Κοινωνικό Άγχος: Πως μπορώ να το διαχειριστώ;

Αισθάνεσαι πίεση όταν πρέπει να μιλήσεις με κάποιον που δε γνωρίζεις;
Σε αγχώνει το πρώτο ραντεβού;
Προσπαθείς να βρεις δικαιολογία για να αποφύγεις μια κοινωνική εκδήλωση;
Αισθάνεσαι να κόβονται τα πόδια σου στη σκέψη μιας συνέντευξης;

Το κοινωνικό άγχος, γνωστό και ως κοινωνική φοβία, αφορά τον έντονο φόβο ή τη δυσφορία που βιώνει ένα άτομο σε κοινωνικές καταστάσεις, όταν αλληλοεπιδρά με ένα άλλο άτομο ή με μια ομάδα, ή όταν πρέπει να κάνει μια δραστηριότητα μπροστά σε άλλους, γιατί πιστεύει ότι θα συμπεριφερθεί με τρόπο ανάρμοστο, ότι θα ταπεινώσει ή θα προσβάλλει τους άλλους, ή ότι θα εμφανίσει συμπτώματα άγχους που θα προκαλέσουν αρνητική αξιολόγηση και απόρριψη.

Αν και εσύ αισθάνεσαι φόβο ή δυσφορία σε κάποιες κοινωνικές καταστάσεις, τότε θα ωφεληθείς από τη συμμετοχή σου στο webinar.

Μπορείς, στη συνέχεια, να δηλώσεις συμμετοχή στην ψυχοεκπαιδευτική ομάδα διαχείρισης του κοινωνικού άγχους που θα ακολουθήσει για να μάθεις τρόπους για να το διαχειρίζεσαι αποτελεσματικά. Έναρξη ομάδας: Φεβρουάριος 2022

Στο webinar θα συζητήσουμε:

  • Τι σημαίνει κοινωνικό άγχος, τι το προκαλεί και πώς εκδηλώνεται
  • Πώς θα αναγνωρίζεις σε ποιες καταστάσεις ή με ποιους ανθρώπους το βιώνεις πιο έντονα
  • Ποιες συμπεριφορές το διαιωνίζουν
  • Με ποιον τρόπο και σε ποιο βαθμό συμβάλλουν οι σκέψεις και ο προσωπικός διάλογος
  • Τι είναι το «φαινόμενο του προβολέα»
  • Πώς μπορείς να το διαχειριστείς για να αισθάνεσαι αυτοπεποίθηση και εσωτερική ηρεμία

Γιατί να παρακολουθήσεις το webinar

Μέσα από τη συμμετοχή σου:

  • Θα καταλάβεις ότι μπορείς να μάθεις να διαχειρίζεσαι το κοινωνικό άγχος
  • Θα ακούσεις τι μπορείς να κάνεις για να επικοινωνείς με άνεση
  • Θα μάθεις τρόπους για να παρουσιάζεις τον εαυτό σου αποτελεσματικά
  • Θα απολαμβάνεις τις σχέσεις σου με τους άλλους

Ημερομηνία: Παρασκευή 18/02/2022, 7μ.μ.-8.μ.μ.
Διάρκεια: 1 ώρα, μέσω ZOOM

Εισηγήτριες Webinar Κοινωνικού Άγχους

Ανδριάνα Σαμαρίδου, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια
Η Ανδριάνα Σαμαρίδου είναι Ψυχολόγος και Σύμβουλος Σεξουαλικής Υγείας. Έχει πτυχίο στην Εφαρμοσμένη Ψυχολογία και μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική και Συνθετική Ψυχοθεραπεία. Έχει εξειδικευτεί σε θέματα Σεξουαλικής υγείας και συγκεκριμένα έχει ολοκληρώσει το Πρόγραμμα «Ψυχοσεξουαλικές διαταραχές: διάγνωση και θεραπεία» (ΕΠΙΨΥ).
Επί του παρόντος ιδιωτεύει στους Αμπελοκήπους ως μέλος του δίγλωσσου κέντρου Ψυχοθεραπείας Roots Wellness Center ενώ παραλλήλως παρακολουθεί σεμινάρια και συνέδρια Ψυχοθεραπείας στο πλαίσιο συνεχιζόμενης προσωπικής ανάπτυξης. Είναι επίσης υπεύθυνη συντονισμού μεταπτυχιακών φοιτητών που κάνουν την πρακτική τους άσκηση στο γραφείο της και εκτός από ατομικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας παρέχει συμβουλευτική ζεύγους και διεξάγει θεραπευτικές ομάδες για το Κοινωνικό Άγχος και την Αυτοεκτίμηση.

Δρ. Σοφία Πρωτόπαπα, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Σταδιοδρομίας
H Δρ. Σοφία Πρωτόπαπα είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Σταδιοδρομίας, εκπαιδευτικός και συγγραφέας. Έχει κάνει σπουδές σε Ιστορία, Οργανωσιακή Ψυχολογία, Κλινική Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικές Επιστήμες. Είναι πιστοποιημένη Global Career Development Facilitator από το National Board of Certified Counselors των Η.Π.Α.
Σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες, ακολουθεί κυρίως τη γνωσιακή και συμπεριφοριστική προσέγγιση και εστιάζει στην ενδυνάμωση του ατόμου και στις ικανότητες που μπορεί να αναπτύξει για να ξεπερνάει αποτελεσματικά προκλήσεις στη ζωή του
Από το 2003, είναι καθηγήτρια εφαρμοσμένης ψυχολογίας σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και έχει γράψει τρία βιβλία.

 

ROOTS WELLNESS CENTER

Διεύθυνση: Δ.Σκαλτσά 24, Αμπελόκηποι
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210.6434740
Ιστοσελίδα: www.roots.gr
Το Roots Wellness Center αποτελεί ένα ασφαλές και όμορφο περιβάλλον μέσα στο οποίο μπορεί κανείς να αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες για να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες, τις μεγάλες προκλήσεις και αλλαγές στη ζωή.

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Εισηγητές: Δρ. Σοφία Πρωτόπαπα, - Σύμβουλος ψυχικής υγείας και σταδιοδρομίας, συγγραφέας, εκπαιδευτικός και Ανδριάνα Σαμαρίδου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια
Τύπος: Online Webinar
Τόπος Διεξαγωγής: Zoom
Διάρκεια: 1 Ώρα

Ημ/νία Διεξαγωγής: 18 Φεβ (19:00 - 20:00)

Βεβαίωση Παρακολούθησης: Όχι

Σεμινάρια του φορέα