Συμβουλευτική Ψυχολογία: Πολυπολιτισμική προσέγγιση

Η συνθετική πολυπολιτισμική προσέγγιση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία

Γενική Ψυχολογία
(1 review)

Το σεμινάριο Συμβουλευτική Ψυχολογία – Πολυπολιτισμική προσέγγιση είναι ένα ασύγχρονο σεμινάριο. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε, πολλαπλές φορές, στον χρόνο που εσείς επιλέγετε, από την οθόνη του υπολογιστή, του κινητού τηλεφώνου ή του tablet σας.

Με την συμπλήρωση του τελικού τεστ αξιολόγησης, αποκτάτε πρόσβαση στην βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου. Το τελικό τεστ, αποτελείται από 10 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών και το σκορ επιτυχίας είναι το 70%).

Περιγραφή Σεμιναρίου

Η Ψυχολογία είναι ένας παράγοντας ο οποίος συμβάλει στη εξήγηση της συμπεριφοράς. Με την αναγνώριση της επίδρασης του πολυπολιτισμού στην ψυχική υγεία του ανθρώπου, η συμβουλευτική ψυχολογία άρχισε να δίνει μεγάλη προσοχή στη σχέση ανάμεσα στο άτομο και στο περιβάλλον του, καθώς, και θεώρησε τον πολυπολιτισμό περιβάλλον βασικής επιρροής στη διαμόρφωση της ταυτότητας αλλά και στη φύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Στην αρχή, η πολυπολιτισμική αυτή διάσταση υπεισέρχονταν συχνά άνισα στη θεραπεία.

Πρόσφατα βλέπουμε, όμως, μία προσπάθεια σύνθεσης και ανάπτυξης μιας συνθετικής πολυπολιτισμικής προσέγγισης. Η εξέλιξη αυτή εδράζεται στη διαπίστωση ότι, ενώ στις παραδοσιακές θεραπείες η έμφαση είναι ενδοψυχική και υπάρχει η πεποίθηση ότι, ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του, οι νεότερες εξελίξεις στο χώρο της θεραπείας διαπιστώνουν ότι, οι άνθρωποι δεν έχουν πάντα τις ίδιες ευκαιρίες και δεν μπορούν να είναι πάντα απόλυτα υπεύθυνοι για τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν, γιατί συχνά η όποια καταπίεση περιορίζει τις επιλογές και την ισχύ τους.

Το σεμινάριο αυτό παρουσιάζει την εξέλιξη του μοντέλου, τα θεωρητικά ρεύματα, τις αρχές και τις τάσεις που ενίσχυσαν αυτή την εξέλιξη και την επίδρασή του στη θεραπευτική προσέγγιση.

Τι θα κερδίσει όποιος παρακολουθήσει το σεμινάριο

Όποιος παρακολουθήσει το εν λόγω σεμινάριο θα ωφεληθεί: αρχικά, ως προς τη διεύρυνση των γνώσεων του, και έπειτα η ψυχολογία έχει σημαντικό αντίκτυπο ως επιστημονικός κλάδος στην κατανόηση του ατόμου.
Πέραν του ότι θα αντλήσετε τις βασικές γνώσεις του κλάδου, γίνεται η προσπάθεια να ενισχύσετε την ψυχολογική σας αντίληψη ως προς την πολυπολιτισμικότητα, καθώς, και αναπτύξετε κάποιες από τις ικανότητες σας. Θα δούμε διάφορα πειράματα που έχουν γίνει στον κλάδο, όπως, και περιπτώσεις, όπου, η πολυπολιτισμική προσέγγιση διευκόλυνε άτομα από διαφορετικό πολιτισμικό πλαίσιο να αντιμετωπίσουν τις νέες καταστάσεις στη ζωή τους.

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να εισαχθούν στον κλάδο, σε όποιον έχει ενδιαφέρον για την επιστήμη της Συμβουλευτικής και σε εκείνους που αναζητούν νέες γνώσεις. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για την κατανόηση των εννοιών που περιγράφονται στο σεμινάριο.

Αλληλεπίδραση με τον Εισηγητή

Μπορείτ ενα επικοινωνήσετε με τον εισηγητή, μέσω του ειδικά διαμορφωμένου κλειστού φόρουμ του σεμιναρίου, το οποίο είναι προσβάσιμο αποκλειστικά στον εισηγητή και σε όσους έχουν επιλέξει να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο σεμινάριο. Στο φόρουμ αυτό, μπορείτε να θέσετε ερωτήματα ή ακόμη να ανοίξετε θέματα προς συζήτηση.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Συνολικά: 10 Εισηγήσεις / 1 quiz Διάρκεια: 4 Ώρες

Εισηγητής - Φορέας Σεμιναρίου

Μαρία Ελένη Αναγνωστούλη

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, BSc Ψυχολογία, MSc Εγκληματολογία, MSc Συμβουλευτικής

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, BSc Ψυχολογία, MSc Εγκληματολογία, MSc Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής, MBA Εργασιακή Ψυχολογία, Αρθρογράφος, εισηγήτρια σεμιναρίων και εκπαιδεύτρια μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων Δικαστικής Ψυχολογίας, Σχολικής/Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και Σχολικού Προσανατολισμού.

Αξιολογήσεις

Average Rating

5
1 rating

Detailed Rating

5 stars
1
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0
  • Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο.

    .

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.

Ενδιαφέροντα