Ψυχοθεραπευτική διαδικασία: Η επίδραση της διατροφής του θεραπευόμενου στο ψυχοθεραπευτικό αποτέλεσμα

Πως η η διεπιστημονική συνεργασία μεταξύ Διαιτολόγου και Ψυχοθεραπευτή μπορεί να δώσει καλύτερα και πιο άμεσα αποτελέσματα, όποιο κι αν είναι το αίτημα του θεραπευόμενου;

Είναι γνωστό ότι η ψυχική υγεία συνδέεται άμεσα με τη σωματική υγεία. Συχνά, η θεραπευτική πορεία ενός ασθενή που απευθύνεται σε έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας, οπισθοδρομεί λόγω σοβαρών ελλείψεων βασικών θρεπτικών συστατικών, υπεύθυνων για την αρμονική παραγωγή μιας πληθώρας νευροδιαβιβαστών που σχετίζονται με την ψυχική ισορροπία κάθε ατόμου.

Η ορθή διάγνωση και η αναπλήρωση βασικών ελλείψεων μπορεί να συντομεύσει έως και έξι μήνες κάθε θεραπευτική διαδικασία προσφέροντας στον επαγγελματία ψυχικής υγείας ένα ευκολότερο έργο σε πολλαπλά επίπεδα.

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας, διαιτολόγος και διευθυντής του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών – ΚΕΑΔΔ απαντά σε καίρια ερωτήματα, για τον σημαντικό ρόλο της διατροφής αλλά και της φροντίδας του οργανισμού στην ψυχοθεραπευτική διαδικασία, όχι μόνο των διατροφικών διαταραχών αλλά κάθε αιτήματος με το οποίο προσέρχεται ο θεραπευόμενος στο γραφείο ενός ψυχολόγου-ψυχοθεραπευτή.

Στο Webinar, θα απαντηθούν ερωτήματα, όπως:

  • Τι σημαίνει ορθή διάγνωση και πως αυτή επιτυγχάνεται;
  • Πως η φυσική παραγωγή νευροδιαβιβαστών σχετίζονται με την πορεία μιας ψυχοθεραπείας;
  • Πως η διατροφή μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του στρες συμβάλλοντας θετικά στο ψυχοθεραπευτικό αποτέλεσμα;
  • Με ποιον τρόπο η διατροφή μπορεί να βοηθήσει τον θεραπευόμενο να βελτιώσει τα επίπεδα σωματικής αντοχής και κατά συνέπεια και τα επίπεδα Ψυχικής υγείας;
  • Πως η διεπιστημονική συνεργασία μεταξύ διαιτολόγου και ψυχοθεραπευτή μπορεί να δώσει καλύτερα και πιο άμεσα αποτελέσματα;
  • Ποια είναι η σημασία της φροντίδας της διατροφής, του ίδιου του ψυχοθεραπευτή;

Σε ποιους απευθύνεται το Webinar

Η online εκδήλωση απευθύνεται αρχικά σε Ειδικούς Ψυχικής Υγείας και σε Επαγγελματίες Υγείας. Απευθύνεται όμως και σε οποιονδήποτε έχει ένα προσωπικό ενδιαφέρον για την αυτοβελτίωση και την φροντίδα του εαυτού….

Η είσοδος είναι ελεύθερη, υπάρχει ωστόσο περιορισμένος αριθμός θέσεων. Κάντε εγγραφή, για δέσμευση θέσης.

Τόπος-χρόνος εκδήλωσης

Η online εκδήλωση διοργανώνεται από την Πύλη Ψυχολογίας Psychology.gr στα πλαίσια ενός ευρύτερου προγράμματος online σεμιναρίων που πραγματοποιούνται κάθε 15 ημέρες (ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00), καθόλη τη διάρκεια της σεζόν 2021-22.

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας ZOOM, ενώ βιντεοσκοπούνται και μεταγενέστερα δημοσιεύονται στο κανάλι του Psychology.gr, στο Youtube.

Διάρκεια εκδήλωσης : 19.00 – 20.15
Τοποθεσία Online σεμιναρίου: ZOOM – ΠΥΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Καλεσμένος/Εισηγητής:

Ευάγγελος Ζουμπανέας:
Ψυχοθεραπευτική διαδικασία: Η επίδραση της διατροφής του θεραπευόμενου στο ψυχοθεραπευτικό αποτέλεσμα | PSYVERSITYΟ Ευάγγελος Ζουμπανέας είναι ένας από τους πρώτους επιστήμονες που αναγνώρισε και αντιμετώπισε τα προβλήματα των Διατροφικών Διαταραχών στην Ελλάδα. Είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Master Practitioner In Eating Disorders & Obesity, με μεταπτυχιακές σπουδές και εξειδίκευση στη διατροφική και ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών πρόσληψης τροφής.

Από τον Δεκέμβριο του 2010 είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών, το οποίο είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης του Εθνικού Οργανισμού για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας για τις πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις Master Practitioner In Eating Disorders, αποκλειστικά για Eπαγγελματίες Yγείας.

Είναι συγγραφέας των βιβλίων:

THIN… positive – Μυστικά Ελέγχου της Πείνας & της Διατροφής (εκδόσεις Μεταίχμιο)
Διατροφική Νοημοσύνη (εκδόσεις Κλειδάριθμος)
Αναζητώντας ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΒΑΡΟΣ των ονείρων σου.

Την εκδήλωση συντονίζει, η Χρύσα Πράντζαλου από το τμήμα σύνταξης του Psychology.gr

PSYCHOLOGY.GR

Ιστοσελίδα: www.psychology.gr
Η μεγαλύτερη και πιο ιστορική Πύλη Ψυχολογίας στο ελληνικό διαδίκτυο, από το 2003.

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Εισηγητές: PSYCHOLOGY.GR
Τύπος: Online Σεμινάριο
Τόπος Διεξαγωγής: ΖΟΟΜ
Διάρκεια: 19.00 - 20.15

Ημ/νία Διεξαγωγής: 01 Δεκ (19:00 - 20:15)

Σεμινάρια του φορέα