Εισαγωγή στην Ψυχολογία

Το σεμινάριο στοχεύει στη γνωριμία με βασικούς κλάδους της ψυχολογίας όπως η Kοινωνική Ψυχολογία, η Ψυχοπαθολογία, η Γνωστική Ψυχολογία κ.τ.λ. Σκοπός είναι η κατανόηση θεωριών, πειραμάτων, ερευνών και του πλαισίου της Ψυχολογίας γενικότερα.

Γενική Ψυχολογία
(6 reviews)

Το σεμινάριο : Εισαγωγή στην Ψυχολογία αποτελεί, όπως αναφέρει και ο τίτλος του, ένα εισαγωγικό, πρακτικό, ασύγχρονο  σεμινάριο.

Οι 2 πρώτες εισηγήσεις του Σεμιναρίου, είναι ανοικτές προς όλους (θα δείτε τη σχετική ένδειξη σε πράσινο χρώμα). Μπορείτε έτσι να έχετε μια πρώτη εικόνα σχετικά με το σεμινάριο και τα περιεχόμενα του.

Τι σημαίνει ασύγχρονο σεμινάριο:
Πρόκειται για σεμινάριο που είναι βιντεοσκοπημένο, επομένως μπορείτε να το παρακολουθήσετε πολλαπλές φορές, από την άνεση του υπολογιστή, του tablet ή του κινητού τηλεφώνου σας. Στο σεμινάριο, παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης, με την επιτυχή ολοκλήρωση – παρακολούθηση του 80% των εισηγήσεων.

Περιγραφή Σεμιναρίου

Το σεμινάριο στοχεύει στη γνωριμία με βασικούς κλάδους της Ψυχολογίας και έρευνες ή πειράματα αυτών. Κλάδοι όπως η Kοινωνική Ψυχολογία, η Ψυχοπαθολογία, η Γνωστική Ψυχολογία και άλλες, θα συζητηθούν σε αυτό το σεμινάριο.  Σκοπός είναι η κατανόηση θεωριών, πειραμάτων, ερευνών και του πλαισίου της Ψυχολογίας γενικότερα.

Αν είστε έτοιμοι να εισαχθείτε στον κόσμο της Ψυχολογίας, αυτό το μάθημα είναι μια καλή αφετηρία και προσφέρει επιπλέον υλικό, όπως ασκήσεις, σχετικά βίντεο, φύλλα πληροφοριών και άλλα.

Τι θα κερδίσετε από το σεμινάριο

Πέρα από τις βασικές γνώσεις του κλάδου, γίνεται η προσπάθεια να ενισχύσετε την ψυχολογική σας αντίληψη, ενώ παράλληλα, αναπτύσσονται μέσω διαφόρων τεχνικών κάποιες από τις μεταγνωστικές σας ικανότητες. Έρχεστε σε επαφή -μέσω πρόσθετου υλικού- με σημαντικά πειράματα, που αλλάζουν τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα, καθώς επίσης και με επιλεγμένα βίντεο και παραδείγματα από την καθημερινή ζωή, που αποτυπώνουν πιο σφαιρικά τα θέματα που θα συζητήσουμε. Προτείνεται να συμπληρώνετε τις ασκήσεις, να ολοκληρώνετε το επιπλέον υλικό, αλλά και τις ασκήσεις εντός των βίντεο, που σκοπεύουν στην πιο βιωματική τους κατανόηση.

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να εισαχθούν στον κλάδο, σε όποιον έχει ενδιαφέρον για την επιστήμη της Ψυχολογίας και σε εκείνους που αναζητούν νέες γνώσεις. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για την κατανόηση των εννοιών που περιγράφονται στο σεμινάριο.

Σημαντική Πληροφορία

Το σεμινάριο περιλαμβάνει υπότιτλους για τη διευκόλυνση όλων αλλά κυρίως, για να είναι προσβάσιμο σε άτομα με ζητήματα ακοής.

Επικοινωνία με την εισηγήτρια

Μπορείτε να επικοινωνείτε με τον εισηγητή, μέσω ειδικά διαμορφωμένου φόρουμ το οποίο είναι προσβάσιμο μόνο σε όσους έχουν αγοράσει το σεμινάριο. Για θέματα εκτός μαθημάτων, όπως συνεδρίες ή προτάσεις συνεργασίας, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το email: [email protected] που απευθύνεται απευθείας στην ίδια. Στο φόρουμ, μπορείτε να κάνετε σχόλια, να θέσετε ερωτήσεις και να ξεκινήσετε συζητήσεις σχετικά με το σεμινάριο. Επιπρόσθετα, με την αγορά του σεμιναρίου μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο Facebook Group του Psyversity, όπου επίσης μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία με τον εισηγητή.

Εισηγητής - Φορέας Σεμιναρίου

Μαρία Χρυσανθακοπούλου

Ψυχολόγος, εξειδικευμένη στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Ειδικεύεται στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική. Η εκπαίδευσή της περιλαμβάνει ειδίκευση στον τομέα της Αναπτυξιακής Παιδοψυχολογίας, ενώ παράλληλα είναι εκπαιδεύτρια γονέων και ενηλίκων. Επιπρόσθετα, είναι εισηγήτρια σεμιναρίων και άλλων δράσεων σχετικών με τη Ψυχολογία.

Αξιολογήσεις

Average Rating

5
6 ratings

Detailed Rating

5 stars
6
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0
 • Πολύ επεξηγηματικο

  Πολύ καλό και με έμφαση σε σημαντικά κομμάτια

 • ΠΟΛΎ ΚΑΛΌ ΣΕΜΙΝΆΡΙΟ

  Πολύ ωραίες πληροφορίες

 • Αξιόλογο

  Το σεμινάριο είναι πολύ αξιόλογο με αρκετό υλικό, δομημένο με σειρα .

 • Μια εξαιρετική εισαγωγή

  Πλούσιο υλικό, δεν βαριέσαι, κυλάει ευχάριστα, με πολλά παραδείγματα, καλή παρουσίαση. Είναι ένα αξιόλογο εισαγωγικό σεμινάριο που σου δίνει αφενός γνώσεις, αφετέρου ερεθίσματα για σκέψη.

 • Τίμιο σεμινάριο

  Ένα καλό, τίμιο σεμινάριο, χρήσιμο για αρχάριους που θέλουν να αποκτήσουν ενδιαφέρουσες βασικές γνώσεις για την ψυχολογία, για πειράματα, για σημαντκές έννοιες.

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.

Ενδιαφέροντα