Για τους αιρετικούς της αγάπης: ομιλία & παρουσίαση βιβλίου (Ιανός, Θεσσαλονίκη)

«Για τους αιρετικούς της αγάπης», ένας κύκλος 5 ομιλιών για αθέατες όψεις των σχέσεων έρωτα, αγάπης και σεξουαλικού πόθου

Ο ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας Πέτρος Θεοδώρου παρουσιάζει σε 5 εκδηλώσεις του ΙΑΝΟΥ και των εκδόσεων PSYCHOLOGY.GR διάφορες πτυχές των συναντήσεών μας, χωρίς προκαταλήψεις αναγκαστικής αισιοδοξίας και «στρογγυλεμένες» γωνίες.

Τα 5 γεγονότα διατηρούν την αυτονομία τους, όμως όλα συνδέονται, ως μέρη του ευρύτερου κύκλου που απαρτίζουν.  Το δε ευρύτερο κοινό τους θέμα είναι διάφορες «αθέατες» όψεις των σχέσεων έρωτα, αγάπης και σεξουαλικού πόθου.

Ο τρόπος των παρουσιάσεων είναι διαδραστικός, σύμφωνα με το μοντέλο που δημιούργησε ο συντονιστής και ονομάζει «Share*Dots project».

Στις Σκιές του έρωτα – τα μάτια που με κοίταξαν

1η παρουσίαση βιβλίου – ομιλία | Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, 12.00, Γρηγορίου Παλαμά 3 54622 (Στον παιδικό Ιανό).

Η πρώτη αυτή εκδήλωση έχει «διπλή» ταυτότητα. Από τη μία μεριά, είναι η παρουσίαση του βιβλίου.

Από την άλλη μεριά, καθώς την παρουσίαση κάνει ο ίδιος ο συγγραφέας με τον δικό του διαδραστικό τρόπο, η εκδήλωση αποκτά επίσης τη διάσταση μιας ομιλίας – συζήτησης, με θέμα διάφορες όψεις του έρωτα.

Η 1η αυτή ομιλία και παρουσίαση βιβλίου έχει στον πυρήνα της την υπαρξιακά προσανατολισμένη προσέγγιση του συγγραφέα στον έρωτα. Χαρακτηριστικό της είναι ότι χτίζεται βήμα-βήμα, μέσα από την αλληλεπίδραση του συγγραφέα με το κοινό.

Γνώμονάς της είναι τα διάφορα Κεφάλαια του βιβλίου, τα οποία συνθέτουν μια πολυδιάστατη μελέτη του έρωτα και της σχέσης του με τον σεξουαλικό πόθο, την αγάπη και το Σκιώδες άγνωστο μέσα μας. Ένα εκτενές αλλά καλά δομημένο κείμενο με πολλά ευρήματα στο «στήσιμό» του, υπαρξιακά προσανατολισμένο και με γραφή άμεση, ποιητική.

PSYCHOLOGY.GR

Διεύθυνση: Γρηγορίου Παλαμά 3, Θεσσαλονίκη (Ιανός)
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 231111.6862
Η εκδήλωση υλοποιείται από τις Εκδόσεις Psychology.gr και τον Ιανό Θεσσαλονίκης

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Εισηγητές: Πέτρος Θεοδώρου
Τύπος: Κύκλος Ομιλιών
Τόπος Διεξαγωγής: Ιανός, Θεσσαλονίκη
Διάρκεια: 90 Λεπτά

Ημ/νία Διεξαγωγής: 10 Δεκ (12:00 - 13:30)

Βεβαίωση Παρακολούθησης: Όχι

Σεμινάρια του φορέα