Ψυχομετρικές δοκιμασίες αξιολόγησης νοημοσύνης WISC – V (Β΄ κύκλος)

Εισηγητές:
Γιαννάκη Βασιλική, Msc Ψυχολόγος
Πολυκρέτη Μαρία, MSc Ψυχολόγος

Πληροφορίες

Η στάθμιση και κυκλοφορία της πέμπτης έκδοσης της Κλίμακας Wechsler για Παιδιά και Εφήβους του Wechsler (WISC-V) (Wechsler Intelligence Scale for Children) αποτελεί σημαντικό βήμα για τη χώρα μας στον τομέα της αξιολόγησης της νοημοσύνης, που συμβαδίζει με τις διεθνείς εξελίξεις.

Το WISC-V θεωρείται ότι υπερέχει των προηγούμενων εκδόσεών του, καθώς ενσωματώνει τα ευρήματα των νεότερων ερευνών για τη νοημοσύνη, τη γνωστική ανάπτυξη, τη νευρολογική εξέλιξη και τις διαδικασίες που εμπλέκονται στη μάθηση.

Mε την κλινική συνέντευξη και παρατήρηση του παιδιού/εφήβου, το τεστ νοημοσύνης WISC-V συνεισφέρει στους ειδικούς χρήσιμες πληροφορίες τόσο όσον αφορά την εκτίμηση των γνωστικών λειτουργιών και αδυναμιών ενός παιδιού/εφήβου, όσο και τον προσδιορισμό της κατάλληλης θεραπευτικής παρέμβασης.

Που απευθύνεται

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τις ψυχομετρικές δοκιμασίες αξιολόγησης της νοημοσύνης απευθύνεται αποκλειστικά σε ψυχολόγους, με άδεια ή δυνατότητα απόκτησης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει:

1) την παρακολούθηση του θεωρητικού μέρους: θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά στις ημερομηνίες 24-25/02, 09-10/03, 30-31/03, 13-14/04, 2024 και ώρα 10:00 π.μ-15:00 μ.μ (Σάββατο/Κυριακή).
2) τη συμμετοχή σε (4) ομαδικές εποπτείες: θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά στις ημερομηνίες: Σάββατο 30/03 & 13/04: 16:00 μ.μ – 17:30 μ.μ, Δευτέρα 08/04 & 22/04: 20:00 μ.μ -21:30 μ.μ.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι εκπαιδευόμενοι θα λαμβάνουν ηλεκτρονικά το υλικό μετά από κάθε εισήγηση, το οποίο θα μελετούν σύμφωνα με τις οδηγίες των εισηγητών.

Θεματικές ενότητες

Η εκπαίδευση του ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ περιλαμβάνει:

  • Κάλυψη θεμάτων σχετικά με τις ψυχομετρικές δοκιμασίες
  • Λεπτομερή ανάλυση των δεικτών του τεστ (πρωτογενών και δευτερογενών)
  • Εκπαίδευση στη χορήγηση του τεστ
  • Βαθμολόγηση και ερμηνεία του τεστ
  • Συγγραφή και παρουσίαση ψυχολογικής έκθεσης
  • Βιωματικό μέρος: πρακτική εξάσκηση και χορήγηση του τεστ
  • Βιωματικό μέρος: βαθμολόγηση και ερμηνεία πραγματικών πρωτοκόλλων
  • Βιωματικό μέρος: συζήτηση αποτελεσμάτων και προτάσεις για τη συγγραφή εκθέσεων

Ολοκλήρωση εκπαίδευσης

Στο τέλος της εκπαίδευσης όλοι οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης σύμφωνα με την οποία θα μπορούν να χορηγήσουν το τεστ.

Σας ενημερώνουμε ότι μετά την ολοκλήρωση της Εκπαίδευσης το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ παρέχει σε όλους τους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα εποπτείας των πρωτοκόλλων που θα χορηγήσουν ιδιωτικά για την καλύτερη κατανόηση και εκτίμησή τους.

Κόστος θεωρητικού μέρους της εκπαίδευσης

Για εγγραφές έως 12/02 490€
Για εγγραφές από 13/02 540€

Κόστος κάθε εποπτικής συνάντησης: €60

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ 698 8080383.

ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ

Διεύθυνση: Σοφοκλή Βενιζέλου 16, Ηράκλειο 141 22
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2102830100
Ιστοσελίδα: ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ.
Το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. (Διεπιστημονική & Ερευνητική Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη Παιδιών και Ενηλίκων) δημιουργήθηκε το 1999 με στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας, παιδιών, εφήβων και ενηλίκων μέσα από έγκυρη επιστημονική διάγνωση και εξειδικευμένες υποστηρικτικές θεραπείες.

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Εισηγητές: Γιαννάκη Βασιλική, Πολυκρέτη Μαρία
Τύπος: Live webinar
Τόπος Διεξαγωγής: Zoom
Διάρκεια: 46 ώρες
Κόστος: 490

Ημ/νία Διεξαγωγής: 22 Απρ (10:00 - 20:00)

Βεβαίωση Παρακολούθησης: ΝΑΙ