Πρόγραμμα 8 Εβδομάδων Μείωσης Άγχους μέσω Ενσυνειδητότητας/Mindfulness (MBSR)

Live Online Πρόγραμμα Μείωσης Άγχους μέσω Ενσυνειδητότητας/Mindfulness (MBSR), των 8 Εβδομάδων

Δωρεάν Αναγνωριστική συνάντηση την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, Ώρα 19.00-20.30

Τι είναι η Ενσυνειδητότητα γνωστή και ως Mindfulness;

Πρόγραμμα 8 Εβδομάδων Μείωσης Άγχους μέσω Ενσυνειδητότητας/Mindfulness (MBSR) | PSYVERSITYΈνας ορισμός που έχει δοθεί από τον θεμελιωτή του MBSR προγράμματος Dr. Jon Kabat-Zinn είναι «η επίγνωση που ξεπροβάλλει μέσα από το να δίνει κανείς προσοχή στη παρούσα στιγμή με πρόθεση, και χωρίς κριτική διάθεση».

Το πρόγραμμα Μείωσης του Άγχους των 8-εβδομάδων μέσω Ενσυνειδητότητας (MBSR), είναι το πιο αναγνωρισμένο πρόγραμμα που διδάσκεται σε όλο το κόσμο και είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι βοηθά τους ανθρώπους να διαχειρίζονται καλύτερα το στρες, άγχος, καταθλιπτικές εκδηλώσεις, σωματικό και ψυχικό πόνο, αλλά και να ενισχύουν τη συγκέντρωση, την ανθεκτικότητά τους και την γενικότερη ποιότητα ζωής τους.

Τι περιλαμβάνει το βιωματικό πρόγραμμα (MBSR)

 • Αναγνωριστική συνάντηση 1,5 ωρών (απαραίτητη η συμμετοχή για την εγγραφή στο πρόγραμμα των 8 εβδομάδων)
 • 8 εβδομαδιαίες συναντήσεις 2,5 ωρών
 • Ολοήμερη Συνάντηση των 7 ωρών, το Σάββατο μεταξύ 6ης και 7ης εβδομάδας
 • Καθημερινές ασκήσεις και πρακτικές στο σπίτι που παίρνουν 40-60 λεπτά από τον ημερήσιο χρόνο σας
 • Ήπιες ασκήσεις yoga και εκπαίδευση στην ενσυνειδητότητα του σώματος
 • Ατομικό feedback και υποστήριξη όπου χρειάζεται
 • Δωρεάν συμμετοχή σε επόμενες ολοήμερες συναντήσεις
 • Θα λάβετε μια βεβαίωση ολοκλήρωσης του MBSR κύκλου των 8 εβδομάδων.

To πρόγραμμα Μείωσης Άγχους απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες που επιθυμούν να:

 • Εφαρμόσουν την ενσυνειδητότητα/mindfulness στη ζωή τους
 • Bελτιώσουν τη σωματική και ψυχική τους υγεία
 • Aντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά το άγχος και το στρες
 • Ζουν στο παρόν απολαμβάνοντας τις στιγμές τους
 • Μάθουν τεχνικές διαχείρισης stress, ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τις δυσκολίες της καθημερινότητας
 • Κατανοήσουν και να βιώσουν άμεσα τη αλληλεπίδραση μεταξύ νου, σώματος και συναισθημάτων
 • Ανακαλύψουν την εσωτερική πηγή δύναμής τους και πώς μπορούν να τη χρησιμοποιούν ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις με περισσότερη ηρεμία και διαύγεια
 • Ανακαλύψουν και να διαχειριστούν τα δυσλειτουργικά μοτίβα σκέψης και συνήθειες που πολλές φορές δυσκολεύουν την επικοινωνία με τους γύρω
 • Βελτιώσουν την συγκέντρωση και προσοχή τους
 • Ενισχύσουν την ψυχική ανθεκτικότητα και την ικανότητά τους να επανέρχονται πιο γρήγορα από τις καθημερινές προκλήσεις της ζωής
 • Προσεγγίζουν τη ζωή με περισσότερη ηρεμία, ενέργεια, κατανόηση και φιλική περιέργεια

Επίσης το πρόγραμμα MBSR απευθύνεται σε:
Ψυχοθεραπευτές – Ψυχιάτρους – Συμβούλους ψυχικής υγείας – Ψυχολόγους – Εκπαιδευτικούς – Αθλητές – Ιατρούς & νοσηλευτές

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Εισηγήτρια : Κούβαρη Ελένη, Ψυχολόγος MSc, Pg.Dip., Πιστοποιημένη Δασκάλα Mindfulness MBSR, Ιδρύτρια της υπηρεσίας ‘On Becoming Mindful’
Διάρκεια 8 εβδομάδες: Το διαδικτυακό online πρόγραμμα αποτελείται από 29 ώρες
Δωρεάν Αναγνωριστική συνάντηση: Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 Ώρα 19.00-20.30 (Η παρουσία στην αναγνωριστική συνάντηση είναι απαραίτητη για κάποιον που επιθυμεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα των 8 εβδομάδων)
Ημερομηνία έναρξης σεμιναρίου Τετάρτη 19 Απριλίου 2023
Ημερομηνία λήξης σεμιναρίου Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023
Ώρες & μέρα διεξαγωγής : Τετάρτη 19:00- 21:30 μ.μ
Αξία 320 ευρώ (255 ευρώ για εγγραφή έως την ημερομηνία της αναγνωριστικής συνάντησης)
Βεβαίωση παρακολούθησης: ΝΑΙ

H δήλωση συμμετοχής πραγματοποιείται με τη συμπλήρωση της Φόρμας Ενδιαφέροντος.

Παρέχεται έκπτωση 20% για τις εγγραφές που θα γίνουν μέχρι καί την ημέρα της αναγνωριστικής συνάντησης.
Ολόκληρη η σειρά συναντήσεων προσφέρεται μέσα από τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης και θα γίνει στην ελληνική γλώσσα. Θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.

Λίγα λόγια για την Ελένη Κούβαρη

Ονομάζομαι Ελένη Κούβαρη και είμαι ιδρύτρια της υπηρεσίας On Becoming Mindful.
Είμαι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Mindfulness και ψυχολόγος με ειδίκευση στη κλινική ψυχολογία και στη προσωποκεντρική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία.

Έχω συνεργαστεί με διάφορες δομές ψυχικής υγείας από το 2005 και από το 2010 βρίσκομαι στο γραφείο μου ασκώντας συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία. Το 2020, ξεκίνησε το ταξίδι μιας συνεχόμενα βιωματικής εκπαίδευσης δασκάλων του Mindfulness MBSR από το Ιατρικό Κέντρο του Mindfulness UMASS Memorial Health Care του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, και του Πανεπιστημίου Brown στο Ρόουντ Άιλαντ, στην Αμερική, όπου έχω λάβει και την αναγνώριση εκπαίδευσης.

Η περιέργειά μου για την Ενσυνειδητότητα γνωστή και ως Μindfulness ξεκίνησε από τις διαδρομές της προσωποκεντρικής ψυχοθεραπείας, όπου η δύναμη του εδώ και τώρα είναι ουσιαστική και κινητοποιητική για τη ψυχή. Επιπρόσθετα, η εμπειρία μου από το 2012 ως μαθήτρια της hatha γιόγκα έμοιαζε να ενώνει το εδώ και τώρα του σώματος, με έναν άλλο τρόπο. Αυτή ακριβώς η φιλική περιέργεια, με οδήγησε να αναζητήσω μία πιο ολιστική εικόνα σε ό,τι αφορά τη συνεργασία της ψυχής μαζί με το σώμα. Μοιάζει πως όταν χρησιμοποιείς αυτή τη συνεργασία ψυχής και σώματος με συγκεκριμένους τρόπους επίγνωσης, να ανοίγουν ακόμη περισσότερα κανάλια επικοινωνίας, όσον αφορά τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να υπάρχουμε με τον εαυτό μας, με τους ανθρώπους γύρω μας, αλλά και με το περιβάλλον στο οποίο ζούμε.

Βρίσκομαι σε συνεχή εποπτεία με το κέντρο Mindfulness του Πανεπιστήμιο του Brown, διοργανώνω εργαστήρια και προγράμματα ενσυνειδητότητας και συμμετέχω ως διευκολύντρια σε ομάδες. Επιπρόσθετα, η συμμετοχή μου ως μέλος ομάδων που εξασκούν το mindfulness στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αλλά και η μοναδική εμπειρία που βιώνω στα retreat σιωπής-vipassana κάθε χρόνο, με διευκολύνουν να εμβαθύνω τις πρακτικές μου και στη πραγμάτωση αυτού του ταξιδιού το οποίο βρίσκεται σε συνεχές γίγνεσθαι (on becoming).

Γι’αυτό και ονόμασα το έργο ‘On Becoming Mindful’, καθώς είναι μια πρόσκληση να γνωρίσει κανείς και να καλλιεργήσει την Ενσυνειδητότητά του σε ένα κλίμα φιλικής περιέργειας και μη κριτικής διάθεσης, συμπόνοιας για τον εαυτό και τους άλλους. Πιστεύω στο διαρκές γίγνεσθαι της πραγμάτωσης του κάθε μοναδικού ανθρώπου, όπως το έχω δει μέσα από τα μονοπάτια της ψυχοθεραπείας και το έργο αυτό, θεωρώ ότι είναι ένας ακόμη τρόπος να δυναμώσουμε το μονοπάτι της πραγμάτωσης για τη καλύτερη δυνατή εξέλιξή του ατόμου.

Η φιλοσοφία του έργου λοιπόν βασίζεται στο να προσφερθούν οι τρόποι με τους οποίους ερχόμαστε πιο κοντά σε αυτή τη διαδικασία, και που μπορούν να διευκολύνουν στο να μπορούμε να είμαστε πιο ολόκληροι και ακόμη πιο ενεργοί στις στιγμές της καθημερινότητας και τελικά πιο κοντά στο τρόπο που θέλουμε να υπάρχουμε στη ζωής μας.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΒΑΡΗ

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: +030 6947285598
Ιστοσελίδα: kouvaritherapy.gr
Ιδρύτρια της υπηρεσίας On Becoming Mindful. Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Mindfulness και ψυχολόγος με ειδίκευση στη κλινική ψυχολογία και στη προσωποκεντρική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία.

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Εισηγητές: Ελένη Κούβαρη
Τύπος: ONLINE WEBINAR
Τόπος Διεξαγωγής: ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ZOOM
Διάρκεια: 8 Εβδομάδες
Κόστος: 320

Ημ/νία Διεξαγωγής: 29 Μάρ (19:00 - 21:30)

Βεβαίωση Παρακολούθησης: NAI