Ψυχική ενδυνάμωση γονέων και τέκνων

Ανακαλύπτοντας τα μυστικά κλειδιά της φροντίδας του εαυτού ως γονείς και χτίζοντας λειτουργικές σχέσεις με παιδιά….

Ο σύλλογος Ο Ήρωας και ο Δράκος, έχοντας ως επίκεντρο πάντα το παιδί και την οικογένειά του μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε μαζί τρόπους ψυχικής ενδυνάμωσης και αυτοφροντίδας τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς .Ας θυμόμαστε ότι “ευτυχισμένοι γονείς σημαίνει ευτυχισμένα παιδιά”.

Πράγματι,δεν χρειάζεται να είμαστε τέλειοι για να ανταποκριθούμε στον γονεϊκό ρόλο αρκεί να είμαστε Αρκετά Καλοί. Τι σημαίνει όμως αυτό; Ας το ανακαλύψουμε παρέα.

Μαζί με κάθε παιδί ,που έρχεται στη ζωή γεννιέται και ένας νέος γονέας ,που καλείται να ανακαλύψει καινούργιες πτυχές του ίδιου του του εαυτού ,που ίσως δεν γνώριζε καν νωρίτερα ότι τις διέθετε.

Σε αυτό το webinar θα ανακαλύψουμε τεχνικές αυτοφροντίδας της ψυχικής υγείας των γονέων και των παιδιών τους ώστε να απολαύσουν το υπέροχο ταξίδι της γονεϊκότητας ακόμη και εν μεσω δύσκολων συνθηκών . Ας μην λησμονούμε πως μέσα και από τις αντιξοότητες οι σχέσεις δυναμώνουν ,πλουτίζουν και βαθαίνουν.
Θα μάθουμε μαζί τι σημαίνει η έννοια της αυτοσυμπόνιας και γιατί διαδραματίζει τόσο σημαντικό ρόλο στη ζωή και στις σχέσεις μας; Τι κερδίζουμε αν προσπαθήσουμε να την αναπτύξουμε.

Ελάτε να ανακαλύψουμε ασκήσεις και τεχνικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε την αυτοσυμπόνια.
Το βιωματικό μέρος συμπεριλαμβάνει ασκήσεις που μπορεί να χρησιμοποιηθούν απο ειδικούς σε ένα ψυχοθεραπευτικό πλαίσιο αλλά και απο όποιον επιθυμεί στον δικό του χρόνο τα εξασκηθεί στις εν λόγο έννοιες.

Ενότητες Σεμιναρίου

1. Ευτυχισμένοι γονείς σημαίνει ευτυχισμένα παιδιά
2. Τι σημαίνει εσωτερικό πλαίσιο αναφοράςq
3. Πώς διατηρείται η ισορροπία στην οικογένεια;
4. Τι σημαίνει αυτοσυμπόνια;
5. Τι δεν είναι αυτοσυμπόνια;
6. Ποιά είναι τα οφέλη της αυτοσυμπόνιας;
7. Βιωματικό μέρος (προτεινόμενες ασκήσεις)

Το σεμινάριο απευθύνεται:

1. σε ειδικούς και φοιτητές ψυχικής υγείας που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα σε σχέση με τις έννοιες της αυτοσυμπόνιας και της αυτοφροντίδας, ώστε να μπορούν να τις εντάξουν στο συμβουλευτικό ή ψυχοθεραπευτικό τους πλαίσιο
2. σε γονείς που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα και να αναπτύξουν τις εν λόγο έννοιες
3. σε όλους όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και επιθυμούν να αναπτυχθούν φροντίζοντας τον εαυτό τους

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Η παρακολούθηση είναι δωρεάν μέσω της πλατφόρμας zoom.

Επιπρόσθετα, δίνεται η δυνατότητα μιας δωρεάν συνεδρίας με τις εισηγήτριες για όποιον συμμετέχοντα το επιθυμεί (η επικοινωνία μπορεί να γίνει στα στοιχεία που δίνει η κάθε εισηγήτρια)

Βιογραφικά εισηγητών

Μαίρη Παναγοπούλου: Οργανωσιακός Σύμβουλος, υποψήφια διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στο πεδίο της Οργανωσιακής Συμπεριφοράς. Απέκτησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, στην Ψυχολογία της Εργασίας και στην Επαγγελματική Συμβουλευτική και Προσανατολισμό. Εκπαιδεύτηκε στην Θετική Ψυχολογία στην Ελληνική Εταιρεία Θετικής Ψυχολογίας και συνεχίζει την εκπαίδευσή της στην Συνθετική Συμβουλευτική Ενηλίκων στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας. Εργάζεται ιδιωτικά στο MindPath, παρέχοντας υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής και προσανατολισμού καθώς και Συμβουλευτικής Ψυχικής Υγείας (Ε)
Επικοινωνία: [email protected] | 6985563153

Μαρία Ολυμπία Ποντίκη: Νομικός, Σύμβουλος Γάμου-Οικογένειας, Προσωπικός Σύμβουλος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ποιμαντική Ψυχολογία Ε.Κ.Π.Α. Αρθρογράφος , εκπαιδεύσεις σε E.Κ.Π.Α, Συστημική Συμβουλευτική, Μetropolitan College, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σεμινάρια Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Εκπαίδευση στο Yale University στην αυτογνωσία και στην ανακάλυψη της προσωπικής ευτυχίας. Εργάζεται ιδιωτικά συνεδρίες συμβουλευτικής, συμβουλευτική οικογένειας -παιδιών.
Επικοινωνία: [email protected]

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ο ΗΡΩΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΡΑΚΟΣ

Ιστοσελίδα: Heroandthedragon.org
Ο Σύλλογός ξεκίνησε ως εθελοντική ομάδα, με επίκεντρο τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Όνειρο και στόχος μας να κάνουμε τη διαφορά με αγάπη, ελπίδα και χαμόγελα, πολλά χαμόγελα ενάντια σε καθετί έρχεται ως εμπόδιο σε μια ξέγνοιαστη παιδική ηλικία

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Εισηγητές: Μαίρη Παναγοπούλου - Μαρία Ολυμπία Ποντίκη
Τύπος: Online Webinar
Τόπος Διεξαγωγής: Web
Διάρκεια: 2 Ώρες

Ημ/νία Διεξαγωγής: 11 Δεκ (13:00 - 17:00)

Βεβαίωση Παρακολούθησης: ΝΑΙ