Σχολική Ετοιμότητα & Ανάπτυξη Δεξιοτήτων

Το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ, προσκαλεί όλους τους γονείς και εκπαιδευτικούς σε μια διαδικτυακή ομιλία με θεματική: «Σχολική ετοιμότητα & ανάπτυξη δεξιοτήτων».

Ημερομηνία: Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023
Ώρα: 18:30- 21:00 μ.μ

Εισηγήτρια:
Σαντίκου Βασιλική MSc, Ψυχολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ.

Πληροφορίες

Ένα σημαντικό ποσοστό 10-20% παιδιών προσχολικής ηλικίας, έρχεται αντιμέτωπο με δυσκολίες στην επαρκή ανταπόκριση στις απαιτήσεις του δημοτικού σχολείου.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Γιατί πολύ απλά όλα τα παιδιά δεν είναι απολύτως έτοιμα να επιδείξουν μια επάρκεια στην επίτευξη γνωστικών, κοινωνικών, γλωσσικών αλλά και λοιπών στόχων σε μια δεδομένη στιγμή. Γιατί όλα τα παιδιά ξεκινούν τη φοίτηση στο σχολείο, αλλά δεν εκκινούν όλα από την ίδια βάση. Κι αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε ή να το παραβλέπουμε.

Ωστόσο η ετοιμότητα, είναι ένα πιο σύνθετο τοπίο και αναφέρεται στο σύνολο των ικανοτήτων, συμπεριφορών και γνώσεων που διαθέτει ένα παιδί προσχολικής ηλικίας για να μεταβεί επιτυχώς στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Βασικοί άξονες:
• Ορισμός και η σημασία της σχολικής ετοιμότητας.
• Λίστες ελέγχου βασικών δεξιοτήτων του παιδιού.
• Ο ρόλος των γονιών και τι μπορούν να κάνουν για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των απαραίτητων ικανοτήτων του παιδιού και την σχολική προετοιμασία του.
• Πρώιμη ανίχνευση Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών.

Κανονισμός διαδικτυακής παρακολούθησης

Οι εκπαιδευόμενοι που έχουν επίσημα κατοχυρώσει τη συμμετοχή τους ενημερώνονται 2 ημέρες πριν την έναρξη της εκπαίδευσης στο προσωπικό τους email σχετικά με τον τρόπο σύνδεσης.

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής παρακολούθησης είναι απαραίτητο οι κάμερες να παραμένουν ανοιχτές και να κλείνουν μόνο σε συνθήκη διαλείμματος.

Είναι απαραίτητη η χρησιμοποίηση ακουστικών όταν κάποιος δεν βρίσκεται σε ιδιωτικό χώρο λόγω σεβασμού των προσωπικών δεδομένων όλης της ομάδας και προστασίας του απορρήτου των κλινικών περιστατικών που αναλύονται.

Δεν επιτρέπεται η μαγνητοσκόπηση των σεμιναρίων.

Δήλωση συμμετοχής έως και 10/02
Κόστος συμμετοχής: €30

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 698 8080383.

ΔΙ.ΚΕ.ΨΥ

Διεύθυνση: Σοφοκλή Βενιζέλου 16, Ηράκλειο 141 22
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2102830100
Ιστοσελίδα: ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΦΟΡΕΑ
Το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. (Διεπιστημονική & Ερευνητική Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη Παιδιών και Ενηλίκων) δημιουργήθηκε το 1999 με στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας, παιδιών, εφήβων και ενηλίκων μέσα από έγκυρη επιστημονική διάγνωση και εξειδικευμένες υποστηρικτικές θεραπείες.

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Εισηγητές: Σαντίκου Βασιλική MSc, Ψυχολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ.
Τύπος: ONLINE
Τόπος Διεξαγωγής: ZOOM
Διάρκεια: 2.30 Ωρες
Κόστος: 30

Ημ/νία Διεξαγωγής: 13 Φεβ (18:30 - 21:00)

Βεβαίωση Παρακολούθησης: ΝΑΙ

Σεμινάρια του φορέα