Διαχείριση αδελφικής αντιζηλίας και συγκρούσεων

Το σεμινάριο Διαχείριση αδελφικής αντιζηλίας και συγκρούσεων αποτελεί ένα Online Σεμινάριο του PSYCHOLOGY.GR με εισηγητή τον Δημήτρη Τσουκάλη, ψυχολόγο με 14 έτη κλινική εμπειρία στην ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

Περιγραφή σεμιναρίου

Οι αδελφικές σχέσεις, καθώς οδεύουν προς την πρόοδο και την ωρίμανση, είναι γεμάτες με όλων των ειδών τις αντιπαραθέσεις, γεμάτες με έντονες διακυμάνσεις, κυρίως ζήλιας, ανταγωνισμού και συγκρούσεων αλλά κατά βάθος αγάπης….

Οι γονείς καλούνται πολύ συχνά να γίνουν “διαιτητές” και “διαπραγματευτές”, μέσα στην έγνοια και την προσπάθεια τους να διατηρήσουν αρμονικές ισορροπίες ανάμεσα στα παιδιά/αδέλφια.

Το σεμινάριο έχει σκοπό να ξεκαθαρίσει το τοπίο του πότε η αδελφική αντιζηλία είναι φυσιολογική, καθώς και πότε και με ποιούς τρόπους χρειάζεται διαχείριση από τους γονείς.

Θεματολογία που θα καλυφθεί στο σεμινάριο

  • Τι δημιουργεί την αδελφική αντιζηλία και πως αυτή εκφράζεται με τα χρόνια.
  • Ποιες καταστάσεις και συμπεριφορές δυναμώνουν την αδελφική αντιζηλία και πως να τις αποφύγουν η/και διαχειριστούν οι γονείς.
  • Πότε είναι φυσιολογικές οι συγκρούσεις και οι αντιζηλίες στα αδέρφια και πότε απαιτούν την παρέμβαση των γονέων
  • Πως να προλαμβάνουν και να διαχειρίζονται οι γονείς, τα αισθήματα ζήλιας.

Θα υπάρχει μια ελεύθερη ώρα, στην οποία όσο γονείς το επιθυμούν θα μπορούν να θέσουν στον εισηγητή προβλήματα και ερωτήματα που τους απασχολούν καθώς και θέματα προς ομαδική συζήτηση.

Ενδεικτικά ερωτήματα που θα απαντηθούν στο σεμινάριο / πως θα ωφεληθεί όποιος το παρακολουθήσει

Πως να καταλάβει ο γονέας τι προκαλεί την αντιζηλία και τις συγκρούσεις των παιδιών, πως πρακτικά να  τις προλάβει αλλά και πως να τις διαχειριστεί.

Μεθοδολογία σεμιναρίου
Θα γίνει 45λεπτη παρουσίαση με χρήση Power Point των επιστημονικών απόψεων για το θέμα. Έπειτα θα γίνει διάλειμμα 15 λεπτών και τέλος θα δοθούν 45 λεπτά για όσους συμμετέχοντες θέλουν να θέσουν ερωτήσεις στον εισηγητή ή/και να συζητήσουν πρακτικές συμβουλές και όποια άλλα σχετικά θέματα επιθυμούν.

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο
Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς και κάθε ενδιαφερόμενο.

Λίγα λόγια για τον εισηγητή
tsoukalis-dimitrisΟ Δημήτρης Τσουκάλης είναι ψυχολόγος (με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος) με 14 έτη κλινική εμπειρία στην ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, καθώς και καθηγητής ψυχολογίας στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση.

PSYCHOLOGY.GR

Διεύθυνση: Αριστοτέλους 3Β, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 231111.6862
Ιστοσελίδα: Psychology.gr
Το Psychology.gr ιδρύθηκε το 2003. Eίναι εγκεκριμένος εκδότης της υπηρεσίας Google News, για θέματα Ψυχολογίας & Ψυχικής Υγείας & Πιστοποιημένο Μέσο Ενημέρωσης καταχωρημένο στο Μητρώο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, με αριθμό μητρώου: 14371.

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Εισηγητές: Δημήτρης Τσουκάλης
Τύπος: ONLINE
Τόπος Διεξαγωγής: WEB
Διάρκεια: 2 Ώρες
Κόστος: 20

Ημ/νία Διεξαγωγής: 29 Μάρ (19:00 - 21:00)

Βεβαίωση Παρακολούθησης: ΝΑΙ

Σεμινάρια του φορέα