Θεραπευτική ομάδα για το Κοινωνικό Άγχος

Κοινωνικό Άγχος: Θα του επιτρέπεις να σε ελέγχει ή θα επιλέξεις να το διαχειριστείς;

Υπάρχουν φορές που αισθάνεσαι πίεση όταν πρέπει να μιλήσεις με κάποιον που δεν γνωρίζεις;

Σε αγχώνει το πρώτο ραντεβού; Αισθάνεσαι να κόβονται τα πόδια σου στη σκέψη μιας συνέντευξης; Αισθάνεσαι αδυναμία όταν πρέπει να κάνεις μία παρουσίαση στο πανεπιστήμιο ή στην εργασία σου;

Αν σε δυσκολεύουν αυτές ή παρόμοιες κοινωνικές καταστάσεις γιατί πιστεύεις ότι δεν έχεις κάτι ενδιαφέρον να πεις ή γιατί φοβάσαι ότι οι άλλοι θα σε κρίνουν αρνητικά, τότε θα ωφεληθείς από τη συμμετοχή σου στην ομάδα.

Μέσα από πρακτικές ασκήσεις, θα μάθεις να διαχειρίζεσαι το άγχος σου και να επικοινωνείς με άνεση, να απολαμβάνεις τις σχέσεις σου με τους άλλους και να παρουσιάζεις τον εαυτό σου με αυθεντικότητα σε διάφορους τομείς της ζωής σου.

Στην ομάδα συζητάμε τι σημαίνει κοινωνικό άγχος και τι το προκαλεί, πώς θα αναγνωρίζεις σε ποιες καταστάσεις ή με ποιους ανθρώπους το βιώνεις πιο έντονα, ποιες συμπεριφορές σου το διαιωνίζουν, με ποιον τρόπο και σε ποιο βαθμό συμβάλλουν οι σκέψεις σου, αλλά και πώς μπορείς να το διαχειριστείς για να αισθάνεσαι αυτοπεποίθηση σε κοινωνικές καταστάσεις.

Ημέρα/ ώρα: Τετάρτη 7-9 μ.μ.

Συντονίστριες ομάδας:

Δρ. Σοφία Πρωτόπαπα, – Σύμβουλος ψυχικής υγείας και σταδιοδρομίας, συγγραφέας, εκπαιδευτικός
Ανδριάνα Σαμαρίδου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

Λίγα λόγια για την Ανδριάνα Σαμαρίδου

samaridou-andriannaΗ Ανδριάνα Σαμαρίδου είναι Ψυχολόγος και Σύμβουλος Σεξουαλικής Υγείας. Έχει πτυχίο στην Εφαρμοσμένη Ψυχολογία και μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική και Συνθετική Ψυχοθεραπεία. Έχει εξειδικευτεί σε θέματα Σεξουαλικής υγείας και συγκεκριμένα έχει ολοκληρώσει το Πρόγραμμα «Ψυχοσεξουαλικές διαταραχές: διάγνωση και θεραπεία» (ΕΠΙΨΥ).

Επί του παρόντος ιδιωτεύει στους Αμπελοκήπους ως μέλος του δίγλωσσου κέντρου Ψυχοθεραπείας Roots Wellness Center ενώ παραλλήλως παρακολουθεί σεμινάρια και συνέδρια Ψυχοθεραπείας στο πλαίσιο συνεχιζόμενης προσωπικής ανάπτυξης.

Είναι επίσης υπεύθυνη συντονισμού μεταπτυχιακών φοιτητών που κάνουν την πρακτική τους άσκηση στο γραφείο της και εκτός από ατομικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας παρέχει συμβουλευτική ζεύγους και διεξάγει θεραπευτικές ομάδες για το Κοινωνικό Άγχος και την Αυτοεκτίμηση.

Λίγα λόγια για την Σοφία Πρωτόπαπα

protopapa-sofiaΗ Δρ. Σοφία Πρωτόπαπα είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Σταδιοδρομίας με σπουδές σε διάφορα αντικείμενα όπως Ιστορία, Οργανωσιακή Ψυχολογία, Κλινική Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικές Επιστήμες. Επίσης, είναι πιστοποιημένη Global Career Development Facilitator από το National Board of Certified Counselors των Η.Π.Α.

Σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες, ακολουθεί κυρίως τη γνωσιακή και συμπεριφοριστική προσέγγιση και εστιάζει στην ενδυνάμωση του ατόμου και σε ικανότητες που μπορεί να αναπτύξει για να ξεπερνάει αποτελεσματικά τα θέματα που αποτελούν πρόκληση στη ζωή του, όπως άγχος, κατάθλιψη ή χαμηλή αυτοεκτίμηση, να βρίσκει εσωτερική ισορροπία και να πετυχαίνει τους στόχους του.

Roots Wellness Center

Διεύθυνση: Λεωφ. Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου 64
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 7789736
Ιστοσελίδα: Roots Wellness Center
Το Roots Wellness Center αποτελεί ένα ασφαλές και όμορφο περιβάλλον μέσα στο οποίο μπορεί κανείς να αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες για να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες, τις μεγάλες προκλήσεις και αλλαγές στη ζωή.

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Εισηγητές: Δρ. Σοφία Πρωτόπαπα, - Σύμβουλος ψυχικής υγείας και σταδιοδρομίας, συγγραφέας, εκπαιδευτικός και Ανδριάνα Σαμαρίδου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια
Τύπος: Θεραπευτική ομάδα
Τόπος Διεξαγωγής: Zoom
Διάρκεια: 12 δίωρες συνεδρίες
Κόστος: 480

Ημ/νία Διεξαγωγής: 24 Νοέ (19:00 - 21:00)

Βεβαίωση Παρακολούθησης: ΟΧΙ

Σεμινάρια του φορέα