Συνάψεις Ανθρώπων και Εγκεφάλων

To Athens Synthesis Centre™ παρουσιάζει την ομιλία με τίτλο «Συνάψεις Ανθρώπων και Εγκεφάλων» με ελεύθερη είσοδο μέσω zoom και χωρίς προεγγραφή.

Εισηγητής: Μιχάλης Καλλιφρονάς, ιατρός, ECP, Προσωποκεντρικός Ψυχοθεραπευτής, Εκπαιδευτής και Επόπτης,
συγγραφέας του Οι Ρίζες της Ψυχοθεραπείας: Νευροβιολογία και Νευροενδοκρινολογία (εκδόσεις Ασημάκης)

Σύνδεσμος σύνδεσης στην πλατφόρμα του Zoom:

https://us02web.zoom.us/j/89778297463?pwd=bXNWT1kwMy9SYjk3V3VDWHJjRkF2dz09

Meeting ID: 897 7829 7463 Passcode: 214161

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Οι Ρίζες της Ψυχοθεραπείας: Νευροβιολογία και Νευροενδοκρινολογία»

«Στην ψυχοθεραπευτική σχέση, χρειάζεται να ξεκινήσουμε ένα ταξίδι με ενδιαφέρον για έναν τελικό προορισμό που δε μας έχει γίνει γνωστός», γράφει ο Μιχάλης Καλλιφρονάς:

Ένα τέτοιο απολαυστικό ταξίδι ήταν για μένα το διάβασμα του βιβλίου.Χάρηκα για συνδέσεις σε επιστημονικό επίπεδο που με βοήθησε να κάνω ανάμεσα στη βιο-ψυχο-κοινωνικές εκφράσει; της ζωής. Ανησύχησα (αποσταθεροποιήθηκα; ) και ίσως ζήλεψα για όσα δεν έχω αξιοποιήσει στη θεραπευτική μου πράξη. Ποτέ δεν είναι αργά!

Ένιωσα ασφάλεια γιατί καθένας από τους συγγραφείς του βιβλίο, ενώ έχουν τόση εμπειρία ο καθένας στην εξειδίκευση του, συνυπάρχουν, συνυπάρχουν αρμονικά στο βιβλίο, προετοιμάζοντας/διευκολύνοντας μια ολιστική κατανόηση του ανθρώπου.

Στο βιβλίο λοιπόν συνδέονται η νευροβιολογία και η νευροενδοκρινολογία με την ψυχοθεραπεία ( που αξιοποιεί το σώμα, το λόγο και το σχετίζεσθαι και βιώνεται η ίδια ως αμφίδρομη σχέση) χωρίς διχοτομίες ή γραμμικές σχέσεις αιτίου-αιτιατού.

Πώς αλλιώς αφού είναι προφανές ότι οι συγγραφείς ζουν την ιατρική και την ψυχοθεραπεία σαν μια εξελισσόμενη ολιστική διεργασία.

Λίγα λόγια για την εκπαίδευση στο Athens Synthesis Centre

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει:

Δωρεάν Υλικό

Ειδικές εκδόσεις με την αντίστοιχη θεματολογία δωρεάν για τους εκπαιδευομένους μας.

Εκπαιδευτές

Εκπαιδευτές με επαγγελματική πείρα, συγγραφείς, κατόχους των αντίστοιχων ευρωπαϊκών πιστοποιήσεων.

Σεμινάρια

Ειδικά σεμινάρια για επαγγελματίες υγείας αλλά και για το ευρύτερο κοινό.

Μεταλυκειακή εκπαίδευση στη συνθετική συμβουλευτική

Μεταλυκειακή εκπαίδευση στη συνθετική συμβουλευτική επικυρωμένη από τον επαγγελματικό σύλλογο της Σκωτίας Counselling and Psychotherapy in Scotland (COSCA) εναρμονισμένη με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής και της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής.

Μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη συνθετική ψυχοθεραπεία

Επικυρωμένη από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Συνθετικής Ψυχοθεραπείας, την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ψυχοθεραπείας, η οποία απονέμει το European Certificate of Psychotherapy ενώ εμφανίζεστε στο μητρώο της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος.

Ψυχική αυτο-θεραπεία του ανθρώπου

Εκπαίδευση η οποία αντανακλά την πεποίθηση ότι η ατομική ανάπτυξη και θεραπεία περιλαμβάνει τη σύνθεση του σώματος, συναισθήματος, νου, ψυχής και πνεύματος.Ιδιαίτερη έμφαση στην ικανότητα του κάθε ατόμου για αυτο-θεραπεία ως υπεύθυνο άτομο με ευθύνη για τον εαυτό του.

Athens Synthesis Centre

Διεύθυνση: Ακαδημίας και Μαυρομιχάλη 1, 1ος όροφος Αθήνα, (σταθμός Μετρό Πανεπιστήμιο)
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2103210033
Ιστοσελίδα: Athens Synthesis Centre™
Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1 ATHENS SYNTHESIS προσφέρει σε βάθος εκπαίδευση στη συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία βασισμένη στην ανθρωπιστική και συνθετική παράδοση.

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Εισηγητές: Μιχάλης Καλλιφρονάς
Τύπος: Live webinar
Τόπος Διεξαγωγής: Zoom

Ημ/νία Διεξαγωγής: 28 Μάι (18:00 - 20:00)

Βεβαίωση Παρακολούθησης: ΟΧΙ

Σεμινάρια του φορέα