Επικοινωνία γονέων και παιδιών

Το σεμινάριο χωρίζεται σε δυο group εώς 10 ατόμων.

Στα σχόλια της εγγραφής δηλώστε το group προτίμησης. Α group στις 10:00-12:00 ή Β group στις 19:00-21:00

Στο online σεμινάριο «Χτίζοντας επικοινωνία γονέων παιδιών» θα αναλυθούν διεξοδικά τρόποι για την σωστή και λειτουργική επικοινωνία των γονιών με τα παιδιά ώστε να υπάρχει οικογενειακή ηρεμία και θετική αλληλεπίδραση ανάμεσα στα μέλη.

Το σεμινάριο εντριβεί σε χρήσιμους τρόπους για την ομαλή επικοινωνία ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.

Η σωστή επικοινωνία εξάλλου επιτυγχάνεται από ένα σύνολο παραγόντων όπως οι υπάρχουσες δεξιότητες του γονιού, η πρόθεση τόσο του ομιλητή όσο και του δέκτη καθώς και την ηλικιακή ανάπτυξη.

Για παράδειγμα, η ανάπτυξη του παιδιού και οι αλλαγές που δέχεται λόγω της ανάπτυξης, της κοινωνίας, την μάθησης και ιδιοσυγκρασίας πολλές φορές είναι αυτή που καθορίζει τις οικογενειακές σχέσεις.

Έτσι, θα αναλυθεί η επικοινωνία του γονέα και του παιδιού στην βρεφική ηλικία 1-5, την παιδική ηλικία 6-12 και την εφηβική 12-18.

Ακόμα, θα αναλυθούν πρακτικοί τρόποι που ενθαρρύνουν την στάση του γονέα να δημιουργήσει μια θετική σχέση εμπιστοσύνης και σταθερότητας με στόχο την ανατροφή υγειών παιδιών οπλισμένα με αυτοπεποίθηση, ρεαλιστικότητα και ευγένεια.

Παράλληλα, το σεμινάριο βοηθά ανάπτυξη των ήδη υπάρχων δεξιοτήτων του γονέα και δίνει χώρο για προσωπική ανάπτυξη που ταιριάζει στο χαρακτήρα τόσο του κάθε ατόμου αλλά και του συνόλου. Δυνατότητα δημιουργία ομάδας αυτοβελτίωσης μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου.

Θεματολογία που θα αναλυθεί διεξοδικά:

  • Ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων ως προς την επικοινωνία γονιού-παιδιού
  • Διερεύνηση και ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού γονέα
  • Ανάπτυξη συνεργασίας και τρόποι επικοινωνίας ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας και ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα που ανήκει το κάθε παιδί
  • Πρακτικά κομμάτια ενίσχυσης αυτοπεποίθησης του παιδιού
  • Πώς χτίζεται ένα ασφαλές πλαίσιο και αίσθημα εμπιστοσύνης

Στο τέλος του σεμιναρίου δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς ή σε εν δυνάμει γονείς που θέλουν να χτίσουν μια καλή επικοινωνία μέσα στην οικογένειας τους. Η παρακολούθηση μπορεί να γίνει και από επαγγελματίες παιδαγωγικής κατεύθυνσης.

Το Balance-life

To balance-life έχει την δική του σχολή γονέων για balanced parents! Η σχολή γονέων αποτελείται από έναν κύκλο σεμιναρίων εξ’ αποστάσεως και την ομάδα αυτοβελτίωσης γονέων (εξ’ αποστάσεως και δια ζώσης) έχοντας στόχο την πραγματική στήριξη των νέων γονιών αλλά και των εν δυνάμει γονέων, στον πιο απαιτητικό και όμορφο ρόλο στην ζωή ενός ανθρώπου.

Είμαστε εδώ να προσφέρουμε υψηλή γνώση για την ψυχική ισορροπία της οικογένειας και εφαρμογή συμβουλών μέσα σε ομάδες στήριξης.

Το balanced parents σε συνεργασία με τους γονείς βοηθά αποτελεσματικά και ενεργά τον ρόλο του γονέα, ενδυναμώνοντας τον με γνώση, πληροφόρηση, συμβουλές που τους ενθαρρύνουν να υιοθετήσουν τρόπους επίλυσης προβλημάτων, σωστή επικοινωνία, αξιοποίηση των δεξιοτήτων και φυσικά προσωπική αυτοβελτίωση.

Τρόπος διεξαγωγής εξ αποστάσεως σεμιναρίου:

Τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα για να λαμβάνετε το μέγιστο της εμπειρίας και τις γνώσεις με σύγχρονες μεθόδους.

Μπορείτε να απολαύστε τα σεμινάρια από όπου βρίσκεστε, η διαδικασία είναι απλή και εύκολη:

  • Αγοράζετε το σεμινάριο.
  • Λαμβάνετε το email επιβεβαίωσης.
  • Μια ημέρα πριν το σεμινάριο θα λάβατε ένα email με το link (σύνδεσμο). Πατώντας πάνω εκεί την ημέρα και την ώρα του σεμιναρίου χωρίς καμία άλλη ενέργεια μεταφέρεστε στην τάξη. Θα βλέπετε τον εισηγητή ζωντανά θα μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις είτε μέσα από το μικρόφωνο σας είτε μέσω chat. Σε μια με δυο εργάσιμες μέρες θα λάβετε και το βίντεο του σεμιναρίου για να μπορείτε να το ξανά δείτε και να το μελετήστε ξανά.
  • Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να το παρακολουθήστε το σεμινάριο online θα λάβετε το link για να μπορέσετε να το δείτε βιντεοσκοπημένο.
  • Στο τέλος του σεμιναρίου λαμβάνετε με email το πιστοποιητικό παρακολούθησης και σημειώσεις.

Όλα τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα με κορυφαίες προδιαγραφές και ανανεώνονται συνεχώς για να φέρνουμε τις πιο σύγχρονες πληροφορίες. Ζήσε την εμπειρία του balance-life.

BALANCE IN YOUR LIFE

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2315.536547
Ιστοσελίδα: Balance in your life
To balance-life είναι μια δημιουργία με σκοπό την κατανόηση και την μετάδοση του γεγονότος ότι η ισορροπία καθώς και την ανάγκη της συνεχούς αυτοβελτίωσης και ολοκλήρωσης είναι αναγκαία και πηγάζει τόσο από μέσα μας αλλά και φυσικά από όσα λαμβάνουμε σαν ερεθίσματα γύρω μας.

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Εισηγητές: Ελένη Κουτλουμπάση - Ψυχολόγος
Τύπος: Live Webinar
Τόπος Διεξαγωγής: Zoom
Διάρκεια: 2 ώρες
Κόστος: 30

Ημ/νία Διεξαγωγής: 09 Φεβ (19:00 - 21:00)

Βεβαίωση Παρακολούθησης: ΝΑΙ

Σεμινάρια του φορέα