Το τραύμα αλλιώς….. Με αφορμή τις περιπέτειες του Batman

Η Δραματοθεραπεία είναι μια μέθοδος που επικεντρώνεται στα υγιή και δυνατά σημεία του ατόμου και το βοηθά, μέσα από τα σύμβολα και τον παιγνιώδη χαρακτήρα της, να αποκτήσει αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση, να αποδεχτεί τον εαυτό του και να μετουσιώσει αρνητικές πλευρές του με έναν πολύ δημιουργικό τρόπο.

Σε ποιους απευθύνεται το βιωματικό εργαστήρι 

Το συγκεκριμένο βιωματικό εργαστήρι απευθύνεται σε φοιτητές, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες της ψυχικής υγείας, γονείς αλλά και σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν την δραματοθεραπεία.

Πληροφορίες για το εργαστήρι

Στο συγκεκριμένο εργαστήρι θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να επεξεργαστούν και να διερευνήσουν μια τραυματική εμπειρία ή ένα γεγονός μέσα από τις τεχνικές της δραματοθεραπείας –παιχνίδια ρόλων, σωματικές δράσεις, κατασκευή μάσκας, αφήγηση ιστορίας σε ένα ασφαλές και με παιχνιδιάρικη διάθεση πλαίσιο.

Με την χρήση της απόστασης, του παιχνιδιού και με οδηγό τις περιπέτειες του batman κάθε μέλος θα μπορέσει να αφηγηθεί, να παίξει, να ανακατασκευάσει και να μετουσιώσει ότι τον έχει τραυματίσει.

Ημερομηνία :Σάββατο 1 Απριλίου & Κυριακή 2 Απριλίου
Διάρκεια: 11:00-16:00
Κόστος: 100 ευρώ συν ΦΠΑ
Αριθμός μελών: 8-10
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων οι συμμετέχοντες καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή και να φοράνε άνετα ρούχα. Δίνεται βεβαίωση συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ.: 2130255930
Διεύθυνση: Καλλιρόης 78 – Κουκάκι (Πλησίον Μετρό Συγγρού – Φιξ)

metavasia-kentro-dramatotherapias


Συντονίστρια: Άννα Λούζη, Ψυχολόγος-Δραματοθεραπεύτρια

Η Άννα Λούζη είναι ψυχολόγος-δραματοθεραπεύτρια. Αποφοίτησε από το Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και από το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας «ΑΙΩΝ». Είναι ιδρυτικό στέλεχος του κέντρου πρόληψης, συμβουλευτικής και δραματοθεραπείας «Μετάβαση» και πραγματοποιεί συνεδρίες ατομικές και ομαδικές παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

Έχει συνεργαστεί εδώ και δέκα χρόνια με πολλούς φορείς όπως το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, με συλλόγους γονέων, παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία στο κομμάτι της πρόληψης της ψυχικής υγείας, με ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές όπως το Γαλήνειον Μέλαθρον, με κέντρα ψυχικής υγείας όπως το Αργώ,το Λόγος και Έκφραση, Αναπτύσσομαι, με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης , με δημιουργικούς χώρους όπως το Φτερό και με τον Δήμο της Μεταμόρφωσης στα καλοκαιρινά προγράμματα στα σχολεία.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δραματοθεραπείας και ψυχοδυναμικής κατεύθυνσης. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε συνέδριο δραματοθεραπείας με θέμα την δραματοθεραπευτική παρέμβαση σε παιδιά και εφήβους με Asperger.

Επιπλέον διδάσκει το μάθημα της Δραματοθεραπείας στο Πρόγραμμα ανασυνδυασμένης Συμβουλευτικής στο ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ.

Συνεχώς προσπαθεί να εξελίσσεται μέσα από την προσωπική της θεραπεία, την εποπτεία, την επαφή της με όλες τις μορφές τέχνης αλλά και με την επικοινωνία με τα μέλη της κοινότητας-παιδιά ,γονείς, δάσκαλοι, φοιτητές έτσι ώστε να μπορεί να αναγνωρίζει αλλά και προσαρμόζεται στις ανάγκες και τα αιτήματα τους.

ΑΝΝΑ ΛΟΥΖΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

Διεύθυνση: Καλλιρόης 78 - Κουκάκι (Πλησίον Μετρό Συγγρού - Φιξ)
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2130.255930
Η Άννα Λούζη είναι ψυχολόγος-δραματοθεραπεύτρια. Αποφοίτησε από το Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και από το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας «ΑΙΩΝ». Είναι ιδρυτικό στέλεχος του κέντρου πρόληψης, συμβουλευτικής και δραματοθεραπείας «Μετάβαση».

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Εισηγητές: Άννα Λούζη
Τύπος: Βιωματικό Εργαστήριο
Τόπος Διεξαγωγής: Καλλιρόης 78 - Κουκάκι
Διάρκεια: Διήμερο
Κόστος: 124

Ημ/νία Έναρξης: 01 Απρ
Ημ/νία Λήξης: 02 Απρ

Βεβαίωση Παρακολούθησης: ΝΑΙ