Βιωματική ημερίδα για τον σεξουαλικό προσανατολισμό

Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολλή κουβέντα σχετικά με τους τρόπους που μπορούμε ή θέλουμε να εμπεριέξουμε στην ανθρώπινη ζωή και κοινωνία μας τους ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους, που είτε υποψιάζονται είτε έχουν αποφασίσει ότι ανήκουν σε ομάδα σεξουαλικού προσανατολισμού έξω και πέρα από τα παραδοσιακά πλαίσιατης αμιγώς ανδρικής ή γυναικείας σεξουαλικής ταυτότητας.

Συχνά πυκνά ακούγονται σε κουβέντες εφήβων και ενηλίκων, καθώς και σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και αναλύσεις, όροι όπως straight, gay, λεσβία, bisexual, asexual, και pansexual, ερμηνεύοντας με αυτόν τον τρόπο τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός ανθρώπου.

Επειδή όμως οι λέξεις από μόνες τους δεν σχηματίζουν ανθρώπινες σχέσεις και έτσιδεν μπορούν να συνεισφέρουν στην δημιουργία και εξέλιξη κοινωνιών και πολιτισμών, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Find your happy σε συνεργασία με γονείς, δασκάλους, θεραπευτές, εκπαιδευτές, παιδαγωγούς, και ειδικούς ψυχικής υγείας, διοργανώνει 4ωρη δωρεάν βιωματική ημερίδα με στόχο:

  • Να προσεγγίσουμε την πολυπλοκότητα του σεξουαλικού προσανατολισμού στις μέρες μας.
  • Να ανοίξουμε ρωγμές στις παραδοσιακές κοινωνικά και πολιτισμικά σεξουαλικές ταυτότητες ώστε να αφουγκραστούμε τις τωρινές ανάγκες της κοινωνίας μας.
  • Να δημιουργήσουμε γέφυρες επικοινωνίας με τον εαυτό μας και με τους άλλους γιατί χωρίς αυτές δεν φτιάχνονται σχέσεις και χωρίς σχέσεις δεν ζούν οι άνθρωποι.

Ας προσεγγίσουμε λοιπόν το καυτό αυτό θέμα του σεξουαλικού προσανατολισμού, ας αερίσουμε το περιεχόμενό του και ας το τοποθετήσουμε στις ανθρώπινες σχέσεις, πέρα από στεγανά και ταμπέλες, εκεί όπου οι άνθρωποι έρχονται σε επαφή, συν-αισθάνονται,συν-κινούνται, και συν-υπάρχουν με ό,τι προσανατολισμό και αν έχουν.

Και, επιπλέον, ας αναστοχαστούμε τους τρόπους με τους οποίους όλοι εμείς που εμπλεκόμαστε με παιδιά και εφήβους— ως γονείς, δάσκαλοι, παιδαγωγοί, θεραπευτές, κλπ—στεκόμαστε μπροστά σε αυτό το ξετύλιγμα της σεξουαλικής διαφορετικότητας, πώς συνδεόμαστε με την διαφορετικότητα στον σεξουαλικό προσανατολισμό, και πώς το καταφέρνουμε.

Ημερομηνία Ημερίδας: Κυριακή, 15.05.2022
Ώρα ’Eναρξης: 10.00
Ώρα Λήξης: 14.00
Τρόπος Σύνδεσης: Zoom

Παρακαλείσθε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας στέλνοντας email στο [email protected] προκειμένου να λάβετε τις οδηγίες λειτουργίας της ημερίδας και της ψηφιακής σύνδεσης.

Διοργάνωση: Κέντρο Ψυχικής Υγείας Find your happy, Αρτέμιδος 8 Γλυφάδα, 16674,  2108949863

Συνδιοργανωτές:

Δρ.‘Eλενα Τράγου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια,
Ραφαέλα Αγγελή, Παιδαγωγός-Παιγνιοθεραπευτρια
Φωτεινή Διακουμάκου, Ψυχοθεραπεύτρια
Εύη Φωκά, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

FIND YOUR HAPPY

Διεύθυνση: Αρτέμιδος 8 Γλυφάδα
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2108949863
To find your happy είναι ένας χώρος ψυχοθεραπείας και συνύπαρξης, που προσφέρει ενδυνάμωση και υποστήριξη στις καθημερινές, μικρές ή μεγάλες, προκλήσεις σε παιδιά, ενήλικες, ζευγάρια και οικογένειες.

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Εισηγητές: Δρ.‘Eλενα Τράγου, Ραφαέλα Αγγελή, Φωτεινή Διακουμάκου, Εύη Φωκά
Τύπος: Live Webinar
Τόπος Διεξαγωγής: Zoom
Διάρκεια: 4 ώρες

Ημ/νία Διεξαγωγής: 15 Μάι (10:00 - 14:00)

Βεβαίωση Παρακολούθησης: ΟΧΙ