Εμείς, Εσείς και οι Άλλοι: Φτιάχνουμε και Εξερευνούμε το Γενεαλογικό μας Δέντρο

Στην διαλεκτική συστημική ψυχολογία πιστεύουμε πως ο εαυτός μας εσωκλείει «τον άλλον» όπως και «ο άλλος» εσωκλείει τον εαυτό μας.

Αυτό γίνεται πολύ εμφανές στην μελέτη του γενεαλογικού δένδρου γιατί μας φανερώνει τους τρόπους που τα μηνύματα, οι εντολές, οι νοηματικές κατασκευές και συναισθηματικές επεξεργασίες που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά έχουν φτάσει έως εμάς και μεταφέρονται και στα παιδιά μας.

Διαδικασίες και διεργασίες άρρητες μεν, σημαντικότατες δε για τις σχέσεις μας, τον εαυτό μας, την οικογένεια μας, τους συνανθρώπους μας.

Εάν επίσης λάβουμε υπόψη και το κοινωνικο-πολιτικο-πολιτιστικό πλαίσιο κάθε γενιάς, τότε μπορούμε πραγματικά να εκπλαγούμε για το βάθος με το οποίο νοηματοδοτούνται ασυνείδητα τις περισσότερες φορές οι συναισθηματικές μας ανταποκρίσεις και οι τρόποι διαχείρισής μας στην καθημερινότητα.

Με σεβασμό, φροντίδα και έννοια στο «τι κουβαλάμε», «γιατί» το κουβαλάμε και «πώς» το κουβαλάμε αλλά και με το αντίστοιχο δέος που κάθε τέτοια εξερεύνηση οφείλει να έχει, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας findyourhappy αρχίζει πάλι από τον Οκτώβριο εβδομαδιαίες τρίωρες συναντήσεις Γενεογράμματος, (δλδ του γενεαλογικού μας δένδρου).

Απαραίτητη προϋπόθεση οι συμμετέχοντες να συμμετέχουν σε ψυχοθεραπευτική διαδικασία, στο συγκεκριμένο κέντρο είτε σε οποιονδήποτε άλλον φορέα, δημόσιο ή ιδιωτικό.

Αυτό είναι σημαντικό γιατί τα ευρήματα του Γενεογράμματος αλλάζουν εκ φύσεως τη σχέση με τον εαυτό μας και με τους άλλους.

Η ομάδα Γενεογράμματος αποτελείται από οκτώ άτομα και οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά ή δια ζώσης, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Παρακαλείσθε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας στέλνοντας email στο [email protected] προκειμένου να λάβετε τις οδηγίες λειτουργίας των συναντήσεων και το υλικό των συμμετεχόντων σχετικά με το Γενεόγραμμα.

Findyourhappy

Διεύθυνση: Αρτέμιδος 8 Γλυφάδα
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2108949863
Ιστοσελίδα: Findyourhappy
Ένας χώρος αγάπης για το παιχνίδι, την γνώση, την εκπαίδευση, και την ψυχοθεραπεία.Ένας χώρος για τον άνθρωπο και την καθημερινότητα του.

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Εισηγητές: Κέντρο Ψυχικής Υγείας Findyourhappy
Τύπος: Δια ζώσης & Live Webinar
Τόπος Διεξαγωγής: Αρτέμιδος 8 Γλυφάδα
Κόστος: 50

Ημ/νία Διεξαγωγής: 19 Οκτ (00:00 - 00:00)

Βεβαίωση Παρακολούθησης: ΝΑΙ