Sensory & mindful play. Αισθητηριακό και ενσυνείδητο παιχνίδι

Το παιχνίδι αποτελεί το σπουδαιότερο κομμάτι της ζωής ενός παιδιού. Το sensory & minful play ή στα ελληνικά το αισθητηριακό & ενσυνείδητο παιχνίδι είναι ένας μοναδικός τρόπος το παιδί να χτίσει πολύ σημαντικά στοιχεία και εφόδια για την παιδική του ηλικία και την ενήλική του ζωή.

Το αισθητηριακό παιχνίδι φέρνει σε επαφή το παιδί με τις αισθήσεις του, τα συναισθήματα του, την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση του. Επιπλέον, αναπτύσσει σημαντικά το γνωστικό του κομμάτι και μπορεί να βρίσκεται στο παρόν χωρίς να δέχεται πίεση από στρεσογόνους παράγοντες.

Το sensory play, αισθητηριακό παιχνίδι, είναι ένας τρόπος διερεύνησης και αναγνώρισης των συναισθημάτων και ιδανικό για να αναπτυχθεί η ενσυνειδητότητα.

Το mindfulness είναι η δύναμη του παρόντος που βοηθάει σημαντικά στην επίγνωση των συναισθημάτων μέσα από τις αισθήσεις, γι’ αυτό άλλωστε ο συνδυασμός και των δυο μας δίνουν ένα υπέροχο περιβάλλον παιχνιδιού, ανάπτυξης, χαράς, εξέλιξης και διαχείρισης άγχους και αρνητικών συναισθημάτων.

Θεματολογία που θα αναλυθεί διεξοδικά:

 • Γιατί το παιχνίδι είναι σημαντικό στη ζωή ενός βρέφους, παιδιού, εφήβου και ενήλικα.
 • Πώς οι αισθήσεις μας σχετίζονται με το παιχνίδι, την ανάπτυξη και την ψυχική μας υγεία. Η σύνδεση τους με θεωρίες ψυχολόγων και παιδαγωγών.
 • Ποια είναι τα οφέλη και τα είδη του αισθητηριακού παιχνιδιού;
 • Αναγνώριση και διαχείριση των συναισθημάτων.
 • Πώς μπορούμε να το εφαρμόσουμε σε κάθε ηλικία;
 • Τι είναι η ενσυνειδητότητα και το ενσυνείδητο παιχνίδι; (Mindfulness)
 • Πώς δημιουργούμε ένα αισθητηριακό περιβάλλον;
 • Ποιος είναι ο ρόλος του ενήλικα στο παιχνίδι;
 • Πώς πετυχαίνουμε την δημιουργικότητα, τον αυθορμητισμό και την ανάπτυξη του παιδιού;

Στο τέλος τους σεμιναρίου θα δοθούν σημειώσεις, συνταγές και πιστοποιητικό παρακολούθησης. Δυνατότητα πακέτου εκπαίδευσης δομής και πιστοποίηση εκπαίδευσης προσωπικού για φορείς.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας, λογοθεραπευτές, παιδαγωγούς, νηπιαγωγούς, βρεφονηπιοκόμους, γονείς, κδαπ και φυσικά σε όσους θέλουν να εξερευνήσουν τον κόσμο του παιδιού.

Γιατί με το Balance-life, ποιο είναι!

To balance-life είναι μια δημιουργία με σκοπό την κατανόηση και την μετάδοση του γεγονότος ότι η ισορροπία καθώς και την ανάγκη της συνεχούς αυτοβελτίωσης και ολοκλήρωσης είναι αναγκαία και πηγάζει τόσο από μέσα μας αλλά και φυσικά από όσα λαμβάνουμε σαν ερεθίσματα γύρω μας. Ο κάθε άνθρωπος κρύβει μια τεράστια εσωτερική δύναμη, απλά πρέπει να την κατανοήσει και να βρει τον κατάλληλο τρόπο να την διοχετεύσει. Σε ένα κόσμο που μπορείς να γίνεις οτιδήποτε θέλεις, ΓΙΝΕ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ.

Η προσπάθεια μας είναι μέσα από την κοινότητα του balance-life να δώσουμε το όχημα, τις γνώσεις και την δύναμη να γνωρίσει ο κάθε άνθρωπος τον εαυτό του, τις βαθύτερες αιτίες των σωματικών και ψυχικών παθήσεων, να μεταλαμπαδεύσουμε την κουλτούρα και την συλλογιστική μας, δηλαδή τον ολιστικό τρόπο που πρέπει ο καθένα μας να αντιμετωπίζει την ζωή.

H ψυχολογία είναι ο αρωγός στην καθημερινότητα για την σωστή διαχείριση όλων των θεμάτων που μας απασχολούν. Η ψυχολογία είναι ο κλάδος που αποτελεί το κλειδί για να γνωρίσουμε εμάς τους ίδιους, το περιβάλλον και τους γύρω μας.

Εισηγητής: Κουτλουμπάση Ελένη- Συμβουλευτική Ψυχολόγος, M.A. Counselling.

Η Ελένη Κουτλουμπάση είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος καθώς έχει ολοκληρώσει της προπτυχιακές της σπουδές Bsc (Hons) Psychology στο University of East London (2016) με διπλωματική εργασία στην επίδραση του Ηλεκτρονικού Εκφοβισμού στην καταθλιπτική συμπτωματολογία, το άγχος και το στρες στα θύματα.

Στη συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Συμβουλευτική ψυχολογία, M.A. Counselling Psychology with practicum στο University of Sheffield (2020) και πρακτική εξάσκηση ως σύμβουλος ψυχικής υγείας στο ανοιχτό προς το κοινό κέντρο συμβουλευτικής του πανεπιστημίου.

Εκπαιδεύεται στην θεραπεία ζεύγους και της οικογένειας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2021) ενώ έχει τελειώσει το επαγγελματικό πρόγραμμα Συμβουλευτική- Life Coaching- Mentoring του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2017) καθώς και την πρακτική της άσκηση στο κέντρο απασχόλησης ΚΔΑΜ ΜΕΑ- Κύκλος.

Εργάστηκε στο κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης μέσω διαδικτύου E-help του διεθνές πανεπιστημίου του Sheffield στην Θεσσαλονίκη. Συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα Eliemental project- South-East European Research Centre για την ανεργία και την επιχειρηματικότητα σε γυναίκες άνω των 40 ετών (2015).

Σήμερα είναι ιδρυτικό μέλος του balance-life και διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη μέσω συνεδριών ατομικά και ομαδικά. Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος: Αριθμός Πρ.ΔΔΥΚΜ/Μ.Ε.Θ. 442063 (13259)

Τρόπος διεξαγωγής εξ αποστάσεως σεμιναρίου:

Τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα για να λαμβάνετε το μέγιστο της εμπειρίας και τις γνώσεις με σύγχρονες μεθόδους. Μπορείτε να απολαύστε τα σεμινάρια από όπου βρίσκεστε, η διαδικασία είναι απλή και εύκολη:

 • Αγοράζετε το σεμινάριο.
 • Λαμβάνετε το email επιβεβαίωσης.
 • Μια ημέρα πριν το σεμινάριο θα λάβατε ένα email με το link (σύνδεσμο). Πατώντας πάνω εκεί την ημέρα και την ώρα του σεμιναρίου χωρίς καμία άλλη ενέργεια μεταφέρεστε στην τάξη. Θα βλέπετε τον εισηγητή ζωντανά θα μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις είτε μέσα από το μικρόφωνο σας είτε μέσω chat.

Σε μια με δυο εργάσιμες μέρες θα λάβετε και το βίντεο του σεμιναρίου για να μπορείτε να το ξανά δείτε και να το μελετήστε ξανά.

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να το παρακολουθήστε το σεμινάριο online θα λάβετε το link για να μπορέσετε να το δείτε βιντεοσκοπημένο.

Στο τέλος του σεμιναρίου λαμβάνετε με email το πιστοποιητικό παρακολούθησης και σημειώσεις.

Όλα μας τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα με κορυφαίες προδιαγραφές και ανανεώνονται συνεχώς για να φέρνουμε τις πιο σύγχρονες πληροφορίες. Ζήσε την εμπειρία του balance-life.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 18/11/2023 & Κυριακή 19/11/2023
Ώρα για Σάββατο 11:00-13:00 και για Κυριακή 11:00-14:00
Διάρκεια & Κόστος: 5 ώρες, 60 ευρώ με ΦΠΑ (παιδαγωγική ψυχολογία)

BALANCE LIFE

Διεύθυνση: Αρτάκης 12 Πεισάνδρου, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2315.536547
Ιστοσελίδα: www.balance-life.gr
Η Ελένη Κουτλουμπάση είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος καθώς έχει ολοκληρώσει της προπτυχιακές της σπουδές Bsc (Hons) Psychology στο University of East London Στην συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Συμβουλευτική ψυχολογία. Εκπαιδεύεται στην θεραπεία ζεύγους και της οικογένειας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε στο κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης μέσω διαδικτύου E-help του διεθνές πανεπιστημίου του Sheffield στην Θεσσαλονίκη. Σήμερα είναι ιδρυτικό μέλος του balance-life και διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη μέσω συνεδριών ατομικά και ομαδικά.

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Εισηγητές: Κουτλουμπάση Ελένη - Ψυχολόγος
Τύπος: Online Σεμινάριο
Τόπος Διεξαγωγής: ONLINE
Διάρκεια: 4 Ώρες
Κόστος: 60

Ημ/νία Έναρξης: 18 Νοέ
Ημ/νία Λήξης: 19 Νοέ

Βεβαίωση Παρακολούθησης: ΝΑΙ - Πιστοποιητικό παρακολούθησης

Σεμινάρια του φορέα