMART, GROW.

Θεματολογία που θα αναλυθεί διεξοδικά:

 • Βασικές αρχές life coaching
 • Δεοντολογία
 • Δομή συνεδριών
 • Τρόποι διεξαγωγής συνεδρίας & χαρακτηριστικά coach
 • Σύστημα πεποιθήσεων (Belief system-values)
 • Μοντέλο SMART, GROW
 • Υλοποίηση στόχων (αναφορά NLP)

Η οργανωμένη προσωπική δουλειά και η πραγματική θέληση αποτελούν τα κλειδιά για την πραγματοποίηση των ονείρων σου. Άδραξε την ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης και σημειώσεις.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας που θέλουν να εστιάζουν στην προσωπική ανάπτυξη ή των πελατών τους μέσω του life coaching. Μπορούν να το παρακολουθήσουν άτομα που σχετίζονται με διατροφή, γυμναστική και φυσικά είναι κατάλληλο για όποιον θέλει να κάνει το ξεκίνημα του σαν coach.

Tο Balance-life

To balance-life είναι μια δημιουργία με σκοπό την κατανόηση και την μετάδοση του γεγονότος ότι η ισορροπία καθώς και την ανάγκη της συνεχούς αυτοβελτίωσης και ολοκλήρωσης είναι αναγκαία και πηγάζει τόσο από μέσα μας αλλά και φυσικά από όσα λαμβάνουμε σαν ερεθίσματα γύρω μας. Ο κάθε άνθρωπος κρύβει μια τεράστια εσωτερική δύναμη, απλά πρέπει να την κατανοήσει και να βρει τον κατάλληλο τρόπο να την διοχετεύσει.

Σε ένα κόσμο που μπορείς να γίνεις οτιδήποτε θέλεις, γίνε ο εαυτός σου.

Η προσπάθεια μας είναι μέσα από την κοινότητα του balance-life να δώσουμε το όχημα, τις γνώσεις και την δύναμη να γνωρίσει ο κάθε άνθρωπος τον εαυτό του, τις βαθύτερες αιτίες των σωματικών και ψυχικών παθήσεων, να μεταλαμπαδεύσουμε την κουλτούρα και την συλλογιστική μας, δηλαδή τον ολιστικό τρόπο που πρέπει ο καθένα μας να αντιμετωπίζει την ζωή.

H ψυχολογία είναι ο αρωγός στην καθημερινότητα για την σωστή διαχείριση όλων των θεμάτων που μας απασχολούν. Η ψυχολογία είναι ο κλάδος που αποτελεί το κλειδί για να γνωρίσουμε εμάς τους ίδιους, το περιβάλλον και τους γύρω μας.

Κουτλουμπάση Ελένη- Συμβουλευτική Ψυχολόγος, M.A. Counselling, L.Coach

Η Ελένη Κουτλουμπάση είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος καθώς έχει ολοκληρώσει της προπτυχιακές της σπουδές Bsc (Hons) Psychology στο University of East London (2016) με διπλωματική εργασία στην επίδραση του Ηλεκτρονικού Εκφοβισμού στην καταθλιπτική συμπτωματολογία, το άγχος και το στρες στα θύματα. Στην συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Συμβουλευτική ψυχολογία, M.A. Counselling Psychology with practicum στο University of Sheffield (2020) και πρακτική εξάσκηση ως σύμβουλος ψυχικής υγείας στο ανοιχτό προς το κοινό κέντρο συμβουλευτικής του πανεπιστημίου.

Εκπαιδεύεται στην θεραπεία ζεύγους και της οικογένειας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2021) ενώ έχει τελειώσει το επαγγελματικό πρόγραμμα Συμβουλευτική- Life Coaching- Mentoring του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2017) καθώς και την πρακτική της άσκηση στο κέντρο απασχόλησης ΚΔΑΜ ΜΕΑ- Κύκλος.

Εργάστηκε στο κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης μέσω διαδικτύου E-help του διεθνές πανεπιστημίου του Sheffield στην Θεσσαλονίκη. Συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα Eliemental project- South-East European Research Centre για την ανεργία και την επιχειρηματικότητα σε γυναίκες άνω των 40 ετών (2015). Σήμερα είναι ιδρυτικό μέλος του balance-life και διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη μέσω συνεδριών ατομικά και ομαδικά. Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος: Αριθμός Πρ.ΔΔΥΚΜ/Μ.Ε.Θ. 442063 (13259)

Τρόπος διεξαγωγής εξ αποστάσεως σεμιναρίου:

Τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα για να λαμβάνετε το μέγιστο της εμπειρίας και τις γνώσεις με σύγχρονες μεθόδους. Μπορείτε να απολαύστε τα σεμινάρια από όπου βρίσκεστε, η διαδικασία είναι απλή και εύκολη:

 • Αγοράζετε το σεμινάριο.
 • Λαμβάνετε το email επιβεβαίωσης.
 • Μια ημέρα πριν το σεμινάριο θα λάβατε ένα email με το link (σύνδεσμο). Πατώντας πάνω εκεί την ημέρα και την ώρα του σεμιναρίου χωρίς καμία άλλη ενέργεια μεταφέρεστε στην τάξη. Θα βλέπετε τον εισηγητή ζωντανά θα μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις είτε μέσα από το μικρόφωνο σας είτε μέσω chat. Σε μια με δυο εργάσιμες μέρες θα λάβετε και το βίντεο του σεμιναρίου για να μπορείτε να το ξανά δείτε και να το μελετήστε ξανά.
 • Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να το παρακολουθήστε το σεμινάριο online θα λάβετε το link για να μπορέσετε να το δείτε βιντεοσκοπημένο.
 • Στο τέλος του σεμιναρίου λαμβάνετε με email το πιστοποιητικό παρακολούθησης και σημειώσεις.

Όλα τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα με κορυφαίες προδιαγραφές και ανανεώνονται συνεχώς για να φέρνουμε τις πιο σύγχρονες πληροφορίες. Ζήσε την εμπειρία του balance-life.

BALANCE IN YOUR LIFE

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2315.536547
Ιστοσελίδα: Balance in your life
To balance-life είναι μια δημιουργία με σκοπό την κατανόηση και την μετάδοση του γεγονότος ότι η ισορροπία καθώς και την ανάγκη της συνεχούς αυτοβελτίωσης και ολοκλήρωσης είναι αναγκαία και πηγάζει τόσο από μέσα μας αλλά και φυσικά από όσα λαμβάνουμε σαν ερεθίσματα γύρω μας.

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Εισηγητές: Ελένη Κουτλουμπάση - Ψυχολόγος
Τύπος: Live Webinar
Τόπος Διεξαγωγής: Zoom
Διάρκεια: 4 ώρες
Κόστος: 45

Ημ/νία Έναρξης: 10 Δεκ
Ημ/νία Λήξης: 11 Δεκ

Βεβαίωση Παρακολούθησης: ΝΑΙ

Σεμινάρια του φορέα