Ο ρόλος της άσκησης στην ψυχική υγεία και οι στρατηγικές ένταξής της στην καθημερινότητα

Στο σεμινάριο θα αναλύσουμε τα οφέλη της άσκησης, θα θέσουμε στόχους, θα εξετάσουμε την ετοιμότητα μας για αλλαγή και θα φτιάξουμε ένα πλάνο ένταξης της άσκησης στην καθημερινότητά μας.

User Avatar
Αθλητική Ψυχολογία
(1 review)

Το σεμινάριο : Ο ρόλος της άσκησης στην ψυχική υγεία αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο, πρακτικό, ασύγχρονο,  σεμινάριο.

Οι 3 πρώτες εισηγήσεις του Σεμιναρίου, είναι ανοικτές προς όλους (θα δείτε τη σχετική ένδειξη σε πράσινο χρώμα). Μπορείτε έτσι να έχετε μια πρώτη εικόνα σχετικά με το σεμινάριο και τα περιεχόμενα του.

Τι σημαίνει ασύγχρονο σεμινάριο:
Πρόκειται για σεμινάριο που είναι βιντεοσκοπημένο, επομένως μπορείτε να το παρακολουθήσετε πολλαπλές φορές, από την άνεση του υπολογιστή, του tablet ή του κινητού τηλεφώνου σας. Στο σεμινάριο, παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης, με την επιτυχή ολοκλήρωση – παρακολούθηση του 80% των εισηγήσεων.

Το σεμινάριο εμπεριέχει ασκήσεις αυτοβοήθειας ενώ ένα σημαντικό όφελος παρακολούθησης του σεμιναρίου, είναι οι μηνιαίες – online συναντήσεις με την εισηγήτρια, για την παρακολούθηση της προόδου σας.

Τα οφέλη της άσκησης στη σωματική υγεία είναι ευρέως γνωστά. Παράλληλα, υπάρχει και άλλη μια κατηγορία οφελών, τα οποία αξίζει να σημειωθούν και να αναλυθούν. Αυτά είναι τα ψυχολογικά οφέλη, τα οποία σε συνδυασμό με τα ατομικά συνθέτουν την ολιστική προσέγγιση.

Περιγραφή Σεμιναρίου

Στο σεμινάριο αυτό θα αναλύσουμε τα παραπάνω οφέλη και παράλληλα θα παρουσιάσουμε τον όρο Movement και τη σημασία του, καθώς και τρόπους για να αξιολογήσουμε την παρούσα κατάσταση ευεξίας μας.

Επίσης, θα θέσουμε στόχους, θα εξετάσουμε την ετοιμότητα μας για αλλαγή και θα φτιάξουμε ένα πλάνο ένταξης της άσκησης στην καθημερινότητά μας.

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ανθρώπους χωρίς προηγούμενη γνώση αθλητικής ψυχολογίας ή ψυχολογίας της άσκησης, οι οποίοι επιθυμούν μέσα από τη γνωριμία τους με αυτή, να καταρτίσουν ένα πλάνο βελτίωσης της σωματικής και ψυχικής τους υγείας. Το σεμινάριο αποσκοπεί στο να προσφέρει τα εφόδια που χρειάζονται ώστε να αισθανθεί ο συμμετέχων ότι έχει τη δύναμη να αυξήσει την ευεξία του, χωρίς να χρειάζεται να είναι επαγγελματίας ή ερασιτέχνης αθλητής. Παράλληλα στοχεύει στην ενδυνάμωση του κινήτρου για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Τι θα κερδίσει όποιος παρακολουθήσει το σεμινάριο

 • Εισαγωγή στην έννοια της Αθλητικής Ψυχολογίας και της Ψυχολογίας της Άσκησης
 • Κατανόηση της εφαρμογής των αρχών της ψυχολογίας της άσκησης στο γενικό πληθυσμό
 • Ανάλυση των ψυχολογικών οφελών της άσκησης
 • Εκτίμηση ατομικής ευεξίας/φυσικής κατάστασης
 • Ενδυνάμωση των κινήτρων για αλλαγή
 • Αξιοποίηση αυτής της γνώσης για την κατάρτιση ενός πλάνου δράσης για βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ευεξίας

Τρόποι επικοινωνίας με την εισηγήτρια

 • Ειδικά διαμορφωμένο κλειστό φόρουμ του Psyversity, για ερωτήσεις και συζητήσεις στις οποίες έχουν πρόσβαση μόνο η εισηγήτρια και όσοι έχουν αποκτήσει – παρακολουθήσει το σεμινάριο.
 • Μηνιαία online συνάντηση διάρκειας 1 ώρας για απορίες/διευκρινήσεις αλλά και για την παρακολούθηση της προόδου σε όσους έχουν ξεκινήσει την προσπάθεια για αλλαγή.

Συγκεκριμένα, για την μηνιαία online συνάντηση με την εισηγήτρια, ισχύουν τα εξής:
1) Η μηνιαία online συνάντηση, είναι Ομαδική, για το σύνολο όσων απέκτησαν το σεμινάριο.
2) Ο καθένας που έχει αποκτήσει το σεμινάριο θα δικαιούται επαναληπτικες συναντήσεις.
3) Το link για το Google Meet θα χορηγείται πριν από τη συνάντηση με email στους συμμετέχοντες.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Συνολικά: 29 Εισηγήσεις Διάρκεια: 2 Ώρες

Εισηγητής - Φορέας Σεμιναρίου

Κρίστη Μηλιόρδου

Ψυχολόγος, Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Θεραπεύτρια

Ψυχολόγος με μετεκπαίδευση στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Θεραπεία στο πρόγραμμα του Αιγηνήτειου νοσοκομείου και του ΕΠΙΨΥ. Μεταπτυχιακές σπουδές σε Διοίκηση Μονάδων Υγεία, Μάρκετινγκ (CIM certified) και Αθλητισμό. Παράλληλη συμμετοχή σε προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης και ειδίκευσης σε Δεξιότητες Συμβουλευτικής (Edexcel UK), Anger Management Professional Coaching and Consultancy (Stonebridge College, UK), CBT for eating disorders, Sport Psychology courses (Open University UK). Ιδιωτεύει στη Νέα Ιωνία Αττικής προσφέροντας ατομική θεραπεία εφήβων και ενηλίκων και παράλληλα συμμετέχει σε Ακαδημίες Μπάσκετ ως Mental Performance Coach. Είναι κάτοχος Άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου και μέλος του UK Health Coaches Association.

Αξιολογήσεις

Average Rating

5
1 rating

Detailed Rating

5 stars
1
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0
 • Κατάφερα αυτό που θεωρούσα αδύνατο!

  Ευχαριστώ θερμά την κα Μηλιόρδου που με το σεμινάριο της με βοήθησε να εντάξω την άσκηση στη ζωή μου. Πίστευα ότι κάτι τέτοιο δεν είναι για μένα αλλά με τις ασκήσεις και τα βίντεο του σεμιναρίου κατάφερα να ξεκινήσω συστηματικά το περπάτημα, κάτι που δεν είχα ξανακάνει πριν!Πολύ ευχαριστημένη!

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.

Ενδιαφέροντα