Mindfulness, Τεχνικές Μείωσης άγχους Mindfulness Based Stress Reduction

Η μείωση του άγχους μπορεί να προέλθει ιδιαίτερα αποτελεσματικά μέσα από τις πρακτικές mindfulness. Το mindfulness ή αλλιώς ενσυνειδητότητα είναι η ικανότητα και οι πρακτικές που μπορεί να αναπτύξει ένα άτομο ώστε να καταφέρει να ζει στο παρόν με επίγνωση, χωρίς να αποσπάται από παρελθοντικές καταστάσεις ή εξαντλητικά μελλοντικά πλάνα.

Το άτομο μέσα από το mindfulness έχει την ευκαιρία να μάθει και να εξελίξει ένα ολιστικό τρόπο ζωής με αποτέλεσμα να καταφέρει στο παρόν να αναγνωρίσει τα συναισθήματά του, τις σκέψεις, και τις αξίες του χωρίς κριτική αλλά με αποδοχή. Επιπλέον, οι πρακτικές μείωσης άγχους σε συνδυασμό με την γενικότερη φιλοσοφία του mindfulness είναι ικανά να αντιμετωπίσουν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που απασχολεί τους περισσότερους, όλα τα σωματικά και ψυχικά ζητήματα που προκύπτουν από το άγχος.

Το mindfulness & οι τεχνικές μείωσης άγχους- Mindfulness Based Stress Reduction αντιμετωπίζουν σημαντικά το άγχος, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής, αυξάνουν την πνευματική διαύγεια, την αποδοχή και την διαχείριση των αρνητικών συναισθημάτων.

Το σεμινάριο δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το τι είναι το mindfulness και πώς μπορεί να εφαρμοστεί σε καθημερινή βάση ως ένας νέος τρόπος ζωής με λιγότερο άγχος και αρνητικά συναισθήματα. Πραγματοποιούνται βιωματικές ασκήσεις και πρακτικές τεχνικές μείωσης άγχους.

Θεματολογία που θα αναλυθεί διεξοδικά:

  • Τι είναι το mindfulness (ενσυνειδητότητα) και τα κύρια χαρακτηριστικά του;
  • Πώς συμβάλει ο κλάδος της ψυχολογίας και της συμβουλευτικής;
  • Τι είναι το άγχος και πώς μπορώ να το προσεγγίσω;
  • Πώς μπορώ να εφαρμόσω το mindfulness & αναφορά στο mindful eating;
  • Τροποποίησε τα μη λειτουργικά μοτίβα και άλλαξε τα.
  • Μάθε τρόπους να βελτιώσεις την ψυχική σου υγεία και εκπαιδεύσου σε πρακτικές ασκήσεις διαχείρισης άγχους.
  • Ασκήσεις αναπνοής, αισθήσεων, μυϊκή χαλάρωση, διαλογισμός και αποδοχή εαυτού.
  • Η τέχνη να ακούς το σώμα σου και την ανάγκη σου.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης, τα πρακτικά tips, ασκήσεις και σημειώσεις.

Το σεμινάριο είναι κατάλληλο για ειδικούς ψυχικής υγείας, φοιτητές ψυχολογίας αλλά ακόμα και για well-being instructors, yoga instructors και φυσικά σε όσους θέλουν να αποχωριστούν πραγματικά το άγχος και να δημιουργήσουν μια νέα ποιότητα ζωής χωρίς αυτό.

Γιατί με το Balance-life, ποιο είναι!

To balance-life είναι μια δημιουργία με σκοπό την κατανόηση και την μετάδοση του γεγονότος ότι η ισορροπία καθώς και την ανάγκη της συνεχούς αυτοβελτίωσης και ολοκλήρωσης είναι αναγκαία και πηγάζει τόσο από μέσα μας αλλά και φυσικά από όσα λαμβάνουμε σαν ερεθίσματα γύρω μας. Ο κάθε άνθρωπος κρύβει μια τεράστια εσωτερική δύναμη, απλά πρέπει να την κατανοήσει και να βρει τον κατάλληλο τρόπο να την διοχετεύσει. Σε ένα κόσμο που μπορείς να γίνεις οτιδήποτε θέλεις, ΓΙΝΕ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ.

Η προσπάθεια μας είναι μέσα από την κοινότητα του balance-life να δώσουμε το όχημα, τις γνώσεις και την δύναμη να γνωρίσει ο κάθε άνθρωπος τον εαυτό του, τις βαθύτερες αιτίες των σωματικών και ψυχικών παθήσεων, να μεταλαμπαδεύσουμε την κουλτούρα και την συλλογιστική μας, δηλαδή τον ολιστικό τρόπο που πρέπει ο καθένα μας να αντιμετωπίζει την ζωή.

H ψυχολογία είναι ο αρωγός στην καθημερινότητα για την σωστή διαχείριση όλων των θεμάτων που μας απασχολούν. Η ψυχολογία είναι ο κλάδος που αποτελεί το κλειδί για να γνωρίσουμε εμάς τους ίδιους, το περιβάλλον και τους γύρω μας.

Εισηγητής: Κουτλουμπάση Ελένη- Συμβουλευτική Ψυχολόγος, M.A. Counselling.

Η Ελένη Κουτλουμπάση είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος καθώς έχει ολοκληρώσει της προπτυχιακές της σπουδές Bsc (Hons) Psychology στο University of East London (2016) με διπλωματική εργασία στην επίδραση του Ηλεκτρονικού Εκφοβισμού στην καταθλιπτική συμπτωματολογία, το άγχος και το στρες στα θύματα.

Στην συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Συμβουλευτική ψυχολογία, M.A. Counselling Psychology with practicum στο University of Sheffield (2020) και πρακτική εξάσκηση ως σύμβουλος ψυχικής υγείας στο ανοιχτό προς το κοινό κέντρο συμβουλευτικής του πανεπιστημίου.

Εκπαιδεύεται στην θεραπεία ζεύγους και της οικογένειας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2021) ενώ έχει τελειώσει το επαγγελματικό πρόγραμμα Συμβουλευτική- Life Coaching- Mentoring του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2017) καθώς και την πρακτική της άσκηση στο κέντρο απασχόλησης ΚΔΑΜ ΜΕΑ- Κύκλος.

Εργάστηκε στο κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης μέσω διαδικτύου E-help του διεθνές πανεπιστημίου του Sheffield στην Θεσσαλονίκη. Συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα Eliemental project- South-East European Research Centre για την ανεργία και την επιχειρηματικότητα σε γυναίκες άνω των 40 ετών (2015).

Σήμερα είναι ιδρυτικό μέλος του balance-life και διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη μέσω συνεδριών ατομικά και ομαδικά. Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος: Αριθμός Πρ.ΔΔΥΚΜ/Μ.Ε.Θ. 442063 (13259)

Τρόπος διεξαγωγής εξ αποστάσεως σεμιναρίου:

Τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα για να λαμβάνετε το μέγιστο της εμπειρίας και τις γνώσεις με σύγχρονες μεθόδους. Μπορείτε να απολαύστε τα σεμινάρια από όπου βρίσκεστε, η διαδικασία είναι απλή και εύκολη:
• Αγοράζετε το σεμινάριο.
• Λαμβάνετε το email επιβεβαίωσης.
• Μια ημέρα πριν το σεμινάριο θα λάβατε ένα email με το link (σύνδεσμο). Πατώντας πάνω εκεί την ημέρα και την ώρα του σεμιναρίου χωρίς καμία άλλη ενέργεια μεταφέρεστε στην τάξη. Θα βλέπετε τον εισηγητή ζωντανά θα μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις είτε μέσα από το μικρόφωνο σας είτε μέσω chat. Σε μια με δυο εργάσιμες μέρες θα λάβετε και το βίντεο του σεμιναρίου για να μπορείτε να το ξανά δείτε και να το μελετήστε ξανά.
• Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να το παρακολουθήστε το σεμινάριο online θα λάβετε το link για να μπορέσετε να το δείτε βιντεοσκοπημένο.
• Στο τέλος του σεμιναρίου λαμβάνετε με email το πιστοποιητικό παρακολούθησης και σημειώσεις.
Όλα μας τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα με κορυφαίες προδιαγραφές και ανανεώνονται συνεχώς για να φέρνουμε τις πιο σύγχρονες πληροφορίες. Ζήσε την εμπειρία του balance-life.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Παρασκευή 12/12/2023
Ώρα: 18:00-21:00
Διάρκεια & Κόστος: 3 ώρες, 40 ευρώ με ΦΠΑ

BALANCE LIFE

Διεύθυνση: Αρτάκης 12 Πεισάνδρου, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2315.536547
Ιστοσελίδα: www.balance-life.gr
Η Ελένη Κουτλουμπάση είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος καθώς έχει ολοκληρώσει της προπτυχιακές της σπουδές Bsc (Hons) Psychology στο University of East London Στην συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Συμβουλευτική ψυχολογία. Εκπαιδεύεται στην θεραπεία ζεύγους και της οικογένειας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε στο κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης μέσω διαδικτύου E-help του διεθνές πανεπιστημίου του Sheffield στην Θεσσαλονίκη. Σήμερα είναι ιδρυτικό μέλος του balance-life και διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη μέσω συνεδριών ατομικά και ομαδικά.

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Εισηγητές: Κουτλουμπάση Ελένη - Ψυχολόγος
Τύπος: Online Σεμινάριο
Τόπος Διεξαγωγής: ONLINE
Διάρκεια: 3 Ώρες
Κόστος: 40

Ημ/νία Διεξαγωγής: 12 Δεκ (18:00 - 21:00)

Βεβαίωση Παρακολούθησης: ΝΑΙ - Πιστοποιητικό παρακολούθησης