Εισαγωγή στη Λακανική Ψυχανάλυση

Το σεμινάριο λειτουργεί ως μια εισαγωγή στη ζωή και το έργο του Ζακ Λακάν, τη θεωρία αλλά και την εφαρμογή της λακανικής προσέγγισης στην κλινική.

Ψυχοθεραπεία
(0 review)

Το σεμινάριο αυτό, είναι ένα ασύγχρονο σεμινάριο. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε, πολλαπλές φορές, στον χρόνο που εσείς επιλέγετε, από την οθόνη του υπολογιστή, του κινητού τηλεφώνου ή του tablet σας.
Με την συμπλήρωση παρακολούθησης του σεμιναρίου καθώς και του τελικού τεστ αξιολόγησης, αποκτάτε πρόσβαση στην βεβαίωση παρακολούθησης.

Η επικοινωνία με τον εισηγητή πραγματοποιείται μέσω κλειστού φόρουμ, προσβάσιμου αποκλειστικά στο εισηγητή και σε όσους έχουν αποκτήσει το σεμινάριο.

Οι 3 πρώτες εισηγήσεις του Σεμιναρίου, είναι ανοικτές προς όλους (θα δείτε τη σχετική ένδειξη σε πράσινο χρώμα). Μπορείτε έτσι να έχετε μια πρώτη εικόνα σχετικά με το σεμινάριο και τα περιεχόμενα του.

Περιγραφή Σεμιναρίου

Το σεμινάριο λειτουργεί ως μια εισαγωγή στη ζωή και το έργο του Ζακ Λακάν, τη θεωρία αλλά και την εφαρμογή της λακανικής προσέγγισης στην κλινική. Μεταξύ άλλων, αναλύονται θεωρίες, όπως η τριχοτόμηση της υποκειμενικότητας από το Λακάν σε πραγματικό-φαντασιακό-συμβολικό, η πατρική μεταφορά και η κλινική των δομών, αλλά και αναφέρονται οι κλασσικές και νεότερες προσεγγίσεις στην κλινική εφαρμογή της ψυχανάλυσης.

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές, φοιτητές και απόφοιτους ψυχολογίας και συναφών κλάδων που επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα το πεδίο που ονομάζεται λακανική ψυχανάλυση, σε νέους ή πιο έμπειρους επαγγελματίες ψυχικής υγείας που ενδιαφέρονται για την κλινική εφαρμογή της, αλλά και σε φοιτητές και ακαδημαϊκούς ερευνητές κοινωνικών και ανθρωπιστικών σπουδών που επιθυμούν να γνωρίσουν ή να εξοικειωθούν με τη χρήση εννοιών και όρων της λακανικής ψυχανάλυσης.

Τι θα κερδίσει όποιος παρακολουθήσει το σεμινάριο

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου οδηγεί σε μια γνωριμία με τη ζωή και το έργο του Ζακ Λακάν αλλά και μια εισαγωγή στο θεωρητικό και κλινικό πεδίο που ονομάζεται λακανική ψυχανάλυση. Μέσα από την παρουσίαση των προτάσεων και των καινοτομιών του Λακάν και των ψυχαναλυτών που προσανατολίζονται από το έργο του, σε επίπεδο θεωρητικό αλλά και πρακτικό, δίνεται η δυνατότητα να εξοικειωθεί κανείς με αυτό το πεδίο ώστε να κρίνει αν ενδιαφέρεται να ξεκινήσει μια ψυχαναλυτική εμπειρία ή, εφόσον είναι επαγγελματίας ψυχικής υγείας, να ξεκινήσει ή να συνεχίσει την κατάρτισή του στην προσέγγιση του ψυχισμού μέσα από το λακανικό προσανατολισμό.

Περιεχόμενα σεμιναρίου:

1. Σκοπός και δομή του σεμιναρίου
2. Ορισμός της λακανικής ψυχανάλυσης
3. Η ζωή και το έργο του Ζακ Λακάν
4. Θεωρία Ι. Φαντασιακό, Συμβολικό και Πραγματικό
5. Θεωρία ΙΙ. Η πατρική μεταφορά
6. Κλινική Ι. Νεύρωση
7. Κλινική ΙΙ. Ψύχωση
8. Κλινική ΙΙΙ. Διαστροφή
9. Νεότερες προσεγγίσεις
10. Το λακανικό πεδίο σήμερα
11. Περίληψη και βιβλιογραφία

Αλληλεπίδραση με τον Εισηγητή

Μπορείτ ενα επικοινωνήσετε με τον εισηγητή, μέσω του ειδικά διαμορφωμένου κλειστού φόρουμ του σεμιναρίου, το οποίο είναι προσβάσιμο αποκλειστικά στον εισηγητή και σε όσους έχουν επιλέξει να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο σεμινάριο. Στο φόρουμ αυτό, μπορείτε να θέσετε ερωτήματα ή ακόμη να ανοίξετε θέματα προς συζήτηση.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Συνολικά: 9 Εισηγήσεις / 1 quiz Διάρκεια: 1 Ώρα

Εισηγητής - Φορέας Σεμιναρίου

Γιάννης Γραμματόπουλος

Ψυχολόγος, Ψυχαναλυτής, Λακανικού προσανατολισμού

Ο Δρ. Γιάννης Γραμματόπουλος είναι ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης, λακανικού προσανατολισμού. Έχει σπουδάσει ψυχολογία στο Τμήμα Ψυχολογίας, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει κάνεις μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο (MSc Applied Psychology, Brunel University), όπου ολοκλήρωσε και τις διδακτορικές σπουδές του στην ψυχανάλυση.

Αξιολογήσεις

Average Rating

0
0 rating

Detailed Rating

5 stars
0
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.

Ενδιαφέροντα