Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας

Tο Κέντρο δια βίου μάθησης ΚΕ.ΣΥ.ΘΕ (Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής), αντιλαμβανόμενο την κρίση που επικρατεί λόγω της αλλαγής της καθημερινότητάς μας και στα πλαίσια υποστήριξης όλου του κοινωνικού ιστού που τηρεί τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα, σας ενημερώνει ότι ξεκινάει την διεξαγωγή όλων σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων του και δια ζώσης και online.

«Μένουμε σπίτι, δε μένουμε στάσιμοι». Στόχος όλων με το πέρας της κρίσης είναι να βγούμε δυνατότεροι, σοφότεροι και καλύτεροι. Αντιλαμβανόμενοι την απαιτητή ανάγκη διαφύλαξης της δημόσιας υγείας #menoumespiti. Παράλληλα, συνεχίζουμε να δημιουργούμε, να παραμένουμε θετικοί, και ήδη να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα για τη μετά κρίσης εποχή.

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί και δια ζώσης αλλά και online μέσω της νέας μας πλατφόρμας Webinars

Το Πρόγραμμα στοχεύει στη θεωρητική ενδυνάμωση των επιμορφουμένων, όσον αφορά την επιστήμη της συμβουλευτικής, και στην παρουσίαση των κυριοτέρων σχολών σκέψης, τόσο της ατομικής, όσο και των ομαδικών μεθοδολογιών, στην απόκτηση ολοκληρωμένης γνώσης των θεωρητικών προσεγγίσεων που εφαρμόζονται στη Συμβουλευτική (όπως Ψυχοδυναμική, Συστημική, Γνωσιακή- Συμπεριφορική, Προσωποκεντρική), στην εξοικείωση με όλες τις δεξιότητες συμβουλευτικής και επικοινωνίας, την αξιολόγησή τους και τη συμβουλευτική αντιμετώπισή τους, στη γνωριμία με όλα τα είδη συμβουλευτικής δομής (ατομική, ζεύγους, οικογένειας, ομάδας).

Η βιωματική εκπαίδευση περιλαμβάνει την προσομοίωση συνεδριών ανάμεσα στους σπουδαστές καθώς και ομάδες προσωπικής ανάπτυξης και αρκετές μελέτες περίπτωσης (case stydies) για την καλύτερη κατανόηση των θεραπευτικών τεχνικών.

Διάρκεια: 140 ώρες.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα από το 19/10/2021 έως τα τέλη Ιουνίου και οι ακριβείς ημερομηνίες θα οριστούν μαζί με όλη την ομάδα.

Δομή Προγράμματος

Ενότητες προγράμματος:

1. Θεωρίες και μέθοδοι στη Συμβουλευτική
2. Θεραπευτική στάση (ενσυναίσθηση, θεραπευτική σχέση, θεραπευτική συμμαχία)
3. Aρχές Δεοντολογίας και Λήψη Ιστορικού
4. Δεξιότητες επικοινωνίας στη Συμβουλευτική
5. Ψυχοδυναμική Προσέγγιση
5. Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία (CBT)
6. Σωματική Ψυχοθεραπεία
7. Συστημική – Οικογενειακή Θεραπεία
8. Προσωποκεντρική Θεραπεία
9. Θεραπεία Gestalt
10. Θεραπεία μέσω Τέχνης (Δραματοθεραπεία -Εικαστική Ψυχοθεραπεία)
11. Εφαρμοσμένη Συμβουλευτική Γονέων
12. Αρχές Ομαδικής Ψυχοθεραπείας
13. Συμβουλευτική υποστήριξη σε εξαρτημένα άτομα
14. Συμβουλευτική Ζεύγους
15. Συμβουλευτική Υποστήριξη σε Ευάλωτες Ομάδες

Κριτήρια & Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Σε ποιους απευθύνεται:

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε ψυχολόγους, συμβούλους, εργαζόμενους στην ψυχική και κοινοτική υγεία, νοσηλευτές, κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εργαζόμενους στη ψυχική υγεία, εκπαιδευτικούς κλπ και φοιτητές σχετικών ειδικοτήτων, που επιθυμούν να αποκτήσουν την αναγκαία εξειδίκευση και εμπειρική γνώση για την άσκηση της συμβουλευτικής.

Επιπρόσθετες πληροφορίες εκπαιδευτικού προγράμματος

Ολιγομελή τμήματα

Επίσης, θα διεξαχθούν υποχρεωτικά 5 θεματικές ομάδες προσωπικής ανάπτυξης, συνολικής διάρκειας 12 ωρών καθώς και βιωματικές ασκήσεις προσωπικής διερεύνησης και εξέλιξης κατά τη διάρκεια κάθε θεματικής ενότητας.

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος εκτός από τις θεωρητικές γνώσεις είναι να λάβουν οι συμμετέχοντες πρακτικές γνώσεις καθώς και πολλές τεχνικές για την άσκηση της συμβουλευτικής υποστήριξης.

Διδάσκοντες:

Σοφία-Ερατώ Μερτζανάκη, Ψυχολόγος (Msc) – Συστημική – οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, υπεύθυνη εκπαίδευσης του Κέντρου Πρόληψης και Συμβουλευτικής

Γιάννης Κορκοτσέλος είναι ψυχοθεραπευτής και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Σωματικής Ψυχοθεραπείας.

Ευαγγελία Καραίσκου, Ψυχολόγος – Γνωσιακή – Συμπεριφορική Θεραπεία

Ελένη Παπαγεωργίου, Ψυχολόγος – Δραματοθεραπεία

Ευανθία Μυλωνά, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Κόστος: 1400 Ευρώ / 1250 Ευρώ (για φοιτητές και ανέργους)
(Η πληρωμή μπορεί να γίνει σε 5 δόσεις)

To Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής αποτελεί ένα σύγχρονο, κέντρο, συμβουλευτικής, σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

(Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού)

Πλήρης Αριθμός Πρωτοκόλλου:

Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π: 7383/09-03-2017

Άδεια Κέντρου Δια Βίου Μάθησης 1

Πληροφορίες – Κρατήσεις:

Τηλ.: 2112143425, κιν.: 6972152645

email: [email protected]

 

Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής

Διεύθυνση: Φειδιππίδου 12, Αμπελόκηποι (πλησίον σταθμού Αμπελοκήπων) 3ος όροφος
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 211.2143425
Με αφορμή το κοινό μας ενδιαφέρον και κατευθυντήρια εκπαίδευση στην Συστημική – Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική, αποφασίσαμε να συμπορευτούμε επαγγελματικά και να δημιουργήσουμε ένα Κέντρο, που θα εστιάζει στη Πρόληψη εν μέσω Σεμιναρίων αλλά και στην Συμβουλευτική παρέμβαση. Στόχος μας είναι εν μέσω της Συμβουλευτικής να βρεθεί η ισορροπία ανάμεσα στις σχέσεις τις οποίες το κάθε άτομο είναι εμπλεκόμενο ώστε να έχει μια «λειτουργική» καθημερινότητα και στην ουσία μια «λειτουργική» ζωή.

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Εισηγητές: Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Τύπος: Δια ζώσης και μέσω Web
Τόπος Διεξαγωγής: Φειδιππίδου 12, Αμπελόκηποι (πλησίον σταθμού Αμπελοκήπων) 3ος όροφος
Διάρκεια: 140 ώρες
Κόστος: 1400

Ημ/νία Διεξαγωγής: 19 Οκτ (00:00 - 00:00)

Βεβαίωση Παρακολούθησης: ΝΑΙ

Σεμινάρια του φορέα