Κρίσεις Πανικού: Μία σύγχρονη ψυχική επιδημία

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους έχουν βιώσει έστω και μία φορά στην ζωή τους κρίση πανικού, σε άτομα που έχουν στον στενό κύκλο τους συγγενείς – φίλους με κρίσεις πανικού. Απευθύνεται ακόμη σε σπουδαστές & φοιτητές ψυχολογίας

User Avatar
Άγχος - Φοβίες
(1 review)

Το σεμινάριο : Κρίσεις Πανικού: Μία σύγχρονη ψυχική επιδημία αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο, πρακτικό, ασύγχρονο, σεμινάριο. Οι 2 πρώτες εισηγήσεις του Σεμιναρίου, είναι ανοικτές προς όλους (θα δείτε τη σχετική ένδειξη σε πράσινο χρώμα). Μπορείτε έτσι να έχετε μια πρώτη εικόνα σχετικά με το σεμινάριο και τα περιεχόμενα του.

Τι σημαίνει ασύγχρονο σεμινάριο:

Πρόκειται για σεμινάριο που είναι βιντεοσκοπημένο, επομένως μπορείτε να το παρακολουθήσετε Online από την πλατφόρμα PSYVERSITY, πολλαπλές φορές, από την άνεση του υπολογιστή, του tablet ή του κινητού τηλεφώνου σας. Η επικοινωνία με τον εισηγητή πραγματοποιείται μέσω κλειστού φόρουμ, προσβάσιμου αποκλειστικά στον εισηγητή και σε όσους έχουν αποκτήσει το σεμινάριο.

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο, παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης, με την παρακολούθηση του 80% των εισηγήσεων.

Περιγραφή Σεμιναρίου Κρίσεων Πανικού

Καθημερινά όλο και περισσότερος κόσμος εμφανίζει κρίσεις πανικού, δυσκολεύοντας την καθημερινότητα του. Η ζωή είναι γεμάτη άγχος, αγωνία, τρέξιμο, προβλήματα και πίεση.

Η κρίση πανικού έρχεται σε απρόοπτο χρόνο και κάνει την εμφάνιση της με σκοπό να μας προειδοποιήσει να κάνουμε κάτι για τον εαυτό μας. Τα σωματικά συμπτώματα που την συνοδεύουν μπορεί να είναι οδυνηρά.

Η αίσθηση του άγνωστού για το τι μπορεί να συμβαίνει στο σώμα μου, οδηγεί σε ένα επίμονο άγχος και πανικό. Σιγά σιγά όλο αυτό έρχεται και μεγαλώνει παίρνοντας τέτοια έκταση με αποτέλεσμα και τα πιο απλά πράγματα να μοιάζουν ακατόρθωτα.

Έτσι θα παρουσιαστεί εκτενώς το τι είναι εν τέλη μία κρίση πανικού, τα συμπτώματα, η πορεία, τι κάνει το άτομο για να την αποφύγει, πως συμπεριφέρεται. Θα δούμε την διαφορά με την Διαταραχή πανικού και την ανάπτυξη αγοραφοβίας καθώς και την θεραπευτική παρέμβαση που ενδείκνυται και τεχνικές χαλάρωσης.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές & φοιτητές ψυχολογίας, σε άτομα που έχουν βιώσει έστω και μία φορά στην ζωή τους κρίση πανικού, σε άτομα που έχουν στον στενό κύκλο τους συγγενείς – φίλους – συντρόφους – οικογένεια που ζουν με κρίσεις πανικού και θέλουν να έχουν επίγνωση στο τι τους συμβαίνει, τι βιώνουν και πως μπορούν να τους βοηθήσουν καθώς και στο ευρύτερο κοινό.

Τι θα κερδίσει όποιος παρακολουθήσει το σεμινάριο

Σκοπός του σεμιναρίου είναι το άτομο να εξοικειωθεί μέσα από την λεπτομερή παρουσίαση και ανάλυση όλης της πορείας μίας κρίσης πανικού, πως ξεκινάει, τι βιώνω, πως καταλήγει και τα μετέπειτα θέματα που προκύπτουν.

Θα γίνει κατανοητή η λεπτή διαχωριστική γραμμή μεταξύ κρίσης και διαταραχής πανικού καθώς και της διαφοράς μεταξύ φόβου και άγχους. Επιπλέον θα υπάρχει αρκετό υλικό σε σχέση με τον έλεγχο μίας επερχόμενης κρίσης, τεχνικές που μπορεί να εφαρμόσει το άτομο και μόνο του και πως μπορεί εν τέλει να βοηθηθεί.

Αλληλεπίδραση με την Εισηγήτρια

Μπορείτ ενα επικοινωνήσετε με την εισηγήτρια, μέσω του ειδικά διαμορφωμένου κλειστού φόρουμ του σεμιναρίου, το οποίο είναι προσβάσιμο αποκλειστικά στον εισηγητή και σε όσους έχουν επιλέξει να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο σεμινάριο. Στο φόρουμ αυτό, μπορείτε να θέσετε ερωτήματα ή ακόμη να ανοίξετε θέματα προς συζήτηση.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Συνολικά: 27 Εισηγήσεις Διάρκεια: 100 minutes

Εισηγητής - Φορέας Σεμιναρίου

Ειρήνη Σαρρή

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Πτυχιούχος ( BSc) ψυχολογίας από το University of East London. Έχει ολοκλήρώσει το μεταπτυχιακό της πάνω στην Κλινική & Κοινοτική Ψυχολογία. Συνέχισε και ολοκλήρωσε την μεταπτυχιακή της εκπαίδευση πάνω στην Δραματοθεραπεία - Παιγνιοθεραπεία. Εργάζεται ιδιωτικά, ως ελέυθερος επαγγελματίας ( Υπηρεσίες Ψυχολόγου).

Αξιολογήσεις

Average Rating

5
1 rating

Detailed Rating

5 stars
1
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0
  • Κρίσεις Πανικού: Μία σύγχρονη ψυχική επιδημία

    Πολύ προσεγμένη παρουσίαση, με πολύ καλή ανάλυση με κατανοητό τρόπο!

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.

Ενδιαφέροντα