Ψυχική ανθεκτικότητα και στρατηγικές διαχείρισης του άγχους

Ο στόχος του σεμιναρίου είναι η ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας του ατόμου. Η βελτίωση της ψυχικής ανθεκτικότητας έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας και την καλύτερη ποιότητα της ζωής. Το σεμινάριο εξετάζει το θέμα της ψυχικής ανθεκτικότητας με μία ολιστική προσέγγιση.

Άγχος - Φοβίες
(2 reviews)

Το σεμινάριο Ψυχική ανθεκτικότητα και στρατηγικές διαχείρισης άγχους, αποτελεί ένα πρακτικό, ασύγχρονο σεμινάριο.

Οι 3 πρώτες εισηγήσεις του Σεμιναρίου, είναι ανοικτές προς όλους (θα δείτε τη σχετική ένδειξη σε πράσινο χρώμα). Μπορείτε έτσι να έχετε μια πρώτη εικόνα σχετικά με το σεμινάριο και τα περιεχόμενα του.

Περιγραφή Σεμιναρίου

Το σεμινάριο περιλαμβάνει ερωτηματολόγιο αυτοαξιολόγησης, μελέτη περίπτωσης προσπάθειας ανάπτυξης ψυχικής ανθεκτικότητας, συνέντευξη Ιατρού Εντατικολόγου σχετικά με το άγχος, το στρες, την ανθεκτικότητα και την ανάγκη αυτοβοήθειας και στήριξης του.

Συγκεκριμένα αποτελείται από :

 • 6 παρουσιάσεις powerpoint
 • 2 ερωτηματολόγια αυτοαξιολόγησης – powerpoint
 • 3 Podcasts
 • 3 Video
 • Βιβλιογραφία

Ο στόχος του σεμιναρίου είναι η ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας του ατόμου. Η βελτίωση της ψυχικής ανθεκτικότητας έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας και την καλύτερη ποιότητα της ζωής.

Το σεμινάριο εξετάζει το θέμα της ψυχικής ανθεκτικότητας με μία ολιστική προσέγγιση.

Δημιουργήθηκε μετά από παρατήρηση αύξησης των επιπέδων άγχους λόγω της πανδημίας και των οικονομικών προβλημάτων που αυτή ξαναφέρνει στην επιφάνεια. Σημαντικά στοιχεία αποτελούν ο κοινωνικός και οικογενειακός κύκλος που περιβάλλουν ένα άτομο. Σε στρεσογόνες περιόδους της ζωής, το άτομο προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες. Η ικανότητα του ατόμου να μπορεί να προσαρμόζεται σε αυτές τις συνθήκες είναι η ψυχική ανθεκτικότητα.

Η ανθεκτικότητα δεν αποτελεί μια εύκολη και μαγική λύση, μας δίνει όμως τη δυνατότητα να μελετήσουμε τα προβλήματα σε βάθος ώστε να βρούμε τις απαντήσεις που ζητάμε.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο Ψυχική ανθεκτικότητα και στρατηγικές διαχείρισης του άγχους απευθύνεται σε Ψυχολόγους, Ειδικούς Ψυχικής Υγείας, Συμβούλους και σε όποιον επιθυμεί να επεκτείνει τις γνώσεις του ή/και να στηριχθεί στο θέμα της ψυχικής ανθεκτικότητας και των στρατηγικών διαχείρισης του άγχους.

Αλληλεπίδραση με τον Εισηγητή

Τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την παρακολούθηση του σεμιναρίου, μπορείτε να είστε σε επαφή με τον Εισηγητή, να θέσετε τις ερωτήσεις σας και να επικοινωνήσετε μαζί του, μέσω του ειδικά διαμορφωμένου κλειστού φόρουμ, στο οποίο έχουν πρόσβαση μόνο ο εισηγητής και όσοι έχουν δικαίωμα παρακολούθησης του σεμιναρίου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Συνολικά: 14 Εισηγήσεις / 1 quiz Διάρκεια: 1 Ώρα

Εισηγητής - Φορέας Σεμιναρίου

Βασιλεία Χρηστάκη

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας- Ψυχοθεραπεύτρια ΜΑ, MSc

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας- Ψυχοθεραπεύτρια ΜΑ, MSc Κατέχει πιστοποιητικό από την International Association for Relational Psychoanalysis and Psychotherapy στο θέμα "Working during the Coronavirus Health Crisis" . Είναι μέλος της IARPP (International Association for Relational Psychoanalysis and Psychotherapy) και της AGPA (American Group Psychotherapy Association), καθώς και της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής.

Αξιολογήσεις

Average Rating

3.5
2 ratings

Detailed Rating

5 stars
0
4 stars
1
3 stars
1
2 stars
0
1 star
0
 • Ψυχική ανθεκτικότητα και στρατηγικές διαχείρισης του άγχους

  Θα ήταν καλύτερα αν υπήρχαν διαθέσιμες διαφανείς σε pdf στο σεμινάριο.

 • Μου φάνηκε λίγο... μπερδεμένο

  Στα θετικά: πλούσιο υλικό. Στα αρνητικά: θα προτιμούσα να ακούω-βλέπω εισηγήσεις, παρά να διαβάζω powerpoint, αν και για να είμαι δίκαιη, αναφερόταν αυτό στην περιγραφή του σεμιναρίου.

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.

Ενδιαφέροντα