Προσαρμογή στο σχολείο

Προσαρμογή στο σχολείο: Νέο, Online, Δωρεάν σεμινάριο από την MindPath!

Η προσαρμογή στο σχολείο συμβαδίζει με την αίσθηση μιας νέας πραγματικότητας.

Παιδιά που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το σχολικό περιβάλλον αλλά και παιδιά που έχουν ήδη αυτή την εμπειρία καλούνται να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις και να κάνουν μια «καινούργια αρχή».

Η προσαρμογή στο σχολείο συνδέεται με την έννοια της αλλαγής.

Από αυτή την οπτική προσαρμογή στο σχολείο και διαχείριση της αλλαγής έχουν πολλά σημεία σύγκλησης.

Ας μην ξεχνάμε πως η αλλαγή είναι ένα από τα ελάχιστα δεδομένα της ζωής και την αντιμετωπίζουμε κατά τη διάρκεια όλης μας της ζωής.

Πώς μπορούμε λοιπόν να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να διαχειριστούν αυτή την αλλαγή και να τα βοηθήσουμε να προσαρμοστούν ομαλά στην νέα σχολική χρονιά;

Ενότητες Σεμιναρίου

Στο δωρεάν σεμινάριο που πραγματοποιούμε στη MindPath, θα αναλύσουμε τις εξής ενότητες:

 1. Γιατί η προσαρμογή στη νέα σχολική χρονιά είναι δύσκολη; (παράγοντες που ευθύνονται για την δυσκολία)
 2. Πώς βοηθάμε το παιδί να προσαρμοστεί ομαλά στη νέα σχολική χρονιά.
  • Πώς προετοιμάζουμε το παιδί για τη σχολική χρονιά που έρχεται;
  • Τι μπορούμε να κάνουμε τις πρώτες ώρες;
  • Τι μπορούμε να κάνουμε τις πρώτες μέρες;
  • Τι μπορούμε να κάνουμε το υπόλοιπο διάστημα;
 3.  Ο ρόλος των γονέων στην ομαλή προσαρμογή στη νέα σχολική χρονιά
 4. Τα σημάδια άγχους αλλαγής στο παιδί
 5. Αυθεντική αποδοχή και ουσιαστική επικοινωνία ως βασικά όπλα στη καταπολέμηση του άγχους για τη νέα σχολική χρονιά.

Εισηγήτριες:

ΜΑΙΡΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Η Μαίρη Παναγοπούλου είναι Οργανωσιακός Σύμβουλος, Eκπαιδευτικός και υποψήφια διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στο πεδίο της Οργανωσιακής Συμπεριφοράς. Απέκτησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, στην Ψυχολογία της Εργασίας και στην Επαγγελματική Συμβουλευτική και Προσανατολισμό. Εκπαιδεύτηκε στην Θετική Ψυχολογία στην Ελληνική Εταιρεία Θετικής Ψυχολογίας και συνεχίζει την εκπαίδευσή της στην Συνθετική Συμβουλευτική Ενηλίκων στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας. Εργάζεται ιδιωτικά στο MindPath, παρέχοντας υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής και προσανατολισμού καθώς και Συμβουλευτικής Ψυχικής Υγείας

Επικοινωνία: [email protected] | 6985563153

ΣΩΤΗΡΙΑ ΧΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η Σωτηρία Χανοπούλου είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Νοσηλευτικής, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Εργάστηκε για επτά έτη στον κλινικό χώρο με ενήλικες και παιδιά. Παρακολούθησε και έλαβε πιστοποίηση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μαθήματα Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας για τους Νοσηλευτές. Εκπαιδεύτηκε στο ΚΕΔΙΒΙΜ της Παντείου στην Θετική Ψυχολογία. Συμμετείχε σε σεμιναρια της Ψυχικής Διάστασης της Διατροφής αλλα και σε ημεριδες Διαχείρισης του Άγχους μεσω της Δραματοθεραπείας. Είναι σπουδάστρια του Ευρωπαικού Ινστιτουτου Συμβουλευτικης και Ψυχοθεραπείας , στο πρόγραμμα Συνθετική Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία. Τα τελευταία έτη είναι ενεργό μέλος στην ΑΜΚΕ  “Ο Ήρωας και ο Δράκος” όπου και αρθρογραφεί. Εργάζεται σε ιατρείο νευροφυσιολογίας στο οποίο λαμβανει ιστορικά ψυχικής και σωματικής υγείας καθώς και εφαρμόζει τεχνικές βιοανάδρασης.

ΜΑΡΙΑ ΓΛΑΡΟΥ

Η Μαρία Γλαρού είναι απόφοιτος του τμήματος εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική ηλικία του Εθνικού και Καποδιαστρικού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Παρακολουθήσε και απέκτησε πιστοποίηση στην ειδική αγωγή μέσω του προγράμματος “Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση : Διαγνωστική, Θεραπευτική , Συμβουλευτική” που υλοποιήθηκε από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Εθνικού και Καποδιαστρικού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Παράλληλα έχει χρόνια εργαστεί ως ψυχαγωγός στον τομέα των παιδικών εκδηλώσεων.

MINDPATH

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6985563153
Ιστοσελίδα: MIndPath.gr
Στη MindPath βάζουμε μαζί τα θεμέλια για να φτάσουμε στον επιθυμητό επαγγελματικό σας στόχο.

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Εισηγητές: MIND PATH
Τύπος: Σεμινάριο
Τόπος Διεξαγωγής: Αθήνα
Διάρκεια: 2 Ώρες

Ημ/νία Διεξαγωγής: 19 Σεπ (18:00 - 20:00)

Βεβαίωση Παρακολούθησης: NAI