Η Σεξουαλικότητα και η Ταυτότητα Φύλου στην ψυχοθεραπεία

Στην εκπαιδευτική και βιωματική ομάδα για τη Σεξουαλικότητα και την Ταυτότητα Φύλου στην ψυχοθεραπεία θα μιλήσουμε για το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα και την έκφραση φύλου και διάφορα ακόμη ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη σεξουαλικότητα και τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα με γνώμονα τις πιο πρόσφατες θέσεις, βιβλιογραφίες και θεσμικές αλλαγές.

Θα συζητηθούν ακόμη οι κατευθυντήριες γραμμές της συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας και το θεωρητικό πλαίσιο με σκοπό την ορθή ενημέρωση για τη δημιουργία ενός υποστηρικτικού πλαισίου ασφάλειας και αποδοχής εντός της θεραπευτικής σχέσης.

Η ομάδα απευθύνεται σε Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας ή και φοιτητές/-τριες επαγγελμάτων ψυχοκοινωνικής στήριξης.

Στόχος είναι η εξοικείωση με βιωματικό τρόπο και μέσω workshops τόσο με την ορολογία όσο και ευρύτερα με αυτά τα θέματα προς μία πιο συμπεριληπτική παροχή υπηρεσιών.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Ημέρα/ ώρες: Παρασκευή 14:00-16:00μμ

Λίγα λόγια για την Ανδριάνα Σαμαρίδου

samaridou-andriannaΗ Ανδριάνα Σαμαρίδου είναι Ψυχολόγος και Σύμβουλος Σεξουαλικής Υγείας. Έχει πτυχίο στην Εφαρμοσμένη Ψυχολογία και μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική και Συνθετική Ψυχοθεραπεία.

Έχει εξειδικευτεί σε θέματα Σεξουαλικής υγείας και συγκεκριμένα έχει ολοκληρώσει το Πρόγραμμα «Ψυχοσεξουαλικές διαταραχές: διάγνωση και θεραπεία» (ΕΠΙΨΥ).

Λίγα λόγια για την Ιωάννα Ασλάνη

ioanna-aslaniΗ Ιωάννα Ασλάνη είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Κλινική Γνωσιακή Συμπεριφορική Υπνοθεραπεύτρια με ολοκληρωμένες μεταπτυχιακές σπουδές στο Συνθετικό Μοντέλο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας. Έχει ασχοληθεί επίσης με τη Συμβουλευτική γονέων και στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα και τους τομείς εργασιακής εμπειρίας συγκαταλέγονται τόσο ο σεξουαλικός προσανατολισμός όσο και η ταυτότητα και έκφραση φύλου.

Roots Wellness Center

Διεύθυνση: Δ.Σκαλτσά 24 Δ.Τσέλιου Αμπελόκηποι
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 6434740
Ιστοσελίδα: Roots Wellness Center
Tο Roots Wellness Center, εξυπηρετεί όλο το εύρος της Αττικής με τέσσερις ζεστούς και ασφαλείς χώρους στην Άνοιξη, στην Καλλιθέα, στους Αμπελοκήπους και στην Ζωγράφου, προσφέροντας στα ελληνικά και στα αγγλικά υπηρεσίες ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής και κλινικές εποπτείες σε φοιτητές και επαγγελματίες Ψυχικής υγείας με απόλυτη εμπιστευτικότητα, κατανόηση και αυθεντικότητα.

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Εισηγητές: Ανδριάνα Σαμαρίδου, Ψυχολόγος και Σύμβουλος Σεξουαλικής Υγείας και Ιωάννα Ασλάνη, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Κλινική Γνωσιακή Συμπεριφορική Υπνοθεραπεύτρια
Τύπος: Θεραπευτική ομάδα
Τόπος Διεξαγωγής: Zoom
Διάρκεια: 12 δίωρες συνεδρίες
Κόστος: 480

Ημ/νία Διεξαγωγής: 26 Νοέ (14:00 - 16:00)

Σεμινάρια του φορέα