Η ψυχολογία της ζωγραφικής και του παιχνιδιού του παιδιού στην πράξη

Η ψυχολογία της ζωγραφικής και του παιχνιδιού του παιδιού στην πράξη αποτελεί ένα Online Σεμινάριο του PSYCHOLOGY.GR με εισηγητή τον Δημήτρη Τσουκάλη, ψυχολόγο με 14 έτη κλινική εμπειρία στην ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η χαρά και η εργασία του παιδιού είναι το παιχνίδι και η ζωγραφική είναι η γλώσσα του, η εκτόνωση, η έκφραση, η αυτοπεποίθηση και το “δώρο” του για κόσμο.

Η ψυχολογία του παιδιού αποτυπώνεται και στα δύο και μπορεί να καλυτερέψει σε μεγάλο βαθμό μέσα από αυτά. Ο γονέας που παίζει και ζωγραφίζει αυθόρμητα με το παιδί του μπορεί αφενός να περάσει όμορφα και αφετέρου να βοηθήσει το παιδί να μεγαλώσει πιο ισορρροπημένα ξεπερνώντας δυσκολίες.

Το σεμινάριο έχει σκοπό να διδάξει στον γονέα γιατί και πως τα παιδιά παίζουν και ζωγραφίζουν αλλά και να τον βοηθήσει να έρθει πιο κοντα με το παιδί του, να ενθαρρύνει τις ικανότητες και δεξιότητες του, να “θεραπεύσει” τυχόν δυσκολίες του παιδιού με έναν τρόπο που δίνει χαρά και στους δύο.

Θεματολογία που θα καλυφθεί στο σεμινάριο

  • Ανάπτυξη και ψυχολογία του παιδιού στο παιχνίδι και στη ζωγραφική του ανάλογα με την ηλικία.
  • Διαφορετικοί χαρακτήρες, διαφορετικές ικανότητες και πως να τις αναδείξει ο γονέας.
  • Έκφραση των ταλέντων και δυσκολιών του παιδιού και πως πρακτικά να βοηθήσει ο γονέας το παιδί στην κατεύθυνση προς την ψυχική ανάκαμψη του, μέσα από τη ζωγραφική και το παιχνίδι.

Ερωτήματα που θα απαντηθούν στο σεμινάριο / πως θα ωφεληθεί όποιος το παρακολουθήσει

  • Πως πρακτικά να βοηθήσουμε το παιδί να σχετιστεί καλύτερα με τον εαυτό του και τους άλλους μέσα από το παιχνίδι και τη ζωγραφική, να ξεπεράσει δυσκολίες και να αυξήσει την αυτοπεποίθηση του.
  • Πως να απολαύσει ο γονέας και το παιδί μια βαθύτερη και αμοιβαία σχέση.

Θα υπάρχει μια ελεύθερη ώρα συζήτησης, στην οποία όσοι γονείς το επιθυμούν θα μπορούν να θέσουν ελεύθερα απορίες και ερωτήσεις στον εισηγητή προς απάντηση, καθώς και ομαδική συζήτηση.

Μεθοδολογία σεμιναρίου

Θα γίνει εισήγηση – παρουσίαση με χρήση Power Point των επιστημονικών απόψεων γύρω από την ζωγραφική και το παιχνίδι του παιδιού και θα δοθούν πρακτικές συμβουλές.  Κατά τη διάρκεια του 3ωρου σεμιναρίου, θα υπάρξουν δύο 15λεπτα διαλείμματα ενώ θα υπάρχει επαρκής χρόνος για όσους συμμετέχοντες θέλουν να θέσουν ερωτήσεις στον εισηγητή ή/και να συζητήσουν πρακτικές συμβουλές και άλλα σχετικά θέματα που τους απασχολούν.

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο
Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς και κάθε ενδιαφερόμενο.

Λίγα λόγια για τον εισηγητή
tsoukalis-dimitrisΟ Δημήτρης Τσουκάλης είναι ψυχολόγος (με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος) με 14 έτη κλινική εμπειρία στην ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, καθώς και καθηγητής ψυχολογίας στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση.

PSYCHOLOGY.GR

Διεύθυνση: Αριστοτέλους 3Β, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 231111.6862
Ιστοσελίδα: Psychology.gr
Το Psychology.gr ιδρύθηκε το 2003. Eίναι εγκεκριμένος εκδότης της υπηρεσίας Google News, για θέματα Ψυχολογίας & Ψυχικής Υγείας & Πιστοποιημένο Μέσο Ενημέρωσης καταχωρημένο στο Μητρώο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, με αριθμό μητρώου: 14371.

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Εισηγητές: Δημήτρης Τσουκάλης
Τύπος: ONLINE
Τόπος Διεξαγωγής: WEB
Διάρκεια: 3 Ώρες
Κόστος: 30

Ημ/νία Διεξαγωγής: 11 Μάρ (10:30 - 13:30)

Βεβαίωση Παρακολούθησης: ΝΑΙ

Σεμινάρια του φορέα