Διατροφή και Ψυχολογία, μια αμφίδρομη σχέση

Το σεμινάριο Διατροφή και Ψυχολογία είναι μια ευκαιρία να αναγνωρίσει κανείς τις σκέψεις και τα συναισθήματα του ως προς την τροφή καθώς και τις διατροφικές του συνήθειες και την ψυχολογία.

Άραγε, είμαστε ότι τρώμε στα αλήθεια;
Πώς μπορεί η διατροφή να επηρεάσει την διάθεση μας καθώς και την ψυχική και σωματική μας υγεία;
Γιατί δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε πιστά μια δίαιτα;

Τα συναισθήματα και τα επίπεδα ευτυχίας μας επηρεάζονται άμεσα από τροφές και φυσικά από τις θρεπτικές ουσίες που λαμβάνουμε. Είναι γεγονός ότι συγκεκριμένες τροφές αναζωογονούν τον οργανισμό μας και άλλες τον δυσκολεύουν να βρει την ισορροπία του.

Βέβαια, παρατηρείται ότι μπορεί να γίνει και το αντίθετο δηλαδή η άσχημη ψυχολογική διάθεση να επηρεάσει τις τροφές που επιλέγουμε, την συχνότητα και την ποσότητα, δημιουργώντας ένα πλήθος προβλημάτων στην υγεία μας.

Η αμφίδρομη σχέση, λοιπόν, των συναισθημάτων και της τροφής πολλές φορές επηρεάζει την λειτουργικότητα μας στην καθημερινότητα, τα συναισθήματά μας, την αυτοπεποίθησή μας και συνεπώς την υγεία μας. Η σωστή παρατήρηση του εαυτού μας, η αναγνώριση των συναισθημάτων και η προσωπική αλλαγή μπορεί να μας απαλλάξει από δυσάρεστα συναισθήματα, προβλήματα με την εικόνα του σώματος μας και την χαμηλή αυτοπεποίθηση.

Θεματολογία που θα αναλυθεί διεξοδικά:

  • Πώς τα συναισθήματα του άγχους, της θλίψης, της ανίας και του θυμού οδηγούν στην υπερβολική κατανάλωση ή την έλλειψη διατροφής.
  • Ποιες τροφές μας φέρνουν έναν βήμα πιο κοντά στην ευτυχία.
  • Ποιες τροφές, βιταμίνες και ποια συστατικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία.
  • Ποιος είναι ο ρόλος της σεροτονίνης στην τροφή και την διάθεση;
  • Θα δοθούν οδηγίες για προσωπική ενδυνάμωση και ψυχολογική υποστήριξη κατά την διάρκεια διατροφής.
  • Συμβουλές αντικατάστασης αρνητικών συναισθημάτων και πεποιθήσεων γύρω από το φαγητό με νέες σκέψεις και πόσο σημαντικό είναι να ακολουθείται μια καλή ισορροπημένη διατροφή τόσο για το σώμα σου όσο για τον ψυχισμό σου!

“Η τροφή, να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου, να είναι η τροφή σου”. Ιπποκράτης

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους θέλουν να διερευνήσουν την σχέση τους με το φαγητό καθώς και να ανακαλύψουν την δύναμη των συναισθημάτων τους γύρω από την διατροφική τους συμπεριφορά.

Γιατί με το Balance-life, ποιο είναι!

To balance-life είναι μια δημιουργία με σκοπό την κατανόηση και την μετάδοση του γεγονότος ότι η ισορροπία καθώς και την ανάγκη της συνεχούς αυτοβελτίωσης και ολοκλήρωσης είναι αναγκαία και πηγάζει τόσο από μέσα μας αλλά και φυσικά από όσα λαμβάνουμε σαν ερεθίσματα γύρω μας. Ο κάθε άνθρωπος κρύβει μια τεράστια εσωτερική δύναμη, απλά πρέπει να την κατανοήσει και να βρει τον κατάλληλο τρόπο να την διοχετεύσει. Σε ένα κόσμο που μπορείς να γίνεις οτιδήποτε θέλεις, ΓΙΝΕ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ.

Η προσπάθεια μας είναι μέσα από την κοινότητα του balance-life να δώσουμε το όχημα, τις γνώσεις και την δύναμη να γνωρίσει ο κάθε άνθρωπος τον εαυτό του, τις βαθύτερες αιτίες των σωματικών και ψυχικών παθήσεων, να μεταλαμπαδεύσουμε την κουλτούρα και την συλλογιστική μας, δηλαδή τον ολιστικό τρόπο που πρέπει ο καθένα μας να αντιμετωπίζει την ζωή.

H ψυχολογία είναι ο αρωγός στην καθημερινότητα για την σωστή διαχείριση όλων των θεμάτων που μας απασχολούν. Η ψυχολογία είναι ο κλάδος που αποτελεί το κλειδί για να γνωρίσουμε εμάς τους ίδιους, το περιβάλλον και τους γύρω μας.

Εισηγητής: Κουτλουμπάση Ελένη- Συμβουλευτική Ψυχολόγος, M.A. Counselling.

Η Ελένη Κουτλουμπάση είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος καθώς έχει ολοκληρώσει της προπτυχιακές της σπουδές Bsc (Hons) Psychology στο University of East London (2016) με διπλωματική εργασία στην επίδραση του Ηλεκτρονικού Εκφοβισμού στην καταθλιπτική συμπτωματολογία, το άγχος και το στρες στα θύματα.

Στην συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Συμβουλευτική ψυχολογία, M.A. Counselling Psychology with practicum στο University of Sheffield (2020) και πρακτική εξάσκηση ως σύμβουλος ψυχικής υγείας στο ανοιχτό προς το κοινό κέντρο συμβουλευτικής του πανεπιστημίου.

Εκπαιδεύεται στην θεραπεία ζεύγους και της οικογένειας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2021) ενώ έχει τελειώσει το επαγγελματικό πρόγραμμα Συμβουλευτική- Life Coaching- Mentoring του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2017) καθώς και την πρακτική της άσκηση στο κέντρο απασχόλησης ΚΔΑΜ ΜΕΑ- Κύκλος.

Εργάστηκε στο κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης μέσω διαδικτύου E-help του διεθνές πανεπιστημίου του Sheffield στην Θεσσαλονίκη. Συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα Eliemental project- South-East European Research Centre για την ανεργία και την επιχειρηματικότητα σε γυναίκες άνω των 40 ετών (2015).

Σήμερα είναι ιδρυτικό μέλος του balance-life και διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη μέσω συνεδριών ατομικά και ομαδικά. Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος: Αριθμός Πρ.ΔΔΥΚΜ/Μ.Ε.Θ. 442063 (13259)

Τρόπος διεξαγωγής εξ αποστάσεως σεμιναρίου:

Τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα για να λαμβάνετε το μέγιστο της εμπειρίας και τις γνώσεις με σύγχρονες μεθόδους. Μπορείτε να απολαύστε τα σεμινάρια από όπου βρίσκεστε, η διαδικασία είναι απλή και εύκολη:
• Αγοράζετε το σεμινάριο.
• Λαμβάνετε το email επιβεβαίωσης.
• Μια ημέρα πριν το σεμινάριο θα λάβατε ένα email με το link (σύνδεσμο). Πατώντας πάνω εκεί την ημέρα και την ώρα του σεμιναρίου χωρίς καμία άλλη ενέργεια μεταφέρεστε στην τάξη. Θα βλέπετε τον εισηγητή ζωντανά θα μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις είτε μέσα από το μικρόφωνο σας είτε μέσω chat. Σε μια με δυο εργάσιμες μέρες θα λάβετε και το βίντεο του σεμιναρίου για να μπορείτε να το ξανά δείτε και να το μελετήστε ξανά.
• Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να το παρακολουθήστε το σεμινάριο online θα λάβετε το link για να μπορέσετε να το δείτε βιντεοσκοπημένο.
• Στο τέλος του σεμιναρίου λαμβάνετε με email το πιστοποιητικό παρακολούθησης και σημειώσεις.
Όλα μας τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα με κορυφαίες προδιαγραφές και ανανεώνονται συνεχώς για να φέρνουμε τις πιο σύγχρονες πληροφορίες. Ζήσε την εμπειρία του balance-life.

Συνοπτικές Πληροφορίες Σεμιναρίου

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Παρασκευή 9/12/2023
Ώρα: 10:30-12:30
Διάρκεια & Κόστος: 2 ώρες, 30 ευρώ με ΦΠΑ

BALANCE LIFE

Διεύθυνση: Αρτάκης 12 Πεισάνδρου, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2315.536547
Ιστοσελίδα: www.balance-life.gr
Η Ελένη Κουτλουμπάση είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος καθώς έχει ολοκληρώσει της προπτυχιακές της σπουδές Bsc (Hons) Psychology στο University of East London Στην συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Συμβουλευτική ψυχολογία. Εκπαιδεύεται στην θεραπεία ζεύγους και της οικογένειας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε στο κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης μέσω διαδικτύου E-help του διεθνές πανεπιστημίου του Sheffield στην Θεσσαλονίκη. Σήμερα είναι ιδρυτικό μέλος του balance-life και διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη μέσω συνεδριών ατομικά και ομαδικά.

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Εισηγητές: Κουτλουμπάση Ελένη - Ψυχολόγος
Τύπος: Online Σεμινάριο
Τόπος Διεξαγωγής: ONLINE
Διάρκεια: 5 Ώρες
Κόστος: 30

Ημ/νία Διεξαγωγής: 09 Δεκ (10:30 - 12:30)

Βεβαίωση Παρακολούθησης: ΝΑΙ - Πιστοποιητικό παρακολούθησης

Σεμινάρια του φορέα