Δικαστική Ψυχολογία – Ερμηνείες της εγκληματικής συμπεριφοράς

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να εισαχθούν στον κλάδο, σε όποιον έχει ενδιαφέρον για την επιστήμη της Δικαστικής Ψυχολογίας και σε εκείνους που αναζητούν νέες γνώσεις

Δικαστική Ψυχολογία
(8 reviews)

Το σεμινάριο : Δικαστική Ψυχολογία – Ερμηνείες της εγκληματικής συμπεριφοράς αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο, πρακτικό, ασύγχρονο,  σεμινάριο.

Οι 2 πρώτες εισηγήσεις του Σεμιναρίου, είναι ανοικτές προς όλους (θα δείτε τη σχετική ένδειξη σε πράσινο χρώμα). Μπορείτε έτσι να έχετε μια πρώτη εικόνα σχετικά με το σεμινάριο και τα περιεχόμενα του.

Τι σημαίνει ασύγχρονο σεμινάριο:
Πρόκειται για σεμινάριο που είναι βιντεοσκοπημένο, επομένως μπορείτε να το παρακολουθήσετε Online από την πλατφόρμα PSYVERSITY, πολλαπλές φορές, από την άνεση του υπολογιστή, του tablet ή του κινητού τηλεφώνου σας.  Η επικοινωνία με τον εισηγτή πραγματοποιείται μέσω κλειστού φόρουμ, προσβάσιμου αποκλειστικά στον εισηγητή και σε όσους έχουν αποκτήσει το σεμινάριο.

Στο σεμινάριο, παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης, με την επιτυχή ολοκλήρωση – παρακολούθηση του 80% των εισηγήσεων.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η Ψυχολογία είναι ένας παράγοντας ο οποίος συμβάλει στη εξήγηση της εγκληματικής συμπεριφοράς, παρόλο που στο παρελθόν έτεινε να θεωρείται μάλλον απλοϊκός και συντηρητικός παράγοντας. Αυτό, ίσως, οφείλεται στο γεγονός ότι δίνει έμφαση στην ατομική παθολογία, δηλαδή μίαν αναζήτηση των ελλειμάτων των ατόμων και την προφανή παραμέληση των κοινωνικών παραγόντων στη δημιουργία της εγκληματικής συμπεριφοράς. Θα εξετάσουμε τις ψυχολογικές θεωρίες της εγκληματικής συμπεριφοράς, τις ατομικές και τις πολιτισμικές διαφορές στην εγκληματική συμπεριφορά, καθώς, και το κοινωνικό πλαίσιο του εγκλήματος.

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να εισαχθούν στον κλάδο, σε όποιον έχει ενδιαφέρον για την επιστήμη της Δικαστικής Ψυχολογίας και σε εκείνους που αναζητούν νέες γνώσεις. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για την κατανόηση των εννοιών που περιγράφονται στο σεμινάριο.

Τι θα κερδίσει όποιος παρακολουθήσει το σεμινάριο

Όποιος παρακολουθήσει το εν λόγω σεμινάριο θα ωφεληθεί αρχικά με τη διεύρυνση των γνώσεων του, και έπειτα θα κατανοήσει με ποιους τρόπους η ψυχολογία έχει σημαντικό αντίκτυπο ως επιστημονικός κλάδος στην κατανόηση του εγκλήματος.
Πέραν του ότι θα αντλήσετε τις βασικές γνώσεις του κλάδου, θα ενισχύσετε την ψυχολογική σας αντίληψη ως προς το έγκλημα, καθώς επίσης θα αναπτύξετε κάποιες από τις ικανότητες σας. Θα δείτε πειράματα ψυχολογίας που έχουν γίνει στον κλάδο, όπως και περιπτώσεις εγκλημάτων. Προτείνεται να συμπληρώνετε τις ασκήσεις, να ολοκληρώνετε το επιπλέον υλικό, αλλά και τις ασκήσεις εντός των βίντεο, που σκοπεύουν στην πιο βιωματική τους κατανόηση.

Θεματικές ενότητες που καλύπτονται από το σεμινάριο

1. Τι ακριβώς είναι το έγκλημα;
2. Θεωρίες εγκληματικής συμπεριφοράς.
3. Σωματικές, βιολογικές και γενετικές θεωρίες περί εγκλήματος.
4. Κληρονομικότητα και έγκλημα.
5. Ψυχολογικές θεωρίες.
6. Ψυχαναλυτικές θεωρίες.
7. Θεωρίες κοινωνικής μάθησης.
8. Κοινωνικοί και πολιτισμικοί παράγοντες.
9. Φύλο και έγκλημα.
10. Ασκήσεις.

Αλληλεπίδραση με τον Εισηγητή

Μπορείτ ενα επικοινωνήσετε με τον εισηγητή, μέσω του ειδικά διαμορφωμένου κλειστού φόρουμ του σεμιναρίου, το οποίο είναι προσβάσιμο αποκλειστικά στον εισηγητή και σε όσους έχουν επιλέξει να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο σεμινάριο. Στο φόρουμ αυτό, μπορείτε να θέσετε ερωτήματα ή ακόμη να ανοίξετε θέματα προς συζήτηση.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Συνολικά: 14 Εισηγήσεις / 1 quiz Διάρκεια: 2 Ώρες

Εισηγητής - Φορέας Σεμιναρίου

Μαρία Ελένη Αναγνωστούλη

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, BSc Ψυχολογία, MSc Εγκληματολογία, MSc Συμβουλευτικής

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, BSc Ψυχολογία, MSc Εγκληματολογία, MSc Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής, MBA Εργασιακή Ψυχολογία, Αρθρογράφος, εισηγήτρια σεμιναρίων και εκπαιδεύτρια μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων Δικαστικής Ψυχολογίας, Σχολικής/Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και Σχολικού Προσανατολισμού.

Αξιολογήσεις

Average Rating

5
8 ratings

Detailed Rating

5 stars
8
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0
 • Εξαιρετικό σε όλα!

  Το σεμιναριο ηταν πολυ ενδιαφερον γιατι ειχε πολλη καλη δομη και το παρακαλουθησαμε απο την ανεση του χωρου μας. Τα λεμε στο επομενο σεμιναριο !

 • .

  Το σεμιναριο ήτσν πολύ ενημερωτικό και επεκτηνε τις γνωσεις μου..

 • .

  Δεν υπάρχει κάτι αρνητικό το οποίο θα μπορούσα να σχολιάσω..Υπάρχουν πολλά θετικά όμως..το ότι έγινε εξ αποστάσεως...το ότι τηρήθηκαν οι χρόνοι έναρξης..το ότι ήταν πολύ αναλυτικό..και πολύ πρακτικό...!

 • .

  Κανένα αρνητικό σχόλιο .. πολυ καλή οργάνωση και κατανόηση προς τους συμμετεχοντες.Δομημένο καλά ...Και πολύ επιμορφωτικό!

 • !

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.

Ενδιαφέροντα