Σεμινάριο Συμβουλευτικής Γονέων E-Learning

Το παρόν διαδικτυακό σεμινάριο, διάρκειας 45 ωρών, που απευθύνεται σε ειδικούς που σχετίζονται άμεσα με το χώρο της ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, συμβούλους, ψυχοθεραπευτές, παιδαγωγούς).

Με την ολοκλήρωση του Σεμιναρίου χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης.

ΣΤΟΧΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση με τη συμβουλευτική διαδικασία, η ενημέρωση για ζητήματα που αφορούν τους σύγχρονους γονείς, η γνωριμία με τις μεθόδους συμβουλευτικής παρέμβασης στα αιτήματα των γονέων, καθώς και η πρακτική εφαρμογή τους από τους συμμετέχοντες.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Η χρησιμότητα του σεμιναρίου έγκειται στο γεγονός ότι, ανεξαρτήτως της προσέγγισης και της ψυχοθεραπευτικής εκπαίδευσης κάθε ειδικού, είναι απαραίτητη η γνώση και εφαρμογή των βασικών τεχνικών και δεξιοτήτων της συμβουλευτικής.

Παράλληλα, ένα σεβαστό ποσοστό των πελατών που απευθύνονται σε ειδικούς ψυχικής υγείας αιτούνται συμβουλευτικής υποστήριξης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τον τελευταίο καιρό παρατηρείται ολοένα και μεγαλύτερο ρεύμα γονέων που επιθυμούν να εμπλακούν σε μια συμβουλευτική σχέση προκειμένου να αντιμετωπίσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά τις δυσκολίες που συναντούν κατά την ανατροφή των παιδιών τους, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που ταυτόχρονα συνυπάρχουν περαιτέρω προκλήσεις (διαζύγιο, απώλειες, ασθένειες).

Το σεμινάριο πραγματοποιείται για 11η χρονιά, ανανεωμένο σε ύλη και διάρκεια, με ιδιαίτερη έμφαση στη βιωματική εκπαίδευση και την πρακτική εξάσκηση.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Εισαγωγή στη συμβουλευτική: συμβουλευτική διαδικασία, στάδια συμβουλευτικής, τεχνικές συμβουλευτικής, δεξιότητες συμβούλου, δεοντολογικά ζητήματα, οριοθέτηση συμβουλευτικής διαδικασίας, δημιουργία θεραπευτικής σχέσης, διαφορά συμβουλευτικής γονέων από συμβουλευτική ζεύγους, λήψη ιστορικού από τους γονείς και διερεύνηση αιτημάτων. (15 ώρες)

2η Συνάντηση

Α. συμβουλευτική γονέων: κυρίαρχα αιτήματα γονέων ανά ηλικιακή ομάδα των παιδιών τους, τρόποι συμβουλευτικής αντιμετώπισης των δυσκολιών των γονέων, διαχείριση συγκρούσεων εντός και εκτός συνεδρίας,

Β. Ειδικά θέματα: εξειδικευμένες κατευθύνσεις για γονείς που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με βρέφη, νήπια, παιδιά σχολικής ηλικίας, ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, δυσκολίες συγκέντρωσης και υπερκινητικότητα. (15 ώρες)

3η Συνάντηση

Α. ειδικά θέματα: εξειδικευμένες κατευθύνσεις για γονείς που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με παιδιά και εφήβους σχετικά με προβλήματα εξαρτήσεων, παραβατικότητα, δυσκολίες στη συμπεριφορά, διαζύγιο, απώλειες προσώπων, ψυχικές και οργανικές ασθένειες μελών οικογένειας

Β. εφαρμογή: χρήση κλινικών παραδειγμάτων, εξάσκηση σε πραγματικά περιστατικά, παρουσίαση τεχνικών από την εισηγήτρια, ασκήσεις εφαρμογής των τεχνικών, παίξιμο ρόλου, προσομοίωση συνεδριών. (15 ώρες)

Το σεμινάριο παρέχεται αποκλειστικά Online με ζωντανή διαδραστική παρακολούθηση και πραγματοποιείται σε 3 Σαββατοκύριακα 10:00 π.μ. – 17:30 μ.μ. στις εξής ημερομηνίες: 15-16/5, 29-30/5, 12-13/6

Κόστος συμμετοχής Σεμιναρίου Συμβουλευτικής Γονέων:
Ιδιώτες: 530 ευρώ
Φοιτητές/Άνεργοι: 430 ευρώ
Σπουδαστές & Απόφοιτοι του Κέντρου : 350 ευρώ

*** Εαν παρακολουθήσετε το Ταχύρρυθμο Σεμινάριο Συμβουλευτικής Παρέμβασης σε παιδιά νηπιακής, παιδικής και εφηβικής ηλικίας μαζί με το Ταχυρρυθμό Σεμινάριο Γονέων έχετε ειδική έκπτωση στην συνολική τιμή. ***

Κόστος συμμετοχής Σεμιναρίου Συμβουλ. Παρέμβαση σε παιδιά & Συμβουλευτική Γονέων (σύνολο 105 ώρες):

Ιδιώτες: 1000 ευρώ
Φοιτητές/Άνεργοι: 900 ευρώ
Σπουδαστές & Απόφοιτοι του Κέντρου: 800 ευρώ

Τρόπος πληρωμής:

Η καταβολή του κόστους συμμετοχής γίνεται εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις σε τραπεζικό λογαριασμό ή με χρέωση πιστωτικής κάρτας.

Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής

Διεύθυνση: Σοφοκλέους 64 και Χαροκόπου, Καλλιθέα
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210.8219210
Το Κ.Ε.ΨΥ.ΣΥ. προσφέρει προγράμματα εξειδικευμένης επαγγελματικής μετεκπαίδευσης, τα οποία απευθύνονται σε πτυχιούχους επαγγελματίες της ψυχικής υγείας, όπως ψυχολόγους, ψυχιάτρους, συμβούλους ψυχικής υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχιατρικούς νοσηλευτές.

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Εισηγητές: Ζαφειρίδου Φανή, Στάμου Αναστασία
Τύπος: Ταχυρρυθμό Σεμινάριο Γονέων
Τόπος Διεξαγωγής: Web
Διάρκεια: 45 ώρες
Κόστος: 1000

Ημ/νία Διεξαγωγής: 15 Μάι (16:00 - 20:00)

Βεβαίωση Παρακολούθησης: ΝΑΙ