Θεραπευτική ομάδα για την καλλιέργεια της αυτοεκτίμησης

Θέλω και επιλέγω να ζω τη ζωή που αξίζω: μια θεραπευτική ομάδα για την καλλιέργεια της αυτοεκτίμησης

Υπάρχουν φορές που αμφισβητείς τον εαυτό σου; Αμφιβάλλεις συχνά για τις ικανότητές σου;

Πιστεύεις ότι δεν αξίζεις ως άνθρωπος;

Η υγιής αυτοεκτίμηση είναι η θετική εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου και είναι προσωπική υπόθεση.

Η συμμετοχή σου στην ομάδα είναι η ευκαιρία για να μάθεις να αναγνωρίζεις και να πιστεύεις στην προσωπική σου αξία, να αγαπάς τον εαυτό σου, να αναπτύξεις δεξιότητες για να υλοποιείς τους στόχους σου, ενώ θα βοηθήσει στη μείωση συμπτωμάτων άγχους ή αρνητικής διάθεσης που ίσως βιώνεις.

Στην ομάδα συζητάμε το νόημα της αυτοεκτίμησης και πόση επιλέγεις να έχεις, την πίστη στην αλλαγή και την προσωπική ευθύνη, τα εσωτερικά και τα εξωτερικά εφόδια που σε στηρίζουν, τον εσωτερικό κριτή και πώς μπορείς να τον ελέγχεις, τα «πρέπει» των άλλων και πώς θα τα εμποδίσεις να σε επηρεάζουν, τις προσωπικές πεποιθήσεις που έμαθες να έχεις και όσες επιλέγεις τώρα, αλλά και τη διεκδικητικότητα που μπορείς να αναπτύξεις για να θέτεις όρια.

Τώρα είναι η στιγμή για να επιλέξεις τη ζωή που αξίζεις!

Ημέρα/ ώρες: Πέμπτη 7μ.μ. -9μ.μ.
Συντονίστριες ομάδας:
Ανδριάνα Σαμαρίδου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια
Δρ. Σοφία Πρωτόπαπα, Σύμβουλος ψυχικής υγείας και σταδιοδρομίας, συγγραφέας, εκπαιδευτικός

Λίγα λόγια για την Ανδριάνα Σαμαρίδου

samaridou-andriannaΗ Ανδριάνα Σαμαρίδου είναι Ψυχολόγος και Σύμβουλος Σεξουαλικής Υγείας. Έχει πτυχίο στην Εφαρμοσμένη Ψυχολογία και μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική και Συνθετική Ψυχοθεραπεία. Έχει εξειδικευτεί σε θέματα Σεξουαλικής υγείας και συγκεκριμένα έχει ολοκληρώσει το Πρόγραμμα «Ψυχοσεξουαλικές διαταραχές: διάγνωση και θεραπεία» (ΕΠΙΨΥ).

Επί του παρόντος ιδιωτεύει στους Αμπελοκήπους ως μέλος του δίγλωσσου κέντρου Ψυχοθεραπείας Roots Wellness Center ενώ παραλλήλως παρακολουθεί σεμινάρια και συνέδρια Ψυχοθεραπείας στο πλαίσιο συνεχιζόμενης προσωπικής ανάπτυξης.

Είναι επίσης υπεύθυνη συντονισμού μεταπτυχιακών φοιτητών που κάνουν την πρακτική τους άσκηση στο γραφείο της και εκτός από ατομικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας παρέχει συμβουλευτική ζεύγους και διεξάγει θεραπευτικές ομάδες για το Κοινωνικό Άγχος και την Αυτοεκτίμηση.

Λίγα λόγια για την Σοφία Πρωτόπαπα

protopapa-sofiaΗ Δρ. Σοφία Πρωτόπαπα είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Σταδιοδρομίας με σπουδές σε διάφορα αντικείμενα όπως Ιστορία, Οργανωσιακή Ψυχολογία, Κλινική Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικές Επιστήμες. Επίσης, είναι πιστοποιημένη Global Career Development Facilitator από το National Board of Certified Counselors των Η.Π.Α.

Σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες, ακολουθεί κυρίως τη γνωσιακή και συμπεριφοριστική προσέγγιση και εστιάζει στην ενδυνάμωση του ατόμου και σε ικανότητες που μπορεί να αναπτύξει για να ξεπερνάει αποτελεσματικά τα θέματα που αποτελούν πρόκληση στη ζωή του, όπως άγχος, κατάθλιψη ή χαμηλή αυτοεκτίμηση, να βρίσκει εσωτερική ισορροπία και να πετυχαίνει τους στόχους του.

Roots Wellness Center

Διεύθυνση: Λεωφ. Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου 64, 15771
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 7789736
Ιστοσελίδα: Roots Wellness Center
Το Roots Wellness Center αποτελεί ένα ασφαλές και όμορφο περιβάλλον μέσα στο οποίο μπορεί κανείς να αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες για να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες, τις μεγάλες προκλήσεις και αλλαγές στη ζωή.

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Εισηγητές: Ανδριάνα Σαμαρίδου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια και Δρ. Σοφία Πρωτόπαπα, Σύμβουλος ψυχικής υγείας και σταδιοδρομίας, συγγραφέας, εκπαιδευτικός
Τύπος: Θεραπευτική Ομάδα (ONLINE)
Τόπος Διεξαγωγής: Zoom
Διάρκεια: 12 δίωρες συνεδρίες
Κόστος: 480

Ημ/νία Διεξαγωγής: 25 Νοέ (19:00 - 21:00)

Βεβαίωση Παρακολούθησης: ΟΧΙ

Σεμινάρια του φορέα